Vraag & Antwoord

OS Windows

The system has recovered from a serious error.. Maar welke?!

Anoniem
smeenk
7 antwoorden
 • Een aantal weken heb ik nou al een probleem met mijn computer waar ik geen oplossing voor kan vinden. Alhoewel het de algemene prestaties van mijn computer volgens mij niet beïnvloedt, begint het me nu toch te irriteren dat ik het niet opgelost krijgt. Ik hoop dat één van u me meer informatie kan verschaffen, waarmee ik het op kan lossen.

  Het volgende is mijn probleem:

  Iedere keer wanneer ik mijn PC aanzet, of opnieuw opstart, laadt deze alle stuurprogramma’s normaal in. Wanneer alles ingeladen is, krijg ik op mijn scherm een foutmelding dat Windows van een ernstige fout hersteld is. Mij wordt gevraagd of ik een fout-rapport naar Microsoft wil verzenden. Wanneer ik meer informatie over de inhoud van het fout rapport inzie krijg ik de volgende informatie:


  Error signature

  BCCode : 1000000a BCP1 : 0000FFDF BCP2 : 00000002 BCP3 : 00000001

  BCP4 : 806FFA8E OSVer : 5_1_2600 SP : 2_0 Product : 256_1


  En de technische informatie die het rapport bevat is bv alsvolgt:

  C:\DOCUME~1\San\LOCALS~1\Temp\WERf5ef.dir00\Mini061505-01.dmp
  C:\DOCUME~1\San\LOCALS~1\Temp\WERf5ef.dir00\sysdata.xml


  Schijnbaar heeft dit te maken met een stuurprogramma van een bepaald apparaat wat niet correct functioneert. Ik kom er alleen niet achter welk stuurprogramma dit is, en kan het dus ook niet de- en/of her-installeren.

  Een ander probleem wat volgens mij door hetzelfde euvel veroorzaakt wordt, is dat wanneer ik mijn PC afsluit (door op START -> AFSLUITEN -> AFSLUITEN te klikken), deze in plaats van afsluit opnieuw opstart. Dit betekent dus dat ik mijn PC af moet sluiten door middel van de aan-/uitknop even ingedrukt te houden.

  Ik gebruik Windows XP Professional (UK) Version 2002 met alle updates geïnstalleerd (incl. Servicepack 2), op een Pentium IV 550 met 1 GB RAM.

  Heeft u een manier om erachter te komen wélk apparaat/stuurprogramma precies het probleem veroorzaakt?

  Ik hoop dat uw expertise mij op weg kan helpen, en ik ben uiteraard zeer benieuwd naar uw reactie.

  Groeten, Sander Hieselaar
 • [quote:fb1323b5ad="Sandman79"]Een aantal weken heb ik nou al een probleem met mijn computer waar ik geen oplossing voor kan vinden.[/quote:fb1323b5ad]
  Weet je misschien nog of je rond de tijd dat het probleem voor het eerst optrad nog wat gedaan hebt? Denk aan drivers upgraden, nieuwe hardware toevoegen, Windows Update draaien..
 • Helaas.. Ik heb werkelijk geen idee meer waar ik destijds mee bezig was.

  Een idee zou natuurlijk zijn om alle geïnstalleerde apparaten 1-voor-1 te verwijderen, en opnieuw opstarten, en windows de nieuwste driver laten zoeken op de HDD.

  Wellicht heeft iemand anders een iets tactischer oplossing?
 • [quote:ce84f40ddb="Sandman79"]Wellicht heeft iemand anders een iets tactischer oplossing?[/quote:ce84f40ddb]
  Misschien wel. Misschien dat de informatie op deze pagina je verder kan helpen?
  Gevonden door met Google te zoeken op [quote:ce84f40ddb]The system has recovered from a serious error[/quote:ce84f40ddb]
 • Vermelden je logboeken niets speciaals?

  En hoe zit het met je hardware: geen gele vraagtekens?
 • [quote:a8613a72cd]blablabla en windows de nieuwste driver laten zoeken op de HDD. blablabla[/quote:a8613a72cd] Vertrouw er maar niet op dat Windows dat kan, die zal doodleuk zijn eigen drivers gebruiken.
 • C:\DOCUME~1\San\LOCALS~1\[b:6c39bbcb20]Temp[/b:6c39bbcb20]

  ik merk op dat het in je temp map zit
  en dat riekt naar illigaliteit (spam, spy ,male, virus)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.