Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Installatieprobleem XP

Anoniem
JBS
5 antwoorden
 • Enige dagen geleden heb ik een Asus K8S-MX moederboard geplaatst, waarop aangesloten een Maxtor 120Gb SATA schijf. Het initialiseren en formateren met behulp van een 98-opstartdiskette verliep zonder problemen, waarna 98SE kon worden geinstalleerd. Na het plaatsen van alle systeeminstellingen, meegeleverd met voornoemd moederboard, werkt 98SE probleemloos. Het installeren van XP home ed. is echter niet mogelijk. XP setup vermeldt foutmeldingen van de schijfcontroler, vga en netwerk. (Foutmelding 0x000007B). Ook een volledige installatie vanaf de XP CD mislukt, daar de C schijf (Maxtor SATA) niet wordt herkend.
  Daar, naar ik mag aannemen, een XP installatie mogelijk moet zijn, zou ik graag een oplossing vernemen.
 • Je moet tijdens de installatie van XP op F6 drukken (als die mogelijkheid onder in beeld verschijnt, dat is vrij in het begin) voor het installaren van de SATA controller. Deze installatie bestanden bevinden zich op een floppy die je waarschijnlijk bij je moederbord hebt gekregen.
 • Het probleem is, dat de SATA drivers zijn meegeleverd op de installatie CD en te groot zijn om naar een floppy te copieeren. XP vraagt naar de drivers op diskette. Het gevraagde diskettestation is niet te wijzigen naar een ander te station.
 • Kopieer dan alleen de XP drivers naar floppy. Waarschijnlijk het mapje WinXP o.i.d. Op de CD staan waarschijnlijk de drivers voor meerdere besturingssystemen, in jouw geval heb je alleen de XP drivers nodig.

  //Edit: Als het niet lukt, dan heb je hier de link: http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/mb/sock754/k8s-mx/965_965L.zip
  Pak het zip bestandje uit en plaats de map "winxp" op floppy.
 • [quote:0f8e0d0dc0="j.bekhof"]Het probleem is, dat de SATA drivers zijn meegeleverd op de installatie CD en te groot zijn om naar een floppy te copieeren. [/quote:0f8e0d0dc0]

  [quote:0f8e0d0dc0="JBS"]Kopieer dan alleen de XP drivers naar floppy. Waarschijnlijk het mapje WinXP o.i.d. Op de CD staan waarschijnlijk de drivers voor meerdere besturingssystemen, in jouw geval heb je alleen de XP drivers nodig.[/quote:0f8e0d0dc0]

  Kan toch niet, bekhof geeft aan dat de drivers te groot zijn voor de floppy's en JBS geeft aan dat het op een floppy past, huh?

  Kun je in de BIOS setup als First medium niet je cd-romspeler doen en daarna de floppy-station en als je de controller geinstalleerd heb de floppy weer als eerste doen? en dan de HD als second?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.