Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows map 2.1 GB ??

None
11 antwoorden
 • Goedemorgen,
  Ik heb windows xp pro op de computer en nu sp2 geinstalleerd.
  Ik heb de mappen $NT…. verwijderd zoals ik elders gelezen heb.
  Nu heb ik een windows dir. van 2.1 GB.
  Vraag : is dit normaal ??
  bedankt
 • [i:f89bf28c7c]My Computer –> C:\ –> Right click on "Windows" –> Properties –> Size on disk:[/i:f89bf28c7c] [b:f89bf28c7c]1.80 GB[/b:f89bf28c7c], en dan heb ik geen Service Packs geinstalleerd. Lijkt me niet raar ofzo dus, hoe langer je pc werkt, hoe groter die map wordt (slecht opgeruimde cookies, dll-cache's, temp. files etc).
 • Ok dan.
  Bedankt voor de moeite !
 • Eventueel kan je met bijvoorbeeld iDisk (freeware) grafisch bekijken in welke submappen de ruimte wordt gebruikt.
 • Ik snap wel waarom je deze vraag stelt, je hebt een nieuwe snelle computer met een grote harde schijf.

  Dan is het even schrikken dat Windows zo groot en log is, dat moet wel ten koste gaan van de capaciteiten van je nieuwe machine, de vraag die dan bij je opkomt is: Is die 2.1 GB wel nodig, staan er geen zaken die ik absoluut niet nodig heb???

  Hier het antwoord hoe het anders kan: www.litepc.com

  of Embedded Windows98

  vr.gr.smeenk :wink:
 • [quote:be7e0417ba="smeenk"]Ik snap wel waarom je deze vraag stelt, je hebt een nieuwe snelle computer met een grote harde schijf.

  Dan is het even schrikken dat Windows zo groot en log is, dat moet wel ten koste gaan van de capaciteiten van je nieuwe machine, de vraag die dan bij je opkomt is: Is die 2.1 GB wel nodig, staan er geen zaken die ik absoluut niet nodig heb???

  Hier het antwoord hoe het anders kan: www.litepc.com

  of Embedded Windows98

  vr.gr.smeenk :wink:[/quote:be7e0417ba]

  een nieuwe snelle computer heb je meestal geen win 98
  en die win 98 is niet zo groot
 • [quote:ece52c845a="brammy!"]een nieuwe snelle computer heb je meestal geen win 98
  en die win 98 is niet zo groot[/quote:ece52c845a]Het was een voorbeeld om te laten zien hoe ze een besturingsysteem uitkleden kunnen :wink:
 • ow okee is goed dan wekrt dat wel bijna het zelfde
 • [quote:cf2aa33d24="brammy!"]ow okee is goed dan wekrt dat wel bijna het zelfde[/quote:cf2aa33d24]Ja werkt ongeveer hetzelfde, alleen laat WindowsXP via de bestandsbeveiliging normaal gezegd niet toe dat er Windows-onderdelen verwijderd worden, maar dit hebben ze ook weten te omzeilen :wink:

  Waar het mij vooral om ging was de tegenstelling WindowsXP SP2 met alle servicepacks 2.1 GB groot en de maximaal uitgeklede versie van Windows98 door http://www.embeddingwindows.com/ die slechts 8 MB groot is :roll:
 • 8 mb :o :o :o woow weet je wel hoe weinig dat is
 • [quote:da611c7cdd="brammy!"]8 mb :o :o :o woow weet je wel hoe weinig dat is[/quote:da611c7cdd] :lol: Ja dat weet ik, mijn eerste PC was een 386 met een harde schijf van 40 MB, het idee dat die lui van embedding.windows.com daar een Windows98 op kunnen laten draaien waarbij er ook nog schijfruimte overblijft is gewoon BIZAR te noemen 8) 8)

  Maar je wil ook niet weten hoe weinig je met een dergelijk systeem kan :lol: :lol:

  Dat voor de WindowsXP map inmiddels 2.1 GB nodig is, is in mijn ogen ook bizar(vooral als je bedenkt dat de temp map, tijdelijke internet bestanden en het startmenu zich daar niet eens meer bevinden, zoals bij Windows9x het geval was)

  LitePC is in mijn ogen dus ook echt zoals het zou moeten zijn, eerst een computer samengesteld naar de persoonlijke wensen van de gebruiker en daarop een besturingsysteem met alle onderdelen die de gebruiker zelf nodig acht :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.