Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Desktop icon in quick launch werkt niet

haakman
9 antwoorden
 • Als ik in Quick Launch op het Desktop Icon druk, krijg ik niet de desktop te zien, maar een venster met de Icons van mijn desktop. Hoe kan ik het herstellen, zodat ik weer gewoon het bureaublad zo zie als wanneer alle vensters gesloten zijn?
 • Het icoontje verwijderen en van een andere computer kopieeren (niet het snelkoppeling)
 • Dat heb ik gedaan. Maar als ik op het van een andere computer gekopieerde icon klik, krijg ik de mededeling 'The device…that the shortcut `Show Desktiop.Ink' refers to is unavailable.
 • Maar wat bedoel je met 'Niet de snelkoppeling', Mehmet? Ik kan toch alleen maar een snelkoppeling kopiëren, niet het bureaublad zelf?
 • Kopieeren van een zelfde versie van Windows is misschien noodzakelijk.

  Het gevaar bij het kopieren van een snelkoppeling is, dat het op een andere pc niet exact naar de juiste plaats verwijst.

  Kopieer dat waar het icoontje naar verwijst en plaats het in de Quick Launch. (Te lokaliseren door eigenschappen/properties van het icoontje in de Quick Launch op te vragen.)
 • Nee, dat lukt ook niet. In de andere computer verwijst het naar Documents and Setting\AH<mijn naam>\Allication Data\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch. Maar in deze computer is dit Unavailable, ook onder All Users, Owner en Default User.
 • Ga als volgt te werk om het pictogram Bureaublad weergeven te herstellen op de werkbalk Snel starten:
  1. Gebruik een teksteditor (zoals Kladblok) om een bestand met de volgende regels te maken:
  [Shell]
  Command=2
  IconFile=explorer.exe,3
  [Taskbar]
  Command=ToggleDesktop
  2. Sla het bestand op met de naam Bureaublad weergeven.scf, in de map Windows\System of Winnt\System32. Het is mogelijk dat bij het opslaan in Kladblok automatisch de extensie .TXT aan de bestandsnaam wordt toegevoegd. Verwijder deze extensie als dat het geval is. Deze procedure werkt niet als het bestand de naam Bureaublad weergeven.scf.txt heeft.
  3. Sluit Kladblok af.
  4. Klik in Windows Verkenner of Deze computer met de rechtermuisknop op het bestand Bureaublad weergeven.scf en kies Snelkoppeling maken.
  5. Kopieer de nieuwe snelkoppeling naar de juiste map. In Microsoft Windows 95 of Windows 98 kopieert u de snelkoppeling naar deze map:
  Windows\Application Data\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch
  In Microsoft Windows NT of Microsoft Windows 2000 kopieert u de snelkoppeling naar deze map:
  Winnt\System32
  In Microsoft Windows XP kopieert u de snelkoppeling naar deze map:
  WINDOWS\System32\Config\Systemprofile\Application Data\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch
  6. Wijzig de naam van de snelkoppeling in Bureaublad.
  Het pictogram Bureaublad weergeven wordt automatisch toegevoegd aan de werkbalk Snel starten
 • Hallo,

  Ik heb het tot twee maal toe geprobeerd (had het ook al bij windows support gevonden) , maar het icon verschijnt niet 'automatisch'in de quick launch, ook niet na herstarten.
 • heb je al geprobeerd een snelkoppeling van "Bureaublad weergeven.scf" op je bureaublad te plaatsen en die naar de quick launch bar te slepen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.