Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows NT en grote NTFS partities

Anoniem
Binary
5 antwoorden
 • Ik wil graag Windows NT installeren naast mijn XP installatie. Dit wil ik doen op een 4.88 GB E-partitie. Ik heb daarnaast een:

  9.76 GB C: schijf
  97.9 GB D: schijf
  73.6 GB F: schijf

  Allen NTFS. Kan ik dit zonder meer installeren, zonder dat ik problemen krijg met die andere grote schijven?
 • [quote:4673a9144d="Simon87"]Ik wil graag Windows NT installeren naast mijn XP installatie. (…) Allen NTFS. Kan ik dit zonder meer installeren, zonder dat ik problemen krijg met die andere grote schijven? [/quote:4673a9144d] Informatie over Windows NT 4.0 kun je vinden op http://nt4ref.zcm.com.au/bigdisk.htm
 • leest NT wel voorbij een bepaalde sektor… als je hem na XP installeert, als dat al kan…?
  Das de hamvraag en er werd een goed artikel aangedragen, reden om verder te zoeken…..
 • zou alvast beginnen met een backup van de belangrijkste data te maken…
  Een ouder systeem installeren na een nieuw systeem blijft altijd een extra risico, andersom was waarschijnlijk een eitje, XP neemt NT automatisch in het bootmenu op.
  Het bewuste artikel adviiseert een eerste FAT partitie en die heb je met XP waarschijnlijk niet.
  Mijn ervaringen zijn ook dat het erg handig is om een FAT als eerste partitie te hebben. Kun je bijna overal bij met de juiste tools. Er zijn NTFS drivers om erbji te kunnen. En anders kun je altijd nog met de XP bootdisk opstarten.
  Succes!
 • Ik zou niet weten wat hier een probleem zou kunnen opleveren, behalve het feit dat WinNT een oudere versie van de bestanden NTLDR en NTDETECT.COM zal installeren. Om dat probleem op te lossen kun je die bestanden even op diskette (of een andere toegankelijke partitie) te plaatsen. Na de installatie van WinNT zal alleen deze op willen starten, maar dan kun je die bestanden terug plaatsen naar de root. Daarmee zou ook dat probleem opgelost moeten zijn. Ik zou in elk geval wel het laatste ServicePack installeren (versie 6a).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.