Vraag & Antwoord

OS Windows

switchen naar ander gebruiker in XP PRO

7 antwoorden
  • Hallo, heeft iemand een oplossing voor mijn probleem. Ik heb mijn XP home versie vervangen (update) door XP PRO. Behalve het feit dat ik toch een aantal programmas opnieuw moest installeren, heb ik nog een onopgelost probleempje. Ik kan niet switchen naar een andere gebruiker, alleen als ik me afmeld. Met andere woorden er kan maar een gebruiker tegelijkertijd aangemeld zijn. Ik heb al geprobeerd met aanmaken geheel nieuwe gebruiker. Verwijderen en opnieuw aanmaken. Geen succes. In de home versie werkte het allemaal prima.
  • probeer het eens met de sneltoetsen windowstoets (het vlaggetje) + L
  • Is de "Compatibiliteit voor snelle gebruikerswisseling" service wel gestart ?
  • Sneltoets kom je in aanlogscherm met meerdere gebruikers, zodra ik een andere gebruiker klik wordt het scherm even blauw alsof er daadwerkelijk iets gaat gebeuren vervolgens krijg ik weer het aanlogscherm met alle gebruikersnamen en kan ik alleen naar de actieve gebruiker. Ook de service compatibiliteit voor snelle gebruikers wisselingen is gestart . Dit heeft ook geen effect.
  • Kijk onder Start;Instellingen;Configuratiescherm;Gebruikersaccounts; 'De manier waarop gebruikers zich aan- of afmelden', of de optie 'Snel naar andere gebruiker overschakelen' wel is geaktiveerd. Tevens moet 'Off-line' bestanden moet uitgeschakeld zijn, maar daar krijg je dan wel melding van.
  • Ik heb bij gebruikers de snelle wisseling aangevinkt (stond inderdaad niet aan), maar ook dat levert niet het gewenste resultaart. Hierna windows opnieuw start helpt ook. Zal wel een of ander register probleem zijn, maar wat.
  • Check het volgende even in je registry: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Terminal Server] "TSEnabled"=dword:00000001 "TSUserEnabled"=dword:00000001

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.