Vraag & Antwoord

OS Windows

[XP] WinXP Home menutjes openen traag.

6 antwoorden
  • Ik heb al geruime tijd last van een probleempje bij mijn windows xp home. Als ik bijvoorbeeld een bestand wil kopieren en dan doe ik rechtsklik op het bestand duurt het 15-20 sec voordat het menutje pas tevoorschijn komt. Het vreemde is als ik dan ctrl + C gebruik dan duurt het ook zo lang Ik heb de service packs er al eens af gehad, nog steeds hetzelfde. Ik heb service pack 2 erop gezet en ook nog steeds hetzelfde probleem. Ik heb alle driver up to date. Ik heb nog een 2e computer en daar staan vrijwel dezelfde programma's enz op en die heeft het niet. Het gekke is ik dual boot xp home en pro maar pro heeft daar ehlemaal geen last van :S Specificaties van die computer zijn: Dell Dimension 4550 Intel P4 2.53ghz Bios versie A8 (nieuwste) 512 mb ddr-ram 333mhz Samsung 616 dvd rom speler Nec 2510a dvd brander Seagate 120gb hardeschijf Nieuwste intel chipset drivers. Norton Antivirus 2005 nl Verder staan er geen andere dingen in die menu's dan standaard + winrar. Ik heb ook al geprobeer winrar eraf maar toen deed ie het nog steeds. :( Ik heb een vraag of jullie dit probleem kennen of misschien oplossing voor weten. Greetz Lieuwe
  • Kan volgens mij veel zijn hoor. Ervanuitgaande dat er geen virussen of andere ongewenste installaties zijn geweest.. ..Misschien is het geheugenbeheer niet helemaal goed ingesteld? ..Kan het zijn dat het register of de Home schijf een beetje overhoop ligt?
  • Kan idd van alles zijn. Maar het is iig duidelijk dat het een software probleem is, omdat je het bij die andere Windows niet hebt. Ga naar Start -> Conf. scherm -> Software. Verwijder daar alle dingen die je niet nodig hebt, en je niet bekend voorkomen. Download Hitman Pro www.hitmanpro.nl . En scan je computer daarmee op spyware. Update je Norton met nieuwste definities en laat hem dan scannen. Doe ook nog ff schijfopruiming en defragmentatie. Hopelijk wordt je probleem hiermee verholpen.
  • Ik heb al op spyware en virussen gescand en dat is allemaal goed. Het geheugenbeheer ben ik niet bekend mee leg dat anders even uit want ik denk dat het aan de explorer ligt want als ik rechtsklik springt de explorer uit tot 40-50mb en als het menutje ervoor is is het gezaket naar ong 15-20mb. ALs je dat misschien uit zou kunnen leggen? Greetz Lieuwe.
  • Probeer eens met msconfig de opstartonderdelen uit te schakelen die je bij opstarten niet nodig hebt. Start -> uitvoeren -> msconfig <enter> -> tabblad opstarten. Haal de vinkjes weg van programma's die niet bij het opstarten in het geheugen geladen hoeven te worden. Dus b.v. de virusscanner en de firewall laten staan, die zijn belangrijk. Mocht het daarna nog steeds traag werken, vink dan ff de virusscanner en firewall toch ff weg. En probeer het dan. Zodra je weet of het daar aanligt, vink ze dan weer terug.
  • Geprobeerd geen effect :(. Ik heb alles er weg gehaald maar dat helpt ook niet :( Weet iemand nog een andere oplossing? Anders zal ik toch gaan moeten formatteren :( Of misschien met de winxp cd de windows proberen te repareren?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.