Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Installatie Windows vanaf harddisk

Captain_Kansloos
5 antwoorden
 • Ik wil graag windows XP opnieuw installeren vanaf een partitie op mijn harde schijf en niet vanaf de installatie-CD. Tevens wil ik hier ook een antwoordbestand gebruiken zodat ik een unattended installatie kan uitvoeren. Heeft iemand een idee of dit gaat en hoe ik dit moet doen?
 • [quote:024332b951="Frank T"]Ik wil graag windows XP opnieuw installeren vanaf een partitie op mijn harde schijf en niet vanaf de installatie-CD. Tevens wil ik hier ook een antwoordbestand gebruiken zodat ik een unattended installatie kan uitvoeren. Heeft iemand een idee of dit gaat en hoe ik dit moet doen?[/quote:024332b951]Unattended vanaf CD gaat, maar vanaf HD weet ik niet; je moet nl. wel op de een of andere manier setup32.exe aangeslingerd krijgen. Ik neem aan dat je wil booten van flop, om vervolgens de setup vanaf HD te starten. Setup32.exe laat zich iig niet starten vanuit een 16 bits DOS omgeving (de floppy). Ik weet zo 123 niet of je met setup.exe (de 16 bits variant) ook een unattended install kunt startne?
 • Correctie: met setup.exe en setup32.exe bedoelde ik dus winnt.exe en winnt32.exe. Verder lees ik in de deploy documentatie dat je alleen bij winnt32.exe de /unattended parameter kunt opgeven. Wanneer je vanaf CD boot en je zet winnt.sif in de I386 map, dan boot ie automatisch in unattended mode.
 • MMm, je schijnt winnt.exe wel te kunnen gebruiken om een unattended install te kunnen starten: http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/windowsserver2003/library/TechRef/f3794b2e-ccd5-4742-ba6b-d39fc577b98c.mspx
  en:
  http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/windowsserver2003/library/TechRef/fdad69c3-4917-4f93-a709-29460c134a56.mspx

  De truc is dus booten met een DOS flop en winnt.exe met argumenten starten. Let wel; DOS 'ziet' geen NTFS partities, dus je installatie folder moet wel op een FAT partitie staan.
 • Is een image dan niet de makkelijkste optie?
  Ik werk er zelf nooit mee, maar als je een startflop erin duwt van een dergelijk progsel en je zegt waar de image te vinden is , kun je verder de zaak toch gewoon laten lopen??
  Graag antwoord als ik hier verkeerde info zit te verkopen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.