Vraag & Antwoord

OS Windows

Start > uitvoeren > commando's

10 antwoorden
  • Onder start uitvoeren kan men een aantal commando's uitvoeren. 1) Normaal blijft wat men hierin typt staan ook na een reboot. Maar soms is die lijst van voorheen ingetypte commando's leeg. Dit kan mogelijk door een of ander opkuisprogramma gebeurd zijn. Hoe heet deze lijst zodat ik hem kan herkennen en vermijden dat hij gewist word. 2) Een eenmalig verkeerd ingegeven commando blijft in deze lijst staan na een OK bevestiging. Hoe kan ik dit foutieve commando verwijderen uit de lijst zonder de hele lijst te wissen. Ik zou hem wel kunnen backuppen of kopieren; maar bij het terug plaatsen blijven die commando's niet in de lijst staan tenzij men eenmaal OK gedrukt heeft, wat bij een juist commando natuurlijk resulteerd in het uitvoeren ervan....
  • Die lijsten worden opgeslagen als mru bestanden. Waar ze staan geen idee zullen wel verborgen bestanden zijn in windows etc
  • Standaard zou die lijst van Uitvoeren bewaard moeten blijven. De lijst is geloof ik compleet leeg te maken met TweakUI. Dat programma kan je downloaden op de site van Micrsoft en vele andere sites op internet (zie Google). Gebruik het niet onder Windows ME. Windows ME en TweakUI werkt niet helemaal goed samen.
  • Die lijst wordt niet opgeslagen als een bestand, maar wordt bijgehouden in het Windows register. Zoek maar eens in het register met een van de laatstgebruikte commando's als zoekterm...
  • [quote:f89be90dc1="roy_startpag"]Standaard zou die lijst van Uitvoeren bewaard moeten blijven. De lijst is geloof ik compleet leeg te maken met TweakUI. Dat programma kan je downloaden op de site van Micrsoft en vele andere sites op internet (zie Google). Gebruik het niet onder Windows ME. Windows ME en TweakUI werkt niet helemaal goed samen.[/quote:f89be90dc1]Ik gebruik er mru blaster voor, werkt perfect. http://www.javacoolsoftware.com/mrublaster.html
  • Gevonden waar het zit in het register. Kan daar ook aangepast worden. Die mru bestanden zijn nergens te vinden. Ook niet verborgen. Ik vraag me af of die MRU blaster met een klap alles wegdoet, of dat men selektief te werk kan gaan ? Bedankt alvast.
  • Hieronder de registerlocatie van enkele mru's: [quote:b9ab128e77] Internet Explorer address bar=[color=orange:b9ab128e77] HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\TypedURLs [/color:b9ab128e77] Run dialog box = [color=orange:b9ab128e77]HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\RunMRU [/color:b9ab128e77] Documents menu = [color=orange:b9ab128e77]HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\RecentDocs [/color:b9ab128e77] Common dialog boxes = [color=orange:b9ab128e77]HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ComDlg32\LastVisitedMRU [/color:b9ab128e77] Search Assistant = [color=orange:b9ab128e77]HKCU\Software\Microsoft\Search Assistant\ACMru -5001. Internet -5603. Files and folders -5604. Pictures, music, and video -5647. Printers, computers, and people [/color:b9ab128e77] [/quote:b9ab128e77] Om een uitgevoerd commando uit de mru lijst te verwijderen(zoals in je topicvraag) ga je met regedit naar [i:b9ab128e77]HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\RunMRU [/i:b9ab128e77] en daar kan je de gewenste sleutels met de uitgevoerde commando's wissen naar wens. Disclaimer: werken met regedit kan desastreuse gevolgen hebben voor je systeem als je wat mispeuterd! Het motto is hier altijd: [b:b9ab128e77]backup[/b:b9ab128e77]! PS [i:b9ab128e77]mru blaster[/i:b9ab128e77] werkt volgens het alles of niets principe. Je kan alleen mru-lijsten selecteren voor verwijdering, een detail-selectie uit die mru-lijsten is niet mogelijk. Dat moet je dus manueel doen indien gewenst. EDIT: wil er nog aan toevoegen dat de verwijdering van een mru-item slechts effectief wordt na rebooten of opnieuw aanloggen!
  • Vermelding afzonderlijk verwijderen: Stel: je wil 'D:\HL\hl.exe -dev -console -game dmc' verwijderen: (zie voorbeeld): a. klik rechts op die sleutel, je drukt op Del en er wordt gevraagd of je hem wil verwijderen. Je bevestigt en weg is ie. b. je klikt op de onderste sleutel (RMUlist), je krijgt een popupschermpje en daarin kan je dan de letter b uit het rijtje verwijderen. De b komt overeen met de gewiste sleutel b van daarnet. c. register gewoon afsluiten is dus eigenlijk simpel, niet? [img:91d00f987a]http://img256.echo.cx/img256/6512/rmu12vh.jpg[/img:91d00f987a] ps: ik heb wat stukjes beeld eruitgewist omdat het plaatje anders te lang werd. En het register doet niet moeilijk als het rijtje niet meer volledig is, je moet dus de sleutels niet alfabetisch gaan herschikken. Hoeft niet.
  • Prima, want met die MRUlist cba...wist ik eigenlijk nog niet juist wat ik daarme moets aanvangen na een item verwijdert te hebben. Dat is hier dan meteen mee opgelost. BackUp van register is vanzelfsprekend. Bedankt alvast. NOOT: Die regbackup doe ik bijna dagelijks en hou altijd zo'n 4-tal backup's in reserve. Zou ik trouwens iedereen aanraden. Ik kan daar nakijken of mijn register merkelijk groter word of bijna gelijk blijft. Enkel nodig voor mensen die nogal veel met programma's sleutelen ttz. installeren en terug verwijderen. Eigenlijk blijft dat bij mij tot op enkelijke 10-Kb's na even groot, niettegenstaande zo'n kleine 150 geinstalleerde progje's. Reden > 1) zeer goede registercleaner en 2) geen normale Uninstaller, maar een die een "pre" en "after" snapshot van alle waardes neemt en bij een Uninstall gewoon een reis in de tijd terugmaakt en alles netjes terugzet of wijzigt naar de toestand van voorheen. Je staat werkelijk verbaasd wat sommige programma's voor rommel achterlaten na een normale Uninstall. Door eerst een normale Uninstall te maken en nadien de tweede kan je nl. zien wat er nog op je PC achterbleven is door het programma. Soms maar eventjes 5 blz. waardes en bestandjes.
  • [quote:4461b0d351="JimBFB"]Gevonden waar het zit in het register. Kan daar ook aangepast worden. Die mru bestanden zijn nergens te vinden. Ook niet verborgen. Ik vraag me af of die MRU blaster met een klap alles wegdoet, of dat men selektief te werk kan gaan ? Bedankt alvast.[/quote:4461b0d351]Die MRU Blaster veegt in een klap alles weg. Opgeruimt staat netjes :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.