Vraag & Antwoord

OS Windows

kolommen vastzetten

9 antwoorden
  • Ik ben bezig met het proberen om kolommen vast te zetten in exel zodat de tekst niet doorloopt,nu gebeurt dat wel en verdwijnd weer als ik naar de volgende kolom ga.Maar hoe zotg ik ervoor dat dat niet gebeurt? Alvast bedankt
  • [quote:54b98e63dc="Rick99"]Ik ben bezig met het proberen om kolommen vast te zetten in exel zodat de tekst niet doorloopt,nu gebeurt dat wel en verdwijnd weer als ik naar de volgende kolom ga.Maar hoe zotg ik ervoor dat dat niet gebeurt? Alvast bedankt[/quote:54b98e63dc] Je moet kiezen voor Window/Freeze panes in plaats van Window/Split.
  • waar vind ik dat? Het is dus de bedoeling dat de tekst stopt aan het einde van de kolom.
  • [edit] Ik begrijp nu je vraag pas goed, het is dus de bedoeling dat de tekst in een kolom blijft en dat ie niet over de volgende kolom heen valt. selecteer de desbetreffende cellen: opmaak>celeigenschappen tabblad uitlijning nu kan je onderaan de opties terugloop/tekst passend maken kiezen. Experimenteer zelf wat in jouw situatie het beste werkt.
  • Ja inderdaad, ik had het ook verkeerd begrepen. Bij de engelse versie is dat kolom selecteren en dan kiezen voor Format/Cells en dan kiezen bij het tabje Alignment bij Text Alignment onder Horizontal voor Fill.
  • Ik heb dat inderdaad al geprobeerd,echter gaat de tekst wel door maar zodra je naar de volgende kolom gaat is het weg,ik wilde graag dat de tekst niet meer door liep,dus aan het einde van de kolom stopt. Kan dat eigenlijk wel in exel?
  • [quote:d4fc81851f="Rick99"]Ik heb dat inderdaad al geprobeerd,echter gaat de tekst wel door maar zodra je naar de volgende kolom gaat is het weg,ik wilde graag dat de tekst niet meer door liep,dus aan het einde van de kolom stopt. Kan dat eigenlijk wel in exel?[/quote:d4fc81851f] Wil je dat de tekst op een volgende regel doorloopt, of wil je dat er niet meer tekst in een kolom mag komen dan hij breed is? Als de tekst op de volgende regel moet doorlopen: Format -> Cells -> Alignment -> Wrap Text aanzetten. Je tekst wordt dan op een volgende regel in de cel geplaatst. De hoogte van de regel zal dan worden aangepast als je naar de volgende kolom gaat. Voor de tweede optie zul je volgens mij wat moeten programmeren.
  • de tekst van links naar recht gaat goed,maar zodra ik aan het einde van mijn kolom ben (5rijen) dan loopt hij door.Eigenlijk wil ik datdat niet meer gaat en je dus niet meer verder kan typen.
  • Je kan voor een cel een maximum aantal karakters opgeven: Data -> Validation Kies dan voor Text Length, het aantal karakters en Less than or equal to.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.