Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

problemen met beveiligingsinstellingen Windows XP

Anoniem
LisaLisa
6 antwoorden
 • Hallo, ik ben van Win98 naar WinXP overgegaan, ik kan alleen bepaalde programma`s niet downloaden, zoals MSM messsenger en een simpele driver voor mijn modem, ik krijg dan steeds de melding: huidige beveiligingsinstellingen staan niet toe dat dit bestand word gedownload

  En bij het openen van sommige webpagina`s krijg ik de melding: door huidige beveiligingsinstellingen kunnen Active X elementen niet worden uitgevoerd

  Kan iemand mij de juiste beveiligingsinstellingen geven misschien?

  Ik hoop het….

  Alvast bedankt,

  Lisa.
 • Eerst aanmelden als Beheerder (Administrator) i.p.v. als gebruiker met beperkte rechten.

  Beveiligingsinstellingen kun je wijzigen onder de Internet Options in je Configuratiescherm onder tabje Beveiliging (Security).

  Ik raad je trouwens aan on MS Internet Explorer niet te gebruiken vanwege de virus- en spyware gevoeligheid, maar over te stappen op Mozilla Firefox (en Thunderbird i.p.v. Outlook Express voor de e-mail).
  http://www.mozilla.com
 • Kun je me misschien even uitleggen hoe ik dat eerste doe en hoe de beveiligingsinstellingen dan moeten komen te staan? Wat aangevinkt moet worden etc. Ook misschien bij vertrouwde en websites met beperkte toegang? Daar staat voornamelijk het Active X gebeuren geloof ik.
  Sommige webpagina`s blijven wit, ik kan daardoor bijvoorbeeld niet op mijn hotmail/emailaccount meer komen.
 • Ik heb hier alleen een Engelse versie van WinXP, maar onder het tabje 'Security' kun je met het knopje 'Default Level' het schuifje verzetten van 'High' naar 'Medium'.
  [img:9e3f209ca5]http://img99.echo.cx/img99/7171/internetoptions7rf.jpg[/img:9e3f209ca5]

  Service Pack 2 installeren van WinXP kan ook uitkomst bieden. Dan krijg je nl. steeds netjes een popup als er ActiveX geinstalleerd moet worden. Dan kun je dat per site toestaan of blokkeren.
  http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=049C9DBE-3B8E-4F30-8245-9E368D3CDB5A&displaylang=en
 • Ja dat stond inderdaad al op "normaal".
  Ik heb sp2 niet omdat een aantal mensen dit mij afraden….maar zijn dan ook de beveiligingsinstellingen zodanig dat ik wel bestanden kan downloaden? En ik ben nou dus niet aangemeld als beheerder.
  Moet ik de beveiligingsinstellingen niet veranderen?

  Ik heb nog een "melding" gekregen, Als je deze pagina ziet is je browser zo ingesteld dat je niet naar nieuwe URL kunt worden doorverwezen….. Zegt dit iemand wat? Msschien in combinatie met de beveiligingsinstellingen en het niet kunnen downloaden van bestanden hierdoor?
 • Onder 'Custom Level' kun je ook op ieder afzonderlijk onderdeel de beveilingingsgraad instellen.

  SP2 wordt afgeraden door mensen die geen (goed gekraakte) licentie van WinXP hebben en de SP2 problemen van net na de release zijn nu allang gefixed door de diverse softwarefabrikanten.

  Nou een download is altijd een andere URL dan de pagina waar je tegenaan kijkt, dus lijkt me logisch dat je dit ook moet uitzetten als je wilt downloaden.

  Maar zoals ik eerder zei: probeer 's Mozilla Firefox, dat draait gewoon naast Internet Explorer en mekkert niet zoveel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.