Vraag & Antwoord

OS Windows

windows doet het niet meer, hoe schijf te partitioneren

Anoniem
None
14 antwoorden
 • op een laptop werkt windows niet meer ook met de installatie cd van windows xp krijg ik het niet opnieuw geinstalleerd, hij ziet dan een schijf van 40 gigabyte maar kan hier niet opnieuw windows opzetten , hij zegt dat hij iets niet kan zien op de schijf.

  Nou is mijn vraag kan ik niet met partition magic de schijf partitioneren maar dan dus dat deze op een cd staat en direct geopend wordt? zonder dat windows hoeft te draaien of is hier een ander programma of oplossing voor? alvast bedankt
 • [quote:0c37945acc]magic de schijf defragmenteren [/quote:0c37945acc]

  het is partitioneren dat je bedoelt, defragmenteren is alles eens op orde zetten op je schijf.

  wat jij bedoelt gaat wel hoor, alleen heb ik er geen ervaring mee , maar verander de naam van je topic (defragmenteren wordt partitioneren) , zul je misschien meer succes hebben.


  a, en welke windows versie is het ?
 • Je maakt eerst een partitie dan formateer je en dan installeer je windows, lees eerst onderstaande FAQ door.
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=93702
 • ok sorry partioneren, maar hoe wijzig ik de topic naam?

  en het is windows xp home service pack 2
 • vanochtend nog via opstartdiskettes met fdisk schijf proberen te partioneren maar helaas hij zegt geen schijf te zien. Ook gewoon de pc opstarten werkt niet hij zegt dan dat er geen goede of ondersteunende schijf is en opstarten in veilige modus werkt evenmin. Maar het vreemde is dat ik hem vrijdag nog 1x in veilige modus kreeg opgestart en dat het daadwerkelijk draaide alleen naar een paar minuten kreeg ik een vastloper en nu werkt het helemaal niet meer. kan het nou toch zijn dat de schijf kapot is dus een hardware fout?

  ik weet het even niet omdat ik het zo vreemd vindt dat hij wel 1x nog opstarte in veilige modus
 • Fdisk werkt alleen met Fat32 schijfjes jij hebt NTFS schijf.

  Je moet eerst converteren van NTFS naar FAT32
 • ok maar hoe moet ik dat doen aangezien ik niet meer in windows kan komen? via diskette of cd-rom met welk programma?


  en bedacht net kan het niet ook zijn dat er mischien een virus op zit die hele boel overhoop heeft gehaald? zoja welke virusprogramma's kunnen op een bootable cd worden gezet/gemaakt
 • Als je Windows niet meer inkomt op welke manier dan ook en je wilt een HD partitioneren dan doe je dat door:

  Stap 1: Je computer op te starten met de Windows installatie CD
  Stap 2: Te kiezen voor installatie van een verse Windows
  Stap 3: Te kiezen op welke partitie hij wil hebben.
  Stap 4: Die partitie formatteren (niet snel formatteren maar volledig)
  Stap 5: De installatie procedure starten!

  Na de rand kun je bijvoorbeeld met PM 8 (Partition Magic) partities aanmaken en verwijderen, vergroten en verkleinen etc.!

  Ik heb nog nooit gehoord van virusscanners die bootable zijn en op een cd kunt zetten en dan draaien, misschien dat andere mensen het weten maar ik heb er althans nog nooit van gehoord!
 • [quote:edb7025b51="brandsrus"]
  Ik heb nog nooit gehoord van virusscanners die bootable zijn en op een cd kunt zetten en dan draaien, misschien dat andere mensen het weten maar ik heb er althans nog nooit van gehoord![/quote:edb7025b51]

  Er bestaan wel bootable virusscanner, maar die zijn ook niet up-to-date. tenzij je steeds een coppie maakt met de nieuweste virussen etc..
 • die stappen die jij beschrijft heb ik tig malen geprobeerd, maar hij kan niet de partitie verwijderen of er op installeren helemaal niks. hij herkent steeds geen schijf
 • wat je kan proberen is je hdd in een adere PC als slave mode zetten. En dan via windows formatteren of het partitie's bewerken.
 • t is van een compaq laptop.. gaat dat makkelijk dan overzette
 • Hoi,

  [quote:ad1aa052be="William_17"]op een laptop werkt windows niet meer ook met de installatie cd van windows xp krijg ik het niet opnieuw geinstalleerd, hij ziet dan een schijf van 40 gigabyte maar kan hier niet opnieuw windows opzetten , hij zegt dat hij iets niet kan zien op de schijf.[/quote:ad1aa052be]

  Wellicht is het handig als je aangeeft wat dat "iets" is dat niet gezien kan worden. Mogelijk dat er dan nog iemand is die een oplossing voor je weet.
 • Je hebt converters voor 3.5 inch naar 2.5 inch.

  Je kan met een Diagnostic programma testen of het echt aan je hdd ligt.

  bv PC-Check - Tufftest - microscoop - Zoek google

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.