Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Mapweergave

JimBFB
12 antwoorden
 • Ik wil de inhoud van bepaalde mappen steeds als miniatuurweergave bekijken en andere mappen steeds als pictogrammen of lijst of details.
  Explorer schijnt hierbij volledig te doen wat op dat ogenblik het best uitkomt, zonder rekening te houden met wat ik wil.
  Hoe kan ik dat voor eens en altijd zelf bepalen ?
 • Ga naar de betreffende map. Ga dan naar Beeld. En dan zie je in de 2e kolom Miniatuurweergaven etc. Klik de weergave die je wil. Windows onthoudt steeds voor die betreffende map de instelling.
 • Zeer vriendelijk van je, maar neem me niet kwalijk, wat je daar zegt weet ik reeds een zestal jaar: nl. enkele dagen nadat ik mijn eerste computer kocht.

  Bovendien is mijn explorer deze instelling blijkbaar om de haverklap vergeten, zoals ik reeds in de inleiding beweerde.

  Ik heb ooit eens ergens gelezen dat er met een of andere reg modificatie aan dit spelletje definitief en permanent een einde kan gesteld worden. M.a.w. dat een bepaalde basisinstelling (pictogrammen, miniatuurweergave) steeds als standaardwaarde terugkeert zelfs indien men eens tijdelijk een andere instelling gekozen heeft. Na sluiten van de map bvb.
 • ga naar mapopties (ergens bij configscherm, of onder extra in Explorer), tab weergave, vin kdaar "De weergaveinstellingen van elke map opslaan" aan. Evt kan je hier ook de huidige wweergave op alle (!) mappen toepassen
 • @JimBFB

  Ik herken jou probleem.

  Gebruik jij Windows XP Home, en zo ja is dit nog met SP1.

  Als dit zo is weet ik waarschijnlijk de oplossing. En dit is inderdaad een registerwijziging.
 • [quote:85901ba76e="marientje"]ga naar mapopties (ergens bij configscherm, of onder extra in Explorer), tab weergave, vink daar "De weergaveinstellingen van elke map opslaan" aan. Evt. kan je hier ook de huidige weergave op alle (!) mappen toepassen[/quote:85901ba76e]Wil dit zeggen dat explorer voor elke map de "standaardwaarde" die ik dan gekozen zou hebben, terug aannneemt na het sluiten en het vervolgens later weer heropenen van die map ?
  Kan het natuurlijk altijd eens proberen. Bedankt.

  Edit: stond ingesteld met vinkje aan (zoals ik enigszins wel vermoedde), maar explorer doet zoals baasje Bill het graag heeft: de mensen ergeren, dus vergeet explorer de vroegere instellingen zou gauw mogelijk.
 • [quote:77538da202="Gunther A."]@JimBFB
  Ik herken jou probleem.
  Gebruik jij Windows XP Home, en zo ja is dit nog met SP1.
  Als dit zo is weet ik waarschijnlijk de oplossing. En dit is inderdaad een registerwijziging.[/quote:77538da202]
  Ik gebruik XPPro EN….. SP1 (van SP2 wil ik het eerstvolgende jaar voorlopig nog niet horen > het kost mij blijkbaar bij elke update meer en meer moeite en "oppassen geblazen" om hem op de PC toch niet onverhoeds te zien verschijnen)
 • SP2 werkt perfect hoor! Maar wil je dat niet doen dan? Het is gratis verder.
 • Kijk, dit is een bekend probleem bij SP1. Deze bewaart maar tot 400 map en bestands instellingen, ga je daarboven ben je ze kwijt. Of zo als ik had nog erger stabiliteits problemen. Dit is overigens opgelost bij SP2 door 400 te bewaren instellingen te wijzigen naar 5000 instellingen.

  Maar je kan ook als je SP1 wenst te blijven gebruiken het zelf wijzigen in het register, dit is probleemloos en werkt perfect.

  Doe het volgende:

  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam\BagMRU=Verwijderen & Bags=Verwijderen

  Computer herstarten dan:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Shell]
  Rechtsklikken In Venster=Nieuw=DWORD-waarde=Naam BagMRU Size=Dubbelklikken op BagMRU Size=DWORD-waarde bewerken=00001f40=Hexadecimaal=OK

  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ ShellNoRoam]
  Rechtsklikken In Venster=Nieuw=DWORD-waarde=Naam BagMRU Size=Dubbelklikken op BagMRU Size=DWORD-waarde bewerken=00001f40=Hexadecimaal=OK

  Of:

  BagMRU Size=DWORD-waarde bewerken=8000=Decimaal=OK

  Computer herstarten.

  Zo zijn de bewaarinstellingen gewijzigd van slechts 400 naar 8000.

  Zo zit je zeker altijd goed.
  Laat iets weten als je wil als het is opgelost.

  Wel moet je na deze wijziging uw gewenste map en bestands instellingen terug instellen (door het verwijderen van BagMRU & Bags), maar dan blijven ze wel definitief zo als u het wenst en bent u verlost van dit irritant probleem!
 • [quote:9a4b4c9efe="roy_startpag"]SP2 werkt perfect hoor! Maar wil je dat niet doen dan? Het is gratis verder.[/quote:9a4b4c9efe]
  Ik heb zo'n 200 progjes op mijn slechts 1Ghz/512Mb PC staan. Sommige progjes zijn nog uit het stenen tijdperk, maar ik gebruik ze helaas nog. Bovendien worden veel van die progjes niet meer ondersteund. Ik wil het risico niet lopen dat ik er een massa naar de prullenmand moet verwijderen met (S)o (P)erfect 2.
 • [quote:217450f412="Gunther A."]Kijk, dit is een bekend probleem bij SP1. Deze bewaart maar tot 400 map en bestands instellingen, ga je daarboven ben je ze kwijt. Of zo als ik had nog erger stabiliteits problemen. Dit is overigens opgelost bij SP2 door 400 te bewaren instellingen te wijzigen naar 5000 instellingen.[/quote:217450f412]Stabiliteitsproblemen heb ik altijd gehad niettegenstaande mijn CPU (5%) en (Free RAM 200Mb van de 512Mb) aanduidden. Zodat ik me afvroeg waar de PC mee bezig was.

  Ik ga deze reg wijziging eerst even bekijken want op het eerste zicht zie ik een en ander dat ik niet goed begrijp, ik ga er dan ook de volgende maal een reg screenshot bijdoen. oa. over het volgende:

  - Voor het herstarten die volledige (met zijn honderden submappen) BagMRU en Bags onder ShellNoRoam verwijderen ? en niet de BagMRU en Bags onder Shell daarboven ?

  - Op wat slaat je "of "?

  - Je laatste zin "Wel moet je na deze wijziging uw gewenste map en bestands instellingen terug instellen (door het verwijderen van BagMRU & Bags)" begrijp ik ook niet goed wat je ermee bedoelt.

  Ik laat je dus nog iets weten.
 • Screenshot 1: verwijder BagMRU en Bags http://i8.photobucket.com/albums/a11/Gunther-A/1.jpg
  Herstart systeem
  Screenshot 2: de te wijzigen waarde onder Shell (bij mij dus 8000) http://i8.photobucket.com/albums/a11/Gunther-A/2.jpg
  Screenshot 3: de aan te maken DWORD waarde onder ShellNoRoam http://i8.photobucket.com/albums/a11/Gunther-A/3.jpg
  Screenshot 4 & 5: Dit bedoel ik met "of" je kunt de DWORD waarde Hexadecimaal of Decimaal ingeven, het gemakkelijkste is Decimaal dus 8000 http://i8.photobucket.com/albums/a11/Gunther-A/4.jpg en http://i8.photobucket.com/albums/a11/Gunther-A/5.jpg
  Screenshot 6: als je na de registerwijziging terug betandweergaves instelt worden deze hier bewaard http://i8.photobucket.com/albums/a11/Gunther-A/6.jpg

  Ik hoop dat het voor u nu wat duidelijker is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.