Vraag & Antwoord

OS Windows

dos tekst opslaan

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Ik heb een dos programmatje, deze voert een aantal bewerkingen uit. Hij produceert veel tekst. Nu wil ik deze tekst opslaan, alleen is het vaak het geval dat de begintekst weg is.

  weet iemand waar windows dit opslaat
 • DOS? Hoe start je dat op? Vanuit uitvoeren of ga je via het "DOS" scherm naar een bepaalde map? Weet je de bestandsnaam?
  Waar het bestand terecht komt ligt iha aan het programma en niet aan Windows. WIndows XP kent een presoonlijk map met Mijn Documenten. Een DOS programma zou daar niks op uit doen. Ik zou verwachten in wat het programma ziet als de huidige map/directory of station. Eventueel met Windows zoeken op bestandsnaam, extensie (alles wat je van de naam weet, een gedeelte van de naam is voldoende, wildcards kunnen ook worden gebruikt).
 • Over het algemeen is het zo in dos-programma's dat als je achter de command het volgende zet:

  [code:1:7beb4bb093] > uitvoer.txt[/code:1:7beb4bb093]

  Dat de uitvoer dan in plaats van op het scherm, terecht komt in het bestand uitvoer.txt. Dus bijvoorbeeld:

  [code:1:7beb4bb093]dir *.exe > uitvoer.txt[/code:1:7beb4bb093]

  maakt een uitvoer.txt aan waar de bestandsnamen van alle .exe bestanden uit de map waar je nu bent in staat opgeslagen.
 • Ik heb een batchbestand met bijvoorbeeld de onderstaande commando's

  cd\
  cd doc
  cd ghans
  md hans

  enz

  is er ook een variant op de ">" die ik bovenin een batch bestand (ghanz.bat) kan zetten
 • Genoemde commando's geven in DOS helemaal geen uitvoer, dus omleiden naar een tekstbestand is zinloos. Je typt de commando's toch ook gewoon zo in in de batchfile dus wat wil je dan eigenlijk op papier hebben? Ik zie geen tekst die hierdoor geproduceerd zou worden.
 • [quote:c39b2cf3ec="Binary"]Genoemde commando's geven in DOS helemaal geen uitvoer, …[/quote:c39b2cf3ec]Ligt eraan of het echt DOS is of niet. Feitelijk werkt > voor stdout (vergelijkbaar met Unix/Linux). Sommige DOS programma's werken via een console oid, dan werkt het niet.
 • Ja, maar de commando's zelf geven toch helemaal geen uitvoer (alleen van DOS zelf naar Console). Hij had het in de eerste vraag over "hij produceert veel tekst". En dat zie ik hier niet, afgezien van de ingegeven commando's zelf.

  Overigens: "weet iemand waar windows dit opslaat" maakt wel duidelijk dat dit onder Windows, dus in een Command-venster gebeurt.
 • Waarom kopieer je het dan niet gewoon?
 • Lijkt me dat BInary het bij het goede eind heeft. De tekst verschijnt in het DOS venster. Dat is lastig. Welk programma betreft het?
 • [quote:f1950bfb79="eenforumbezoeker"]Nu wil ik deze tekst opslaan, alleen is het vaak het geval dat de begintekst weg is.

  weet iemand waar windows dit opslaat[/quote:f1950bfb79]

  Ik ga er voor het gemak maar even vanuit dat dit "programma" een output geeft direct op het scherm (in je dosbox). De dosbox heeft een standaard groote. Wil je dus meer tekst in deze box kunnen zien, dan zul je de groote dus moeten aanpassen.

  Gezien je tweede vraag over het opslaan is het wellicht nuttig om de eerder genoemde tip te gebruiken om je output in een *.txt file weg te laten schrijven. Dan hoef je ook niet je dosbox te vergroten en te copy / pasten in een seperaat document.

  [quote:f1950bfb79="Hans.Vosman"]Welk programma betreft het?[/quote:f1950bfb79]

  Zonder antwoord van de TS blijft het natuurlijk gissen, maar gezien het voorbeeld wat hij aanhaald en de te verwachten output lijkt het mij dat dit "programma" gewoon een batch executable is en dat het doel van deze executable is om een dump te geven van de inhoud van een map.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.