Vraag & Antwoord

OS Windows

Systeem herstel: zonder WinXP te starten

Anoniem
Sander_e_s
5 antwoorden
 • Ik heb laatst m'n HD geformatteerd vanwege een probleem met Windows, het wilde niet booten.
  Nu heb ik het probleem achterhaald, de driver van de webcam deed raar.
  Aangezien ik geen zin heb om m'n systeem wéér te formatteren zal ik graag systeemherstel willen gebruiken. Echter, Windows kan ik niet booten. Kan ik tòch toegang krijgen tot syteem herstel??

  [list:a881a94180]gr. Sander[/list:u:a881a94180]
 • F8 tijdens opstarten en kies dan eens veilige modus. En verwijder daar dan de drivers die in de weg zitten.
 • Hoe kan ik in Veilige Modus komen als niet een word gepróbeerd om windows te booten?
 • [quote:f069b240a1]Hoe kan ik in Veilige Modus komen als niet een word gepróbeerd om windows te booten?
  [/quote:f069b240a1]


  aangezien windows totaal niet probeert te booten kan het volgens mij ook niet aan die driver liggen aangezien windows deze driver dan ook nog niet kunnen laden heeft.

  moest het probleem bij de driver liggen zou je zeker in veilige modus kunnen raken aangezien dan slechts de hoogstnodige besturingsprogs geladen worden.

  denk dat je probleem ergens anders zal zitten
 • Doe het dan op deze wijze:

  2) XP installeren/repareren vanaf de bootable Windows XP-CD
  N.B. U moet wel in het bezit zijn van de originele XP-CD (HomeEdition of Professional) van Microsoft, want met een zgn. 'Recovery-CD' van uw Computer-leverancier werkt dit niet.
  Allereerst moet u even de "Bios" induiken. Doorgaans komt u daar door direct na het aanzetten van de computer op de "Del-toest" te hameren (Soms echter een ander toets bv. "F1").
  Ga op zoek naar de BOOT-volgorde (meestal A,C,CDRom of C,A,CDRom) en wijzig deze zodanig dat het CDRom-station het éérste bootdevice wordt.
  Leg voordat u de Bios afsluit via "Save & Exit" (of F10) en de computer zal gaan herstarten. de XP-CD in de juiste CD-lade en sluit deze.
  De computer zal nu proberen te booten vanaf de CD. Er verschijnt de volgende mededeling op uw scherm : "Druk op een toets als u de Computer vanaf cd-rom wilt opstarten". Dit moet u wel snel doen anders zal de computer de CD overslaan en alsnog vanaf de harde schijf gaan opstarten.
  Nadat u op een toets heeft gedrukt verschijnt eerst de mededeling: "De hardwareconfiguratie wordt gecontroleerd" en daarna verschijnt het blauwe scherm " Windows Setup". Onderaan het scherm ziet u twee mededelingen, waar u in dit geval niets mee moet doen: "Druk op F6 om een niet-Microsoft SCSI/RAID-stuurprogramma te installeren" en even later "Druk op F2 voor automatisch systeemherstel". Niets doen en rustig afwachten.
  Vervolgens ziet u dat er de nodige bestanden worden geladen en dan verschijnt er een nieuw scherm, waarop u drie keuzen krijgt:
  Druk op 'Enter' voor het installeren van Windows-XP
  Druk op 'R' om de installatie van Windows-XP te repareren
  Druk op 'F3' om af te breken.
  Wanneer u hier zou kiezen voor de 'R', dan komt u terecht in de zgn. 'Recovery Console', daar heeft alleen een gevorderde gebruiker iets aan. Men moet dan nl. de bruikbare commando's kennen die ingetypt kunnen worden (bv. 'fixboot' om de bootsector te repareren); het is dus géén automatisch systeemherstel. U drukt gewoon op . Er verschijnt dan eerst een scherm "Windows XP Licensing Agreement" dat u door een druk op 'F8' kunt passeren, waarna u een overzicht krijgt van uw partities. Controleer of uw huidige installatie van XP in het vak is geselecteerd. Zo niet selecteer die partitie waarop XP staat, welke u wilt laten repareren en druk op de 'R'-toets. Werkt dat niet dan 'Enter'. Let erop dat u XP in dezelfde map laat installeren als voorheen het geval was.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.