Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP sluit niet automatisch af

SayCheese
3 antwoorden
 • Kennelijk een vaak voorkomend probleem, maar heb de oplossing nog niet kunnen vinden:
  Als ik XP (Prof, SP2) afsluit start het systeem steeds direct na het afsluiten weer op. Dat gebeurt zowel als ik "afsluiten" kies als wanneer ik "stand-by" kies.
  Het systeem is onlangs nieuw geïnstalleerd en aanvankelijk werkte het afsluiten wél goed. Ik kan helaas niet precies meer nagaan wanneer het is misgegaan.

  In het bios is ACPI ingeschakeld.
  Bij Energiebeheer is GEEN tabblad "APM" te zien. (Veel oplossingen voor dit probeem geven aan dat daar een vinkje hoort te staan.) Ik kon ook geen mogelijkheid vinden omdat eventueel alsnog te installeren.

  Een andere oplossing zou zijn om in het register de waarde van de tekenreeks PowerdownAfterShutdown te veranderen van 0 in 1. Die stond inderdaad op 0, maar nu met de waarde 1 blijft het probleem nog steeds bestaan.

  Iemand enig idee wat ik kan doen, of hoe ik het tabblad APM in Energiebeheer kan krijgen?

  Bedankt,
  SayCheese
 • [quote:60eca5a936="SayCheese"]
  Iemand enig idee wat ik kan doen, of hoe ik het tabblad APM in Energiebeheer kan krijgen?[/quote:60eca5a936]
  APM moet je eerst in het bios aanzetten, pas daarna kan je APM aanzetten. Om APM aan te zetten onder Windows: ga naar Energiebeheer en klik op geavanceerd energiebeheer, klik dan op Ondersteuning voor Geavanceerd energiebeheer (APM) inschakelen en sla de instellingen op.
  Voor meer info ga naar: http://www.helpd.nl/documentatie/Windows%20XP.php en zoek naar APM.
 • In het BIOS staat APM aan, tenminste de ACPI functie is ingeschakeld.
  In de user's manual van het (Abit BE-7 Raid) moederbord staat:
  [i:579a4c5a0b]"ACPI features include: Plug & Play (including bus and device enumeration) and [b:579a4c5a0b]APM [/b:579a4c5a0b]functionality normally contained in the BIOS."[/i:579a4c5a0b]
  Verder zijn er voorzover ik heb kunnen nagaan in het BIOS geen opties voor APM en wordt de term ook verder nergens in de user's manual gebruikt.
  (Er zijn overigens twee "ACPI Suspend Types": S1 (POS) en S3 (STR), maar het maakt geen verschil voor het afsluiten welke optie is gekozen.

  SayCheese

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.