Vraag & Antwoord

OS Windows

Nieuwe install XP home maar kan mappen niet meer openen

4 antwoorden
  • Nadat ik op de C: partitie opnieuw een schone XP home installatie heb gedaan en ook alle updates heb geinstalleerd kan ik op partitie D: niet alle mappen meer benaderen. De mappen die ik wel kan benaderen zijn meer de algemene mappen zoals downloads etc. Maar de mappen die "persoonsgebonden" benoemd zijn bv jan, piet en klaas niet. Heb wel dezelfde gebruikers aangemaakt en allen hebben volledige rechten. Zit al een week te ploeteren en te zoeken maar kan geen oplossing vinden. Wordt e.e.a. soms bijgehouden in het register of zo? En zo ja, waar in het register en hoe kan ik ze dan weer benaderbaar maken?
  • Dat waren persoonsgebonden mappen van de vorige installatie met gebruikers neem ik aan? Stel, een van de mappen heet "Piet". Maak dan eens een gebruiker "Piet" aan met volledige rechten. Kun je die map dan wel benaderen?
  • Dat lukt ook niet. Heb ik ook al geprobeerd. Heb nl. exact dezelfde namen gebruikt om in te loggen als de mappen heten met supervisorrechten. Leek mijzelf ook de oplossing maar is helaas niet zo.
  • Opstarten in veilige modus,dan inloggen als admin. Eigenschappen van die map opvragen. Dan heb je helemaal rechts een tabbad à la 'beveiliging' oid. Daar kan je de rechten veranderen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.