Vraag & Antwoord

OS Windows

Netwerk Win 2000 pc's

5 antwoorden
  • Thuis heb ik drie pc's. 1 met xp prof, 2 met win 2000 SP3. Alle pc's zijn voorzien van internet via een draadloos systeem. De rooter waarmee wij het wereldwijde net op kunnen kan ook als hub fungeren (toen wij nog win98 pc's erachter hadden, werkte dat namelijk). Ik wil namelijk met twee pc's een verbinding maken om bestanden van de een naar de ander te kopieren. Indien ik netwerkomgeving kies, geeft de pc alleen de pc weer waarop gewerkt wordt. De andere worden niet weergegeven :roll:. Dit niet weergeven van andere pc's is bij elke pc hetzelfde. Nu wil ik graag een verbinding, hoe doe ik dat?? Ik heb al gezocht naar pc en vervolgens de pc-naam van een andere pc ingetypt maar geen resultaat. :oops:
  • Deze Computer Rechtsklik op je schijf Delen Nieuwe Shars aanmaken Iedereen machtigen Klaar MITS je je PC's in hetzelfde subnet hebt hangen en in dezelfde werkgroep, anders moet je dat nog ff instelllen
  • alle schijven stonden al gedeeld en de pc zitten in dezelde werkgroep. Dus.......
  • Hoe zit het met de gebruikekrsnamen? Zijn die hetzelfde of bekend op alle computers? Is er een firewall geinstalleerd die mogelijk een netwerk blokkeert?
  • Geen firewall. Gebruikersnamen niet hetzelfde en bekend zijn ze volgens mij niet. Ik heb namelijk geen idee waar ik die namen in moet vullen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.