Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

DOS commando - copy vraag

sjemmie
7 antwoorden
 • Ik heb win xp home en ik wil een map van de ene drive naar de andere copieren.
  Maar ik krijg een error.

  C:\copy C:\Program Files d:\CMAP\Program Files
  The system cannot find the file specified

  copydir bestaat niet maar hoe kun je een map copieren ?
 • Mits je een FAT-partitie hebt kun je daarvoor het commando XCOPY gebruiken. Zoek de bestanden XCOPY.EXE en XCOPY32.MOD en plaats deze op de opstartdiskette. Bestanden staan ook vaak wel in de Windows\Command directory.
 • Ik weet niet wat je van plan bent, maar als je die map wil kopieren om die na een verse Windows installatie weer terug te zetten, dan gaat dat niet lukken, want dan mis je heel veel bijhorende bestanden die in andere mappen staan, en registersleutels etc.
 • [code:1:8a1e43109b](x)copy C:\Program Files\*.* d:\CMAP\Program Files\*.*[/code:1:8a1e43109b]
 • Met xcopy kun je er ook nog /s /e achter zetten, dan neemt ie de subdirs ook mee. Verder moet je bestandsnamen met spaties tussen aanhalingstekens zetten.
 • En dan zit je nog met verborgen bestanden, en als je gewoon de dir meegeeft dan kopieert die gelijk de bestanden erin mee geloof ik, en je hoeft geen spaties te gebruiken, maar er dit van:
  [code:1:ee4dc95351]xcopy C:\Progra~1\ D:\CMAP\Progra~1[/code:1:ee4dc95351]Later op zelfde manier terug kopieren (source en dest omwisselen) en dan dit erachteraan: [code:1:ee4dc95351]rename C:\Progra~1\ 'C:\Program Files'[/code:1:ee4dc95351]Mag dat uberhaubt wel? Da's toch meer als 8 char's per naam en dus niet toegestaan in DOS?

  Zie ook: Mijn post iets hoger.

  [edit]Dit lijkt me een beetje omslachtig achteraf gezien :wink:[/edit]
 • In principe zou het wel moeten werken, in ieder geval vanuit Windows. Ik zou nog wel ALLE bestanden (dus ook de beschermde) zichtbaar maken. Overigens heb ik onlangs Windows XP installatie op een partitie met ghost gekopieerd. Het leek erop dat het kopieren gelukt was. Helaas moest ik wel gelijk activeren, alleen heb ik dat niet uitgeprobeerd. Geen zin om Microsoft te bellen omdat ik anders teveel heb uit te leggen. Ik moet hen binnenkort toch weer 2x bellen :( (wegens herinstallatie :( ).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.