Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

partities gewist

KeesA
13 antwoorden
 • Word net gebeld door kennis die per ongeluk een paar partities op zijn externe HD heeft gewist, met schijfbeheer>partitie verwijderen.
  Hij zit peentjes te zweten, heeft zijn apparaat nog aanstaan op mijn advies en durft geen knop aan te raken.

  Is er, voordat er recoveryprogrammas op los worden gelaten, een mogelijkheid om de 'verwijder partitie' opdracht terug te schroeven, zodat de data terugkomen?

  Het gaat om XP Home

  Namens Harry alvast bedankt!
 • Systeem herstel?
 • Is geen optie. Het wissen is uitvloeisel van een herinstallatie van zijn Windows op de interne HD. Dus ook geen herstelpunten meer. Ik vraag mij af of met systeemherstel iets opgelost was geworden: de 2 partities zijn er nog (kwa grootte), maar de data zijn weg.
 • [quote:4827a59e81="KeesA"]Is er, voordat er recoveryprogrammas op los worden gelaten, een mogelijkheid om de 'verwijder partitie' opdracht terug te schroeven, zodat de data terugkomen? [/quote:4827a59e81] Dat zou moeten kunnen met TestDisk. Deze applicatie staat ook op een Knoppix cd en op de Ultimate Boot CD. Testdisk kan verwijderde partities terug halen, maar kan bij onjuist gebruik het probleem erger maken. Dus enige computer ervaring + het lezen van de documentatie is wel aanbevolen.

  Is het overigens wel zeker dat na het verwijderen van die partities, dat er geen andere wijzigingen zijn aangebracht in de partitie tabellen?
 • Hij bezweert me dat hij direkt de handen van het toetsenbord heeft gehaald. Ik zal achter je suggestie aangaan.

  Dank.
 • geeft hier Get Data Back ( zowel voor NTFS als Fat te vinden ) een kans?
  Heb een keer een totaal gecrashte schijf kunnen recoveren, maar weet niet of dat ook werkt bij jullie probleem.
  Er was ook ergens een freeware versie van een duits tooltje te downen, maar daar ben ik de naam ven kwijt, zoek ff in de fora onder recoveren, misschien vindt je dan wat
  suc6
 • Getdataback kun je ophalen bij www.runtime.org. Aparte FAT 32 en NTFS versies. Je kunt het programma dan draaien en zien of er wat te redden is. Als je die data ergens wilt bewaren moet je het programma kopen. Zelf heb ik er goede ervaringen mee.
  Overigens zijn er meer van dat soort programma's.
  Vermoedelijk is er wel wat te redden want meestal blijven de bestanden wel bestaan maar zijn niet langer direct toegankelijk.
 • Ben met GetDataBack bezig. Duurt een uur of 6 voordat ie de schijf heeft doorgespit. Ben benieuwd voor morgen.

  Bedankt voor de reakties.
 • Nou, heb de zieke schijf aan mijn eigen apparaat gehangen. Met GetDataBack haast alle bestanden kunnen kopieren naar een schijf van mezelf. Bestanden zijn van de 'verloren' partities dus overgezet naar een lege schijf. Nu zijn ze gekopieerd met behoud van extensies, zoals MP3, rar, WMV etc. Maar als ik willekeurig bestand wil afspelen/uitpakken, dan krijg ik de foutmelding dat de bestanden beschadigd zijn. Ze zijn, gekopieerd, exakt even groot als het origineel, MET dezelfde extensie.

  Rara.. Zijn ze nog aan de gang te krijgen of is de hele operatie een wassen neus geweest? Zit ik hier nu met 150 Gigabyte rotzooi?
 • Zoals jolo zegt: Testdisk
  Dit is een gratis tool en ik heb meerdere partities hiermee terug kunnen halen. Daar had testdisk overigens geen zes uur voor nodig. Afhankelijk van of de partitietabel is overschreven of dat daadwerkelijk data is overschreven.
  Data wordt daarbij niet gekopieerd maar de fat en partitietabel worden teruggehaald.
 • Bij Getdataback wordt met een kleurtje de status van een bestand aangegeven. Wat wordt er hier vermeld? Verder staan dezelfde bestanden vaak in meerdere boomstructuren. Is er geen enkel bestand meer in orde?
  Zelf heb ik er de inhoud, meest muziek, van een 80 GB schijf mee gered en ook de data van een kapotte systeem partitie, beide FAT 32.
  Anders testdisk maar eens proberen.
 • [quote:22f6816164="ahbart"]Zoals jolo zegt: Testdisk
  Dit is een gratis tool en ik heb meerdere partities hiermee terug kunnen halen. Daar had testdisk overigens geen zes uur voor nodig. Afhankelijk van of de partitietabel is overschreven of dat daadwerkelijk data is overschreven.
  Data wordt daarbij niet gekopieerd maar de fat en partitietabel worden teruggehaald.[/quote:22f6816164]

  OK, heb testdisk geinstalleerd op interne schijf en hij ziet de externe schijf (2 partities). Daarop de directories met de juiste namen. Moet ik nu kiezen voor 'write partition structure to disk'? Ik wil wel zeker weten dat ik niet mijn eventuele opties verklooi. Totnutoe is alleen van de 'verdwenen partities' gelezen door GetDataBack. Er is geen bitje geschreven.
 • [quote:726cc3136d="KeesA"]OK, heb testdisk geinstalleerd op interne schijf en hij ziet de externe schijf (2 partities). Daarop de directories met de juiste namen. Moet ik nu kiezen voor 'write partition structure to disk'? [/quote:726cc3136d] Een honderd procent garantie dat 'write partition structure to disk' de partities met daarop alle data terughaalt, kan ik niet geven. Weet je zeker dat die harde schijf geen hardware problemen heeft? Heb je dit al gecontroleerd met de diagnostische software van de harde schijf fabrikant? Als deze diagnostische software de harde schijf goedkeurt, en de twee partities en directories inderdaad overeen komen met hetgeen erop stond, is er wel een kans dat Testdisk de partities met daarop alle data kan terughalen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.