Vraag & Antwoord

OS Windows

Computernaam.

8 antwoorden
  • Na de installatie van mijn computer (tweetal jaren geleden) heb ik de computernaam gewijzigd. Dit leek mij geen negatief effect te hebben...tot vandaag. Want ik denk dat om mijn netwerk te vervolledigen ik de "vorige" computernaam moet opnieuw gebruiken. Heb dit ook moeten wisselen in mijn tweede PC. Waar kan ik eventueel deze vorige naam terugvinden. Register, ergens anders ? Of is dit niet meer mogelijk. Bedankt.
  • Welke versie van Windows heb je?
  • Windows XP
  • Rechtsklikken op deze computer, properties, tabblad computer name.
  • rechtermuisknop deze computer, computernaam, wijzigen ? /edit lol ger
  • Ja, ik weet hoe ik moet wijzigen. Maar mijn vraag is: ik zou de originele computernaam willen terugvinden. Kan dat ?
  • Laat ik het met een voorbeeld geven: Mijn PC 2 had als computernaam ADMIN-g3dg500c2. Bij het instellen van een netwerk veranderde ik de naam in HUIS Ik was daarna verplicht om (ik had de naam genoteerd) om de vroegere naam te gebruiken. Ik kan nu bestanden van PC 2 gebruiken op PC 1, maar niet omgekeerd. Daarom denk ik dat de huidige naam BUREAU ook terug moet worden gewijzigd in ADMIN.... of iets dergelijks.
  • Dat is bij Xp helemaal niet nodig!!(altans bij ons niet) Bij ons heeft de Router een naam die gekregen is van onze internet profider, en onze computers gewoon namen als desktop, laptop enz. Wat je misschien even moet controleren is dit: Start-> verbinding maken-> alle netwwrkverbindingen weergeven. Dan klik je MET DE RECHTER MUISKNOP op de netwerkkaart die je gebruikt voor het netwerk, en dan op eigenschappen. kijk of bestands-en printerdeling aangevinkt is. CONTROLEER DIT OP BEIDE PC'S/LAPTOP'S. Dit was bij mij het probleemtoen ik eens zoiets had, het was opeens gewijzigd. Verder kan dit niks met de computernaam te maken hebben(correct me if I'm wrong :lol: ). Helpt dit niet? misschien ff de topic laten verplaatsen naar sub-forum netwerken. Mvgr, martijn

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.