Vraag & Antwoord

OS Windows

crash: hal.dll verwijderd

Anoniem
da_ker
7 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik ben tegen het volgende probleem aangelopen. Tijdens het uitvoeren van een virus scan op mijn harde schijf is Windows XP (home ed) in de soep gedraaid op mijn laptop. Bij het opstarten krijg ik de melding dat hal.dll verwijderd is. Gevolg is dat het systeem niet meer start, ik niet meer op de harde schijf kan en de schijf vol staat met bad sectors. Belangrijkste gevolg is dat ik niet meer bij mijn documenten kan. Dit is voor mij het belangrijkste probleem.

  Nu is er op internet al aardig wat te vinden over hal.dll. Het is dus kenneliijk een bekend probleem. Ik heb NTFSDOS gedownload. Daarmee kun je via DOS toch bij je files komen. Dat lukt aardig, behalve dat ik nog steeds niet bij mijn documenten kom.

  Ik kan ook Windows niet opnieuw installeren zonder de harde schijf te formatteren. Nog staads ellende dus.

  Nu heb ik Hiren's Boot CD bemachtigd. Deze bevat zeer veel "crash-tools". Ik ben nu met HDD regenerator v1.41 mijn bad sectors aan het recoveren, in de hoop daarna bij mijn documenten te kunnen komen.

  Vraag: Heeft iemand van jullie verdere tips om mijn data terug te krijgen?

  Alvast bedankt.

  Groeten,

  da_ker

  PS het terug plaatsen van hall.dll naar de system32 heb ik uiteraard ook geprobeerd, maar dat werkt niet omdat ik in die directory geen data weg kan schrijven.
 • Je kunt de harde schijf uit je laptop in een ander systeem hangen. Er zijn convertors waarmee je je laptop harde schijf aan een gewone flatcable kunt hangen.

  Wat je ook nog zou kunnen doen is een tweede partitie aanmaken tijdens Windows setup en daar Windows op installeren. Via die installatie kun je de C partitie benaderen om je documenten te kopieren naar de D-schijf.
 • En wil je eerst toch nog je bestanden "redden", dan is Knoppix een goede optie. Het is een Linux-distributie die geheel draait vanaf een bootable CD.
  Hiermee kun je NTFS-partities benaderen en de data er af kopiëren naar bijv. een USB stick.
 • Leer je even de zoekfunctie gebruiken? (zie bovenaan het blad)

  voorbeeld: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=141941

  grts
 • Beste JBS,

  Ik kan alleen Windows installeren als ik formatteer. Maar er staan verschillende partition managers op de Hiren's Boot CD. Kan ik ongestraft daarmee een nieuwe partitie aanmaken, of loop ik dan risico dat ik mijn data overschrijf.

  Bedankt,

  Da_ker
 • [quote:12df4ff404="da_ker"]Ik kan alleen Windows installeren als ik formatteer. Maar er staan verschillende partition managers op de Hiren's Boot CD. Kan ik ongestraft daarmee een nieuwe partitie aanmaken, of loop ik dan risico dat ik mijn data overschrijf. [/quote:12df4ff404]Wanneer je boot van de Windows XP installatie CD kun je kiezen op welke partitie je Windows wilt installeren. Heb je maar 1 partitie of heb je er al meerdere? De partitie waar je Windows op installeert wordt inderdaad geformatteerd.
 • Niets formatten enzo, lees dat Topic van de link van Passer. 9 van de 10 keer dat HAL.DLL beschadigd of missing wordt gemeld door de pc is er feitelijk weinig aan de hand behalve een beschadigde boot.ini. Dat is eenvoudig te herstellen.

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.