Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

OHH, wat ben ik stom geweest!

None
15 antwoorden
 • Wie kan mij helpen. Ik heb op de computer van mijn zus en zwager opnieuw windows XP geïnstalleerd (schone installatie). Van te voren keurig een backup gemaakt van alle belangrijke bestanden dacht ik. Blijkt dat ik geen backup heb gemaakt van de foto's die hun onder mijn afbeeldingen stonden :oops: dom dom dom natuurlijk

  Is er nog enige mogelijkheid om deze foto's terug te halen? (vermoed van niet, maar wie weet ??)
 • Hoi,

  Dit programma heb ik wel eens met succes gebruikt:

  http://www.runtime.org/gdb.htm

  Succes!
 • Je zou het ook kunnen proberen met PC Inspector File Recovery.
  Is freeware en ook in het nederlands:

  http://www.pcinspector.de/file_recovery/nl/welcome.htm
 • Bedankt voor jullie reacties. Ga het deze week uitproberen. Moet midden v/d week meer weten. Laat jullie nog wel ff weten of het gelukt is. :D
 • gebruik ondertussen die computer zo weinig mogelijk en hoop maar dat de nieuwe installatie de fotobestanden niet overschreven heeft, anders kan je het vergeten.
 • Indien je voordat je met de install begon een gewone format gedaan hebt (en dus geen quick) geef ik je eerlijk gezegd weinig kans, maar je moet het uiteraard altijd proberen…..Wil je iemand helpen, krijg je dit :-? .
 • Ik denk dat je jezelf niet stom moet vinden. Misschien had je kunnen weten dat in 'Documents Setting' vaak nuttige informatie staat en in het geval van een backup, gewoon alles moet bewaren want je weet nooit precies wat je nodig hebt. Anderzijds moet je belangrijke zaken gewoon backuppen, dat probleem ligt dus bij de eigenaar. Het risico dat je iets kwijtraakt, dat is er altijd wel omdat je niet altijd iedere dag, ieder uur, ieder moment backuped. Een computer kan bij de volgende keer dat die opstart al stuk zijn (gelukkig niet volledig …), dat heb ikzelf meerdere keren meegemaakt. Dus ik spreek uit ervaring.
 • Je kan het ook proberen met Get Data back.
  Dit heeft mij redelijk vaak geholpen in zulke situaties.
  Is ook freeware.
  Je hebt er een NFTS versie en een Fat 32 versie van.
  Heb het standaart op een memstick staan. werkt ideaal.
 • [quote:263c2fc2d8="Hans.Vosman"]Ik denk dat je jezelf niet stom moet vinden. Misschien had je kunnen weten dat in 'Documents Setting' vaak nuttige informatie staat en in het geval van een backup, gewoon alles moet bewaren want je weet nooit precies wat je nodig hebt. Anderzijds moet je belangrijke zaken gewoon backuppen, dat probleem ligt dus bij de eigenaar. Het risico dat je iets kwijtraakt, dat is er altijd wel omdat je niet altijd iedere dag, ieder uur, ieder moment backuped. Een computer kan bij de volgende keer dat die opstart al stuk zijn (gelukkig niet volledig …), dat heb ikzelf meerdere keren meegemaakt. Dus ik spreek uit ervaring.[/quote:263c2fc2d8]
  Helemaal mee eens, je ehlpt iemand altijd met de beste bedoeling en inderdaad zijn ze zelf verantwoordlijk voor de backup. Voordat ik langskom zeg ik ook altijd dat ze zelf even alle belangrijke data moeten backuppen. Maar toch voel je je lullig als er iets fout gaat of soms zelfs kapot gaat.
 • Allen bedankt dat jullie mijn een hart onder de riem willen steken :D
  Ik ben het trouwens helemaal met jullie eens dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor een backup van hun data. Ze zijn echter allebei behoorlijke digibeten dus zal backuppen in hun geval niet vaak gebeuren. Ik zal ze wel proberen bij te brengen dat backuppen van hun data belangrijk is 8)

  Even over hoe ik windows XP opnieuw heb geïnstalleerd. Ik heb de windows XP geïnstalleerd met 2 cd's [u:9caa4d1d0a]de windows XP CD [/u:9caa4d1d0a] (stond op de CD alleen voor levering bij nieuwe computers en een [u:9caa4d1d0a]driver recovery CD [/u:9caa4d1d0a]van headstart.
  Onder windows heb ik de XP cd erin gedaan en daarna de computer opnieuw opgestart. Daarna gekozen voor een schone installatie. Vervolgens vroeg het systeem om de driver recovery CD te plaatsen en het systeem te resetten dit heb ik gedaan. Daarna werd windows geïnstalleerd met wellicht voor velen het bekende windows installatie scherm.

  Misschien zegt het bovenstaande installatie procedure meer over in hoeverre de foto's nog te recoveren zijn?
 • [quote:7dc7abb7ae="Passer"]gebruik ondertussen die computer zo weinig mogelijk en hoop maar dat de nieuwe installatie de fotobestanden niet overschreven heeft, anders kan je het vergeten.[/quote:7dc7abb7ae]

  Ik heb de computer tot nu toe helemaal niet meer gebruikt alleen mijn eigen computer en de computer op mijn werk (Beide met internet verbinding). Ik hoop dat ik inderdaad dat de fotobestanden niet overschreven zijn. Ik zal er in iedergeval alles aan doen om te proberen de foto's te recoveren. Ik houd jullie op de hoogte…
 • Volgens mij doen die recovey-cd's zelfs opnieuw partities aanmaken en aansluitend een volledige format, ik geef je dus eerlijk gezegd weinig kans, maar proberen kan altijd. Mocht straks de boel weer up-and-running zijn, adviseer dan in de aanchaf van bijv. een memstick en installeer een freeware synchronisatietooltje die de voor hun belangrijke data synchroniseert.
 • [quote:e1d0685095="Venzent"][quote:e1d0685095="Hans.Vosman"]Ik denk dat je jezelf niet stom moet vinden. Misschien had je kunnen weten dat in 'Documents Setting' vaak nuttige informatie staat en in het geval van een backup, gewoon alles moet bewaren want je weet nooit precies wat je nodig hebt. Anderzijds moet je belangrijke zaken gewoon backuppen, dat probleem ligt dus bij de eigenaar. Het risico dat je iets kwijtraakt, dat is er altijd wel omdat je niet altijd iedere dag, ieder uur, ieder moment backuped. Een computer kan bij de volgende keer dat die opstart al stuk zijn (gelukkig niet volledig …), dat heb ikzelf meerdere keren meegemaakt. Dus ik spreek uit ervaring.[/quote:e1d0685095]
  Helemaal mee eens, je ehlpt iemand altijd met de beste bedoeling en inderdaad zijn ze zelf verantwoordlijk voor de backup. Voordat ik langskom zeg ik ook altijd dat ze zelf even alle belangrijke data moeten backuppen. Maar toch voel je je lullig als er iets fout gaat of soms zelfs kapot gaat.[/quote:e1d0685095]

  Zullen jullie wellicht in het verleden ook wel eens aan de hand hebben gehad :-?
 • Ja, klopt. Tot begin 90 alles op diskette, toen een ZIP drive (100MB), en daarna de CD-Rom brander. En ja, ik ben desondanks ook wel eens wat kwijt geraakt. Of door een crash, of gewoon per ongeluk weggegooid.
 • [quote:f8e7a8df09="Venzent"]Volgens mij doen die recovery-cd's zelfs opnieuw partities aanmaken en aansluitend een volledige format, [/quote:f8e7a8df09]Als je met Drive rescue werkt, kan je dit vermijden door het te laten lopen vanaf een diskette. Van andere undeleters weet ik het niet.

  En als je bestanden kan redden: schrijf ze (indien mogelijk) niet terug naar de oorspronkelijke schijf want dan kan je er oude (foto)bestanden gaan overschrijven! (dus: redden op andere schijf / partitie / geheugenschijf / cd …)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.