Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Outlook wil contactpersonen niet verwijderen

Rob-Viking
14 antwoorden
 • Ik heb een raar probleem met outlook.

  Heb outlook op 2 verschillende computers en had de laatste tijd al een aantal keren het probleem dat bep. personen mijn mail niet ontvingen.
  Bij controle bleek dan dat er nog (weer) een oud/verkeerd mail-adres in het adresboek stond. Deze verwijderd en het probleem was "opgelost", tot enige tijd later hetzelfde probleem weer ontstond.

  Sinds vandaag weet ik de oorzaak,maar heb geen idee hoe het op te lossen.
  Omdat ik 2 comp. heb met allebei Outlook erop, synchroniseer ik dezen af-en-toe door het adresboek bij te werken, op te schonen en dan te te exporteren. Op de andere comp. leeg ik dan het Adresboek en importeer daar het "schone" adresboek.
  Wat nu blijkt is dat ik wel oude adressen kan verwijderen en dan zijn ze ook echt weg, ook na opnieuw opstarten, maar bij het importeren van dat zgn. schone adresboek (bv: adresboek 12 mei.wab) komen elke keer die oude verwijderde adressen weeer mee.
  Ik snap niet hoe ???!!
  Heb ook geprobeerd om tussendoor heel windows af te sluiten en dan opnieuw te importeren.
  Of de hele adreslijst te verwijderen en verder alle *.wab file op de computer te verwijderen (de oude originele op een memorystick gezet), dan outlook afsluiten en ook windows. Bij opnieuw opstarten is de Outlook-adreslijst helemaal leeg. Deze dan exporteren en na weeer opnieuw opstarten importeren, geeft toch weer die "oude foute" adreslijst.

  Heeft iemand een idee hoe ik dit kan verhelpen en sommige adressen blijvend te verwijderen. Overigens ER NIEUW BIJGEPLAATSTE SDRESSEN staan dan wel in die geïmporteerde lijst !!

  Rob
 • Ten eerste: Wil je de titel aanpassen en met kleine letters schrijven, dit is storend! :-?

  Ten tweede: Wat voor Outlook gebruik je (MS Outlook of Outlook Express)

  Ten derde: Waarmee synchroniseer je die adresboeken?

  Hopelijk dat we met de nieuwe informatie wat meer weten over je probleem!
 • Sorry had cap slock aan staan :-?

  Gebruik outlook Expres

  Met synchroniseren bedoel ik dat ik bij 1 computer de adreslijst helemaal check, opschoon, evt. verouderde adressen verwijder en /of aanvul.
  Daarna exporteer ik deze als [i:2c73b6c22e]datum vandaag.wab[/i:2c73b6c22e] naar mijn back-up schijf en op de andere computer gebruik ik deze nieuwe adreslijst om daar dezelfde adreslijst te krijgen, door deze te importeren.

  Rob
 • volgens mij zit het probleem in de naam.
  oe neemt standaard het adres met naamhoofdidentiteit.wab.
  je zult dus het geexporteerde moeten importeren in het wab op de andere pc, of de naam moeten aanpassen.
 • Hallo Derk

  Bedankt vor je reaktie.
  Zou je je antwoord iets meer kunnen toelichten, snap niet wat je bedoelt met naam veranderen.
  Exporteren en dan weer importeren op een andere comp. gaat op zich prima, maar de eerder definitief verwijderde personen staan dan ineens weer in die geïmporteerde lijst.
  Dus blijkbaar "onthoud" outlook dat nog ergens.
  Zelfs als ik mijn lijst helemaal LEEG haal, dan de comp. opnieuw opstart en de lijst check, is er GEEN enkel adres meer. Die lijst exporteren als bv [b:cfa44fb366]leeg.wab[/b:cfa44fb366] geeft bij importeren weer de volledige lijst MET die definitief vewijderde personen ??!
 • kennelijk importeer je netjes in het standaardadresboek. daarmee is mijn opmerking over de bestandsnaam niet meer terzakedoende.
  dat je die oude adressen weer terugziet:
  importeren in een bestand betekent toevoegen van gegevens, en dus niet het vervangen van het hele bestand. namen verwijderen zul je in BEIDE bestanden handmatig moeten doen.

  een andere optie is: zet het bestand datum.wab in de ".wab - map" op de tweede pc, start de verkenner, hernoem bestand identiteitsnaam.wab of verwijder het, en hernoem datum.wab –> identiteitsnaam.wab.
  alleen dan heb je op beide pc´s een identiek bestand.
 • hoi Derk

  wat betreft het eerste ,dat importeren alleen iets toevoegen is.
  Ook als ik eerst AL mijn adressen uit de standaard lijst verwijder, komen die eerder verwijderde adressen weer terug. Dus blijkbaar Exporteert outlook niet de dan aanwezige adressenlijst (waarin ik e.e.a. opgeschoond en aangepast had).

  heb op al mijn schijven en lokaties gezocht naar een wab - map (zoek - *.wab ) Maar kennelijk heb ik alles grondig verwijdert.
  Welke wab - map bedoel jij.
  En zit daar dan de HUIDIGE adressenlijst in.?
  Hoe kan ik DIE lijst exporteren naar een andere computer met een LEGE lijst ?? Maar ook voor back-up van een goede lijst !
  Nu krijg ik dus altijd die FOUTE lijst weer.
 • Probeer eens het proces anders uit te voeren:
  -op de eerste PC opschonen, oude eruit nieuw er in, dan exporteren, maar niet als WAB, maar "naar een ander adresboek". Er wordt dan een textbestand aangemaakt dat een copie is van je nieuwe adresboek, maar in een andere vorm.
  -op de tweede PC opschonen door het gehele adresboek leeg te gooien, daarna OE afsluiten en opnieuw opstarten, weer naar het adresboek en daarna importeren van "een ander adresboek" (het bestand dat je net hebt aangemaakt).
  Laat maar weten of het werkt,
  André
 • Ga het vanavond uitproberen,moet nu weg.
  Laat het horen hoe e.e.a. gelukt is.

  Rob
 • Hoi André

  :o Heb het uitgeprobeerd en het werkt 100 %.
  Echter 1 groot probleem, ik ben dan al mijn GROEPEN kwijt. :(

  En die opnieuw aanmaken is denk ik meer werk als elke keer handmatig de geïmporteerde adressenlijst opschonen.

  En kan mij eigenlijk ook niet echt voorstellen dat ze dat Exporteren en Importeren bij Outlook zó raar in elkaar hebben gezet, dat je ook eerder verwijderde adressen mee-exporteerd ?!

  Derk, zou jij nog kunnen aangeven welke wab-map je bedoelt ?

  Rob
 • Ben zelf inmiddels 1 stap verder. Weet NU de OORZAAK van de niet te verwijderen adressen !!
  Ben daardoor nog nieuwsgieriger naar een mogelijke oplossing.

  Ik heb meerdere accounts bij Outlook Expres.
  En wat blijkt, als je in 1 van de Accounts het adresboek Exporteerd, dan worden alle adressen van de andere accounts daarbij ook mee geëxporteerd. Heel raar en snap ook niet het nut daarvan.
  Heb al van alles geprobeerd, bv alleen adressen met een A bij de ene account en met een B bij de volgende enz… Maar altijd exporteerd Outlook alle accounts in 1 WAB.
  Importeren naar 1 adresboek wil wel, maar een goed te importeren WAB bestand maken is bijna onmogelijk.
  Heb dat nu als test gedaan door bij 2 accounts alle adressen te verwijderen, de 3de te exporteren en deze dan per account als test te importeren. Dat werkt dus, maar is volstrekt onbruikbaar.

  Dus wie weet hoe je van 1 bep account alleen die adressen naar een bv " datum.accountnaam.wab " kunt exporteren.
 • ´t wordt nu allemaal wat wazig. er blijken meer accounts aanwezig en hoe je wat nu precies naar waar, via wat en waarvandaan aan exporteren en importeren bent geslagen is op afstand niet te volgen.
  de enige zekerheid die je gegeven kan worden mbt je laatste vraag is:
  kopieer het bestand ´gewensteaccountnaam.wab´ en hernoem het op de nieuwe plek tot ´datum.accountnaam.wab
 • Hoi Derk

  Wat die wazigheid betreft heb je zeker gelijk, maar de "wijsheid" kwam bij mij gaandeweg :roll:

  Kortom: een adreslijst exporteren onder een door mij gewenste naam is geen enkel probleem.
  Die weer importeren bij dezelfde of willekeurig een andere Outlook of account, is ook geen probleem.

  Het probleem is dat bij het exporteren ALLE adreslijsten van de verschillende accounts van Outlook op die computer, als 1 welke-naam-dan-ook.wab worden mee geëxporteerd.
  Dus bij het opnieuw weer importeren heb ik ineens ook alle adressen van bv. mijn collega's in MIJN PERSOONLIJKE adreslijst.

  Vraag is:
  Hoe kan ik alleen [u:8df6cef813]mijn persoonlijke adreslijst [/u:8df6cef813]exporteren voor back-up of om op een andere computer als weer alleen mijn adreslijst te importeren.
 • ik vrees dat zulks niet gaat in oe, na even experimenteren.
  een omweg zou zijn: exporteren naar een ´door komma´s gescheiden bestand´, uit dat bestand alles weghalen wat niet voor jou gewenst is, het legere bestand opslaan en dat weer importeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.