Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Intern geheugen + bios Asus

tomvdlee
8 antwoorden
 • 2 problemen / vragen. :roll:


  [b:739ed0bec0] vraag 1: [/b:739ed0bec0]
  In mijn pc zit 512 mb werkgeheugen. Ik heb nog een stickie van 256 mb geheugen. Kan ik die er zo bij indrukken indien het past??


  [b:739ed0bec0] Vraag 2: [/b:739ed0bec0]
  Van een andere pc weet ik het ww van de bios niet meer. Nu heb ik opgezocht hoe ik de bios kan resetten. Het betreft een Asus processor.

  [b:739ed0bec0] - Deelvraag 1 [/b:739ed0bec0]
  Indien ik de bios reset en de pc opnieuw opstart, vind de pc dan alles weer.
  Zo nee, wat moet ik dan handmatig instellen?

  [b:739ed0bec0] - Deelvraag 2 [/b:739ed0bec0]
  Is er geen softwaretool om het wachtwoord van de bios te kraken / veranderen.


  Bij voorbaat dank. :wink:
 • [b:e588b21e2a]Vraag 1[/b:e588b21e2a]Volgens mij moet het kunnen, let wel op dat wanneer je er een tragere module in doet, dat de andere module ook trager wordt.

  Nog even een (n00b?) vraagje, maar wat bedoel je met ww (vraag 2)?
 • VRAAG 2 je moet even kijken wat voor soort bios je hebt Award of Ami de meeste wachtwoorden van de fabrikanten vind je in de onderstaande link.
  http://www.phenoelit.de/dpl/dpl.html
  En als dat niet helpt de link hieronder.
  http://labmice.techtarget.com/articles/BIOS_hack.htm
 • ww is wachtwoord.

  en over die module, wat is gangbaar en hoe kom ik erachter wat voor module ik in mijn pc heb en wat de andere module is???
 • Voor het wachtwoord kun je proberen de batterij uit het moederbord te halen: stekker uit contact, paar keer op de aan/uit drukken, compu openen en platte batterij verwijderen, paar keer aan/uit drukken, effe wachten, batterij er weer in, kast dicht, stroom er weer op en als het goed is is ie weg. Bios is dan ook gereset, maar dat lijkt me geen probleem voor het vinden van de hardware. Meestal gaat dat gewoon automatisch en kun je het zelf later aanpassen: bootvolgorde, zoeken naar 2e master of slave, wakeon.., overclockwaardes etc.

  CB
 • en hoe kom ik erachter welke module het interne geheugen is??? :cry:
 • indien je je bios moet resetten moet je eigenlijk niet al teveel opnieuw instellen hoor, gewoon zo van die dingetjes als opstartvolgorde enz… maar meestal staat dat al reeds goed
 • Als je vraag 2 niet zelf had kunnen beantwoorden hoef je naderhand ook niets te veranderen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.