Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Linux ext2 benaderen vanuit Windows handige tool

andre@home
5 antwoorden
 • Erg aardige software.. ik moet het nog uitgebreider testen, maar op het eerste oog ziet het er goed uit… Lees en schrijfrechten (hmm, zit ook wel een ander kant aan… )
  Kan meer dan explore2fs
  http://uranus.it.swin.edu.au/~jn/linux/explore2fs.htm
  omdat er nu drive-assignment is binnen je OS waarop he get draait.. dus je kunt "opslaan als…." uitvoeren onder Word, excel etc…


  Bron van de tip: c't (to be honest..)

  Ext2 Installable File System for Windows

  What's unique about this software?

  It provides Windows NT4.0/2000/XP with full access to Linux Ext2 volumes (read access and write access). This may be useful if you have installed both Windows and Linux as a dual boot environment on your computer.

  The "Ext2 Installable File System for Windows" software is freeware.

  http://www.fs-driver.org/index.html


  [img:65d27df37d]http://www.fs-driver.org/images/ScreenSaveAs1.gif[/img:65d27df37d]
  [img:65d27df37d]http://www.fs-driver.org/images/ScreenIfsDrives.gif[/img:65d27df37d]
 • wat heb je eraan?
 • [quote:3be055a3d7="taco78"]wat heb je eraan?[/quote:3be055a3d7]in multi-boot systemen overal bij kunnen..
  Ik heb een FAT 32 partitie voor data die ik vanuit Linux kan gebruiken. Als ik in mijn home dir wat onder Linux wat neer gezet heb wat later onder Windows nodig is, dan kan ik er op deze manier eenoudig bij zonder herstart.
 • [quote:d72d73b0f7="andre@home"][quote:d72d73b0f7="taco78"]wat heb je eraan?[/quote:d72d73b0f7]in multi-boot systemen overal bij kunnen..
  Ik heb een FAT 32 partitie voor data die ik vanuit Linux kan gebruiken. Als ik in mijn home dir wat onder Linux wat neer gezet heb wat later onder Windows nodig is, dan kan ik er op deze manier eenoudig bij zonder herstart.[/quote:d72d73b0f7]

  Je kan toch ook een directory aanmaken bijvoorbeeld FAT32 dan zet je het daar op vanuit linux en ken je er gewoon bijkomen vanuit windows.
  Linux heeft full support voor FAT16 en FAT32
 • Dit is dus ook voor het omgekeerde. Vanuit windows bij de partities van linux komen. Zonder dat je dus speciaal rekening moet houden als je een bestand in windows wil gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.