Vraag & Antwoord

OS Windows

Programma niet mee automatisch laten opstarten bij XP

Anoniem
jorte
6 antwoorden
 • Ik heb een bluetooth usb stick gekocht en het programma geïnstalleerd (blueSoleil…tja…what's in a name).
  Nu start dat programma steeds op als ik comp aanzet. Dat wil ik dus niet want ik gebruik dat programma alleen bij uitzondering. Via msconfig lukt het niet dat opsytarten te stoppen (vinkje weghalen bij het opstarten)
  Als computer opnieuw opstart geeft ie aan dat ik de vorige keer in diagnostische modus ben opgestart en vervolgens kan ik alleen maar kiezen voor alles weer herstellen.
  Bij win98 ging dit altijd soepel (programma's niet op laten opstarten via msconfig), maar hoe doe ik dat in XP????
 • Dat moet normaal gesproken gewoon lukken via msconfig. Heeft het programma zelf geen mogelijkheid om aan te geven of het wel of niet opgestart moet worden bij het starten van Windows?
 • Bluesoleil heeft 2 opstartsleutels, als je de ene uitschakelt met msconfig, zal de andere waarschijnlijk voor de fouten zorgen.

  [b:b2b0eba5bc]O4 - Global Startup: BlueSoleil.lnk = ?[/b:b2b0eba5bc]
  en
  [b:b2b0eba5bc]O23 - Service: BlueSoleil Hid Service - Unknown owner - C:\Program Files\IVT Corporation\BlueSoleil\BTNtService.exe[/b:b2b0eba5bc]

  Je zou ze allebij kunnen verwijderen met behulp van HijackThis, maar ik weet niet of het programma dan nog wel werkt :roll:

  Je zou het ook nog weer met msconfig kunnen proberen en dan moet je volgens mij deze 2 processen uitvinken:
  [b:b2b0eba5bc]C:\Program Files\IVT Corporation\BlueSoleil\BTNtService.exe[/b:b2b0eba5bc]
  en
  [b:b2b0eba5bc]C:\Program Files\IVT Corporation\BlueSoleil\BlueSoleil.exe[/b:b2b0eba5bc]

  vr.gr.smeenk :wink:
 • Dank voor suggesties.
  Is toch via msconfig gelukt. Bij opstarten kreeg ik alleen een waarschuwing dat ik in diagnostische modus opstartte, maar toen ik aanvinkte dat ik geen boodschap had aan deze mededeling van Gates loopt het nu soepel.
  Ik moet gewoon nog even wennen aan veranderingen van xp tov 98
 • Een fraaier programma (om MS-config te vervangen) is startupCPL.
 • Of je gaat gewoon zelf naar HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\ (of CURRENT_USER). Houd wel in gedachten dat sommige programma's geen rekening houden met manual bewerkingen aan het register (en MSCONFIG e.d. programma's wijzigen gewoon het register voor je, dus denk niet dat dat daarmee niet geld :wink:)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.