Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

WindowsME - Formatatie/herinstalatie

Anoniem
SuperSiN
13 antwoorden
 • Ik zit met een probleem met iemand zijn computer.
  Het is een echt oude computer met een zeer slechte 3D kaart.
  Dat is ook het eerste probleem, vroeger konden ze perfect tegen 800x600 en 16bits kleuren draaien. Nu, slechts 16 kleuren en 640x480!

  De 3D kaart noemt S3 Trio 3D.
  Veranderen van settings lukt niet. drivers zijn geinstaleerd. (ik heb fotos indien nodig.)

  Ik heb aangeraaden een nieuwe PC te kopen want deze is echt al pre-historish. ik zou zeggen dat bijna niet meer te redden is. ik kan nog altijd proberen formatten, maar hij draait onder WindowsME en ik geraak niet direct in BIOS. Maar niet iedereen heeft direct zin geld uit te geven aan een nieuwe pc, uiteraard!

  Wat denken julie? een deftige format en windows98 erop of een nieuwe pc?
  specs:
  [b:aac6eef473]OS:[/b:aac6eef473] MS Windows ME
  [b:aac6eef473]DirectX: [/b:aac6eef473] DirectX 9.0b
  [b:aac6eef473]CPU: [/b:aac6eef473] Intel Pentium III, 500 MHz
  [b:aac6eef473]Moederbord:[/b:aac6eef473] IBM 6862H7A
  [b:aac6eef473]Geheugen:[/b:aac6eef473] 320 MB SDRAM
  [b:aac6eef473]Video kaart: [/b:aac6eef473]S3 Trio3D (4mb)

  Dank bij voorbaat.
 • [quote:5b9ab702e4="SuperSiN"]Het is een echt oude computer met een zeer slechte 3D kaart. Dat is ook het eerste probleem, vroeger konden ze perfect tegen 800x600 en 16bits kleuren draaien. Nu, slechts 16 kleuren en 640x480! De 3D kaart noemt S3 Trio 3D. Veranderen van settings lukt niet. drivers zijn geinstaleerd. [/quote:5b9ab702e4] Welke drivers heb je geinstalleerd? Heb je het al met deze geprobeerd http://drivers.soft32.com/driver/download-S3_Graphics_Trio3D-24019.html

  [quote:5b9ab702e4="SuperSiN"]Wat denken julie? een deftige format en windows98 erop of een nieuwe pc? [/quote:5b9ab702e4] Als het om Windows 98 Tweede Editie gaat, zou je dat wel kunnen proberen. Ook als je voor Windows Millenium kiest, is het waarschijnlijk beter de C: partitie te formatteren, en dan pas installeren. Of een nieuwe pc nodig is, hangt af waar deze voor gebruikt wordt.
 • Zo oud is die pc toch nog niet? Zolang je er niet op gaat video-editten en gamen zou alles moeten werken!

  Raar dat de videokaart niet lekker meer werkt, bij mij op de club (check mijn sig :wink:) gebruiken we vergelijkbare kaarten en werken we op 1024x768… Probeer idd is een schone install te doen, 't liefts Win2000, werkt altijk lekker stabiel.
 • Installeer vooral ook de drivers voor de monitor. Kun je die niet vinden, kies dan een passende standaard (svga?) monitor.
 • 2.61.06 eens proberen, die heb ik nog niet gehad.


  O ja, nog iets.
  Internet (telenet) gaat min of meer, eigelijk is het de browser die niet werkt. zowel IE als Mozilla willen niet op starten.
  MSN gaat nochthans perfect.
 • Zoek voor de juiste beeldschermdriver bij IBM op de site. Ik heb ze daar in het verleden ook vandaag gehaald en toen werkte het perfect. Weet alleen niet meer precies hoe die driver heet want inmiddels heb ik die pc niet meer
 • Ok de kleuren werken nu perfect, ook de resolutie thnx jolo.
  enkele problemen heb ik zelf al gefixed.
  maar ik kamp nog steeds met deze 3 problemen:

  1. Groot probleem
  Internet gaat (msn werkt dus) maar geen enkele browser (IE/Mozilla) wil opstarten. ik kan dus niet surften.

  2. 2 kleine problemen
  bij het afsluiten zegt hij altijd "Het programma reageerd niet…." wachten ; Taakbeeindigen ; Cancel
  en je moet redelijk veel Active desktop herstellen na het opstarten.


  – ook als ik MSN 7.0 wil instaleren zegt hij "MSN 7.0 could not be installed, your PC does not have the recommend system specs. Windows 98, windows ME, windows XP and Internet Explorer 6.0 or later are required"

  maar IE6.0 zou er moeten opstaan, ookal start hij (en mozilla) niet op.
 • Scan even op Spyware: Hitman Pro en virussen. Heeft dit geen effect dan raad ik je aan om Windows opnieuw te installeren, als het kan liever geen WindowsME…
 • Ik zou gaan voor een clean install, en dan voor WIN2000. Zoals gezegt stabiel en zeker.

  Kan wel op een P500, draait bij bij op een P166 (als server).

  En je zou kunnen kijken of je voor een klein bedrag niet een videokaart kunt krijgen met iets meer geheugen.
 • Ik sluit me helemaal bij Baltor aan. En een nieuwe grafische kaart heb je al voor 30 euries. Deze computer hoef je nog lang niet af te schrijven…
 • Ik ken Himan Pro. en ik heb het al geprobeerd. maar het draait enkel onder WindowsNT based OS'en. Jammer, want Ad-Aware SE v1.06 wou ook al niet op starten.

  Wat ook jammer is is dat ik enkel de instal CDrom heb voor WindowsXP.
  Hoeveel kost Windows98 / Windows2000 in een gewoone winkel? ik heb al op Pricewatch gekeken bij Tweakers.net maar daar zie ik niet wat ik wil zien.
 • win98se wordt officieel niet meer verkocht. Kan zijn dat je ergens nog een overjarig pakketje tegenkomt. Denk dat het slimmer is te proberen er tweedehands aan te komen. Genoeg mensen die het hebben liggen en niet meer gebruiken (op marktplaats.nl staan er diverse voor 10 euro).
 • [quote:6b8372bee6="SuperSiN"] Hoeveel kost Windows98 / Windows2000 in een gewoone winkel?[/quote:6b8372bee6] De prijzen van Windows 2000 Professional bij het computercollectief http://www.comcol.nl/detail/sicwnw_4.htm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.