Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

paritities verwijderen

jobo182
8 antwoorden
 • hallo,
  ik werk met Windows XP home,
  mijn schijf is nu verdeeld in 4 partities, omdat ik toch moet formatteren,
  wil ik 2 partities verwijderen, dus dat alleen nog maar de C en de D overblijven, de C wil ik gebruiken voor de programmas en de D voor mijn eigen data bestanden e.d.
  Hoe moet ik nu te werk gaan, want door de C via de cdrom van XP te formatteren en windows opnieuw te installeren, blijven die andere partities bewaard.
  Via schrijfbeheer kan ik wel die partities verwijderen, las ik, maar waar gaat die ruimte dan heen ?
  gr, jobo
 • Tijdens de installatie kan je, voor het kiezen van de partitie!, partities verwijderen en aanmaken.
 • Als alles eraf mag, kun je het daarna indelen zoals je wilt. Partities vergroten en verkleinen gaat alleen met speciale software, bijvoorbeeld partition magic. Partities verwijderen gaat goed en simpel met delpart op een bootflop.
  http://www.russelltexas.com/delpart.htm

  Edit: de meeste harddiskfabrikanten leveren installatietools, waarmee je een schijf makkelijk en snel kunt partitioneren en formatteren.
 • Je kunt het doen met Partition Magic.

  Wat je ook kunt doen is een bootdisk downloaden, daar zet je delpart.exe bij en je start er van op. Type vervolgens delpart.exe en verwijder alle partities. Boot dan van de XP installatie CD en maak 2 paritites aan. C: formatteer je en daarop installeer je Windows XP. In Windows klik je dan vervolgens op D:. Je krijg dan vanzelf de vraag om deze te formatteren.
 • dag Herman
  heb je die mogelijk dan via de installatie cd van XP,
  dus eerst kiezen voor partities verwijderen, dan 2 nieuwe aanmaken ?

  Ik heb dus geen PartionMagic en met een bootdisk heb ik geen ervaring
  gr, jobo
 • [quote:be57f1574f="jobo182"]heb je die mogelijk dan via de installatie cd van XP,
  dus eerst kiezen voor partities verwijderen, dan 2 nieuwe aanmaken ?
  Ik heb dus geen PartionMagic en met een bootdisk heb ik geen ervaring
  gr, jobo[/quote:be57f1574f]Bootdisk werkt erg simpel zoals in mijn post beschreven. Met de XP installatie CD gaat 't ook wel lukken. Verwijder alle partities. Zie mijn vorige post hoe dan verder te werk gaan.
 • ik zag dat dat boo98SE.exe is, maak dat niet uit, omadt ik met XP home werk en hoe zet ik delpart.exe daarbij
 • Nee dat maakt niet uit. Klik op de hierboven genoemde link om delpart.exe te downloaden. Deze kopieer je vervolgens gewoon naar de floppy.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.