Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

ALle Windows fonts verdwenen

None
10 antwoorden
 • Kreeg vandaag dit binnen en ik zie er zo geen brood in:

  [quote:513837d5d1]Mijn probleem is als volgt: sinds vorige week ben ik plotseling al mijn Windows-fonts kwijt waardoor niets meer leesbaar is. Doordat ik goed weet waar ik de bureaublad-fonts weer kan installeren en vooral toewijzen, lukt het mij wel om de basisdata van Windows, zoals tekst op de balken en op de knoppen weer zichbaar te maken. Maar zodra ik weer afsluit en opnieuw opstart ben ik alles weer kwijt en kan ik opnieuw beginnen. Ook al mijn herstelpunten zijn gewist. Het probleem is spontaan opgetreden. Ik was bezig met het HDTV-audiovisuele programma Wings Platinum. Na een presentatie afgerond te hebben, maakte ik een zelfstartende cd, sloot de computer normaal af en startte opnieuw en was alles weg.

  Ik heb alles geprobeerd wat ik kan om het op te lossen maar niets helpt.
  Ik ben ongeveer een halfjaar geleden ook alle fonts kwijtgeraakt, maar nadat ik deze opnieuw had geïnstalleerd was alles weer goed en bleef het goed tot vorige week.

  Ik heb de Knoppicilin-cd van het blad Computer!Techniek en heb daarmee alles gescand. Dat betekent dat eerst de nieuwste virusdefinities worden opgehaald van twee meegeleverde virusscanners, tw Avast en Kaspersky. Deze virusscanners vinden eigenlijk geen virus dat dit verschijnsel kan veroorzaken, maar melden wel dat ze bepaalde files niet kunnen scannen. Dat verbaast me, maar ik hoorde van 'Jeroen' van de helpdesk dat dat kan omdat Linux niet altijd goed omgaat met het NTFS-bestandssysteem. Het vreemdste is echter dat ik in de rapportage lees dat er een bepaald bestand niet gescand kan worden, maar als ik het weergegeven pad naloop zegt Windows dat dat bestand helemaal niet eens bestaat! Uiteraard heb ik alle bestanden zichtbaar gemaakt via de mapoties.[/quote:513837d5d1]

  Iemand een idee? Ik hou me aanbevolen, en de vraagsteller nog meer vermoed ik.

  groetjes Edmond
 • Kan die niet beter gewoon overnieuw beginnen? Dit is al de 2e keer dat-tie het probleem heeft. Ik zou gewoon alles backuppen wat belangrijk is. En dan opnieuw installeren die zaak. Misschien makkelijk praten van mij kant…. maar is denk ik toch het beste.
 • En dan over een maand weer? Vraag is nou juist, wat kan dit veroorzaken? Dan kan het echt opgelost worden.

  groetjes Edmond, en bedankt voor de kick ;)
 • Kan zijn dat zijn Windows niet helemaal meer goed is. Dus na een nieuwe installatie heeft-tie er misschien nooit meer last van. En mocht-tie na nieuwe install er toch weer last van hebben. Dan moet hij ff nagaan met welk programma hij als laatste gewerkt heeft. Misschien dat-tie Wings zorgt voor conflicten. Is die Wings Platinum wel geschikt voor de versie van Windows die hij gebruikt? Zoja misschien kan die, die Wings Platinum wel updaten. Misschien is dat wel nodig voor een betere werking. En anders een nieuwe versie van Wings. En houd Windows geupdate. Bepaalde programma's vereisen zelfs SP2. Kan het misschien ook inzitten. Hoop dat je wat aan deze tips hebt.

  gr,
  Roy
 • Dank aan iedereen die reageerde en aan Edmond, die de moeite nam om mijn probleem op dit forum te plaatsen.
  Inmiddels ben ik wat verder gekomen:
  Ik heb na de check met de Knoppicilin-cd ook nog AdAware SE en Spybot gedraaid; deze vinden wel enige ellende en hebben dit netjes verwijderd, maar het probleem is niet opgelost. Omdat ik bij het scannen op virussen sterk de indruk kreeg dat de fonts nog wel degelijk op de juiste plaats en op de juiste schijf staan, wilde ik niet alles formatteren zonder het probleem verder te analyseren. Ik heb toen de hele HD als slave in een andere pc gezet en opnieuw gescand op virussen, nu met Norton. Al met al is een scan uitgevoerd door McAfee, Avast, Kaspersky en Norton. Resultaat: een macro-virus in een oud Wordbestand, dat al in geen jaren geopend werd en zeker niet dit effect kon hebben.
  Toen ik de HD in die tweede pc plaatste was tot mijn stomme verbazing de hele Windowsdirectory onleesbaar, terwijl het 100% zeker was dat deze gewoon aanwezig was. Vervolgens heb ik CHKDSK gedaan met de meest vergaande opties, dus pc herstarten en dan eerst chkdsk vóór Windows start. Er werden toen heel wat fouten gevonden en na de herstart kon ik alles gewoon vinden/lezen. Inderdaad kwam toen de komplete Windowsdirectory weer tevoorschijn, inclusief de subdir Windows/fonts mét alle fonts!!! Ik veronderstelde dus dat het nu in orde zou zijn en bouwde de hd weer terug naar zijn eigen plek. Weer werden de fonts niet gevonden; weer - nu op de oorspronkelijke pc - opnieuw chkdsk gedraaid. Dat duurde de hele avond en ik moest weg; na thuiskomst was de pc inmiddels normaal opgestart. Resultaat: GEEN fonts. Omdat ik weg moest heb ik dus niet kunnen vasstellen of er fouten gevonden zijn. Helaas!
  Mijn eindconclusie is dan ook dat het een schijffout is. Dankzij het laatste nummer van Computer Totaal heb ik inmiddels op die tweede pc een slipstream-cd gemaakt voor herinstallatie mét sp2 geïntegreerd. Ik hoop dat ik na al deze controles een schone schijf heb en dat ik door een gewone herinstallatie over de oude XP Home heen van alle ellende af ben.
  Bedankt allemaal.
 • Nou dat laatste weet ik niet zeker. Is er geen defecte controller in jouw pc of is de harde schijf defect? Wat kwam er precies uit bij die CHDSK controles? Echt betrouwbaar klinkt het namelijk niet allemaal.

  mvrgroet Edmond
 • Als het de HD is zou je nog een low level format kunnen doen. Doe dit dan wel met een tooltje van de fabrikant van de schijf. Let op: hiermee ben je alle data kwijt. Dus moet ook Windows overnieuw geïnstalleerd worden.
 • Ik herinstalleerde over de oude versie heen en moest toen helaas constateren dat er bij de herinstallatie van OfficeXP Pro, onderdeel Outlook, toch problemen bleven. Dus heb ik toch de schijf geformatteerd bij de XP installatie; door een vergissing (maar achteraf misschien juist goed) deed ik dat twee keer. Ik heb nu ondertussen XP Home, McAfee virusscan en firewall plus, Ad-Aware Se pro en Office XP Pro er weer op gezet. Tot nu toe lijkt alles goed te gaan.
  Nog wel een vraag aan Edmond: wat bedoel je met een defecte controller en hoe zou ik dat kunnen vaststellen?
 • Door te wachten wat er na de herinstallatie gebeurt. :o Zie, scandisk leverde een aantal keren foutmeldingen op, toch? Nou die tonen aan dat er op harddiskniveau iets niet goed was. Dat is gerepareerd zei jij. Maar een harde schijf normaliter, er draaien er hier thuis een stuk of 9, geven geen scandisk-foutmeldingen. Die doen gewoon hun werk. Als ze wel foutmeldingen geven is het vaak de harde schijf zelf die defect is, tis enorm compleze techniek op enorm kleine oppervlakten, maar het kan ook iets dieper in het systeem zijn. Een slechte kabel tussen controller en hd of een slechte controller zelf.

  Stel het probleem doet zich binnenkort weer voort of je draait dagelijks chkdsk en er worden weer fouten gemeld, dan mag je constateren dat het een hardwaregelateerd probleem is. Dan zou ik die harde schijf eens omruilen met een andere en daarop gaan werken. Treedt het probleem dan toch weer op, is het niet de harde schijf maar iets anders. Zo zul je dan de boosdoener moeten opsporen.

  groetjes Edmond
 • Veel harde schijven zijn gewoon nog te redden met een tooltje van de fabrikant zie mijn vorige post. Dus dan zou ik dat eerst proberen voordat je een nieuwe gaat aanschaffen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.