Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Programma's verwijderen

Anoniem
gerben
16 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben een nieuwe computer aan het configureren voor iemand uit mijn familie en, nu zit daarop allerlei software voorgeinstalleerd.
  Deze is echter in het configuratiescherm niet terug te vinden bij software.
  Op de een of andere manier hebben ze deze verborgen bij toevoegen/verwijderen programma's.
  Ook kan ik nergens uninstall koppelingen vinden (ook niet in de programmafolder, echt nergens).
  Ik wil echter absoluut die shit van norton eraf hebben.

  Hoe kan ik die zichtbaar krijgen in de lijst van software zodat ik 'm eraf kan gooien. Ik wil namelijk avast installeren maar geen 2 virusscanners tegenlijk.

  Hoop op een snelle reactie!
 • Dan hebben ze waarschijnlijk "DisplayName" in het register vervangen door "QuietDisplayName".

  Mogelijk kan je dit zichtbaar maken door onderstaande code in een kladblokbestand te copieren en op te slaan als look.bat
  Opslaan als bestandstype (alle bestanden *.*)
  [code:1:039cda789e]regedit /e look.txt "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall"
  notepad look.txt[/code:1:039cda789e]Daarna op het bestand look.bat dubbelklikken en er opent zich een bestandje look.txt dat je wellicht meer inzicht zal geven :wink:
 • OK, Done. Er opent zich idd een enorm bestand. Maar wat nu?
 • Als de programma's die je verwijderen wilt er bij staan, werkt het volgens mij zo:

  de waarde die tussen [b:e4d8805f11]"[/b:e4d8805f11] en [b:e4d8805f11]"[/b:e4d8805f11] staat achter [b:e4d8805f11]"QuietUninstallString"=[/b:e4d8805f11] of [b:e4d8805f11]"UninstallString"=[/b:e4d8805f11] bij de betreffende programma's kun je invullen(kopieren en plakken) bij
  Start –> Uitvoeren –>daarna op OK klikken en de uninstall wordt uitgevoerd

  Dus "QuietDisplayName"="Norton Anti Virus" o.i.d. en dan naar de betreffende uninstallstring kijken
 • Thanks,

  Maar ik ben een beetje huiverig eerlijk gezegd. Er staan zoveel regels van symantec en norton dat je er gek van word. Antivirus, firewall, live-update etc.

  Volgens de help (pdf) kun je via internet de uninstall doen. Ik wacht dus effe totdat @home draait en dan kijk ik eens hoe zij zeggen dat het moet. En anders doe ik het op jouw manier.

  Wel erg bedankt voor je snelle en goede reactie! Tof. :wink:
 • Dat zou best wel eens kunnen kloppen, via de officiele uninstallers worden meerdere toepassingen tegelijkertijd verwijderd. Al weet ik dat er bij Configuratiescherm –> Software ook altijd meerdere van Symantec en Norton staan die je afzonderlijk verwijderen moet.

  Je kunt via de Symantec website ook uninstallers downloaden al heb ik er zelf nog geen van NAV 2005 gezien, even zoeken dus :wink:
 • Waarom wil je Norton eraf hebben :o ? Norton herkend meer virussen dan die gratis virusscanners. Waarom zoveel moeite doen als er al een goede virusscanner op staat?
 • Myuninstaller bied misschien een oplossing: http://www.nirsoft.net/utils/myuninst.html
 • Ziet er op het oog prima uit… (thnx ook, kende hem niet)
  Ik raad aan om eerst een herstelpunt aan te maken, was je vast al van plan…
 • [quote:90ce4f5371="roy_startpag"]Waarom wil je Norton eraf hebben :o ? Norton herkend meer virussen dan die gratis virusscanners. Waarom zoveel moeite doen als er al een goede virusscanner op staat?[/quote:90ce4f5371]

  Dacht het niet! Ik heb ruim 2 jaar norton gebruikt en, idd nooit problemen. En ik dacht dat ik nooit virussen had want dat was wat Norton mij altijd zei na de virusscans.

  Maar toen ik 'm eraf gedaan heb en avast geinstalleerd heb kwam ik bij de eerste avast scan erachter dat ik maar liefst 6 virussen en trojans erop had! En ik niet alleen. Collega van mij precies hetzelfde. Ook altijd virusvrij volgens norton, maar avast vind ze wel.

  En daarnaast, heeeeel veel norton gebruikers zijn ontevreden hoor.

  Open maar eens een topic "wat is de beste of slechtste virusscanner". Zul je zien dat lang niet iedereen het met je eens zal zijn wat betreft norton. :wink:
 • [quote:7331dd6d84="Eddy X"]Myuninstaller bied misschien een oplossing: http://www.nirsoft.net/utils/myuninst.html[/quote:7331dd6d84]

  Gaaf progje. Alle programma's zichtbaar in de lijst. Maar als ik 'm selecteer en rechtsklik > uninstall dan krijg ik de melding "This MSI must be lounched through setup"

  :cry: :cry: :cry:
 • [quote:4c3608645f="Mario7"][quote:4c3608645f="Eddy X"]Myuninstaller bied misschien een oplossing: http://www.nirsoft.net/utils/myuninst.html[/quote:4c3608645f]

  Gaaf progje. Alle programma's zichtbaar in de lijst. Maar als ik 'm selecteer en rechtsklik > uninstall dan krijg ik de melding "This MSI must be lounched through setup"

  :cry: :cry: :cry:[/quote:4c3608645f]Misschien krijg je bij mijn oplossing dit ook wel te zien. :roll:

  Een oplossing zou zijn, regedit openen –> Deze sleutel opzoeken: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall

  en dan bij de onderdelen die je deïnstalleren wilt "[b:4c3608645f]QuietDisplayName[/b:4c3608645f]" hernoemen naar "[b:4c3608645f]DisplayName[/b:4c3608645f]" en ook(belangrijk) "[b:4c3608645f]QuietUninstallString[/b:4c3608645f]" hernoemen naar "[b:4c3608645f]UninstallString[/b:4c3608645f]" Doe dit alleen als je heel zeker van je zaak bent. Vooraf altijd een backup van je register maken.

  Als je dit gedaan hebt en je opent Setup: Configuratiescherm –> Software dan zul je zien dat die verborgen programma's er nu gewoon staan :wink:
 • Andere manier van benaderen:

  Verwijderen Norton AV:

  norton 2003:
  http://service1.symantec.com/SUPPORT/nav.nsf/docid/2001092114452606
  http://home.wanadoo.nl/n.harinck/Rnav2003.exe Hiermee kan je Norton 2003 Anti Virus verwijderen. Is het tooltje van Norton.

  Norton 2004:
  http://service1.symantec.com/support/inter/nisintl.nsf/nl_docid/20040330150748928?OpenDocument&ExpandSection=2&Src=nl_w#_Section2
  ( Frida: Let wel: als je IE gebruikt komt er een downloadscherm In Firefox krijg je de registersleutels te zien waar je wel een maandje mee zoet zou zijn - van http://www.beginnersweb.nl/forum/viewtopic.php?p=338702

  Overige:
  Er is een programma van Symantec SymNRT waarmee je de resten van deze Symantec producten kan verwijderen :

  Norton AntiVirus 2004, 2005, 2004 Professional, and 2005 Professional
  Norton Internet Security 2004, 2005, 2004 Professional, and 2005 Professional
  Norton SystemWorks 2004 and 2005
  Norton AntiSpam 2004 and 2005
  Norton Personal Firewall 2004 and 2005
  Norton Ghost 2003 and 9.0
  Norton Password Manager 2004

  Te downen op: ftp://ftp.symantec.com/public/english_us_canada/linked_files/tsgen/SymNRT.exe Nadeel: àlles wordt gecleand, je kan niet onderverdelen van dit programma wel en dat niet…
  Meer info :
  http://www.symantec.com/home_homeoffice/support/kb/article.jsp?kb_article_id=e2005033108162039
 • Hebbes! Stom stom stom van me. Ik leas de handleiding van packard bell en wat staat erin? Programma's die door hen geinstalleerd zijn kunnen eenvoudig verwijderd of toegevoegd worden door hun eigen add
  emove software dat in het startmenu onder packard bell staat.

  Echt snugger van me dat ik daar nu pas achter kom.

  Sorry maar, iedereen wel bedankt.

  M.vr.gr.,

  Mario
 • [quote:a047b3a597="Mario7"]
  Dacht het niet! Ik heb ruim 2 jaar norton gebruikt en, idd nooit problemen. En ik dacht dat ik nooit virussen had want dat was wat Norton mij altijd zei na de virusscans.

  Maar toen ik 'm eraf gedaan heb en avast geinstalleerd heb kwam ik bij de eerste avast scan erachter dat ik maar liefst 6 virussen en trojans erop had! En ik niet alleen. Collega van mij precies hetzelfde. Ook altijd virusvrij volgens norton, maar avast vind ze wel.

  En daarnaast, heeeeel veel norton gebruikers zijn ontevreden hoor.

  Open maar eens een topic "wat is de beste of slechtste virusscanner". Zul je zien dat lang niet iedereen het met je eens zal zijn wat betreft norton. :wink:[/quote:a047b3a597]

  Ik ben op de hoogte over hoe mensen over Norton denken. En ik weet dat er felle tegenstanders zijn en mensen die voor zijn. Het probleem wat jij omschrijft met Norton, heb ik juist 'n keer omgekeerd gehad. Dat Norton ze juist wel vond namelijk. Maar ik houd er nu over op want dit is off-topic :lol:
 • Wat roy zegt klopt, maar geldt waarschijnlijk voor elke scanner. Zelf vindt ik het dan ook een goede zaak om af en toe een online virusscan te doen, ongeacht welke scanner je ook gebruikt.
  Zoek maar eens op dit forum: housecall, bitdefender, Panda en er zijn er nog wel meer :wink:

  Daarnaast heb je gezien dat via mijn methode en het progje van Eddy X, er behoorlijk veel programma's te voorschijn kwamen(voornamelijk Windows-onderdelen) die je dus blijkbaar ook deïnstalleren kan. Altijd handig om te weten.

  Norton staat er tevens om bekend dat het zich vaak moeilijk laat deïnstalleren, je zou de link van Passer kunnen gebruiken om eventuele restanten te verwijderen :wink:

  vr.gr.smeenk

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.