Vraag & Antwoord

OS Windows

Stuk harde schijf kwijt...?!?

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik heb een dualboot met linux, nu, mijn windows xp kwam in problemen omdat die een beetje te weinig schijfruimte had. Dus wil ik met partition magic 8 een stuk van die linux partitie (60 GB) bij de windows partitie voegen (ntfs). Ik verklein dus de linux partitie met 60 GB, maar het probleem is nu: die 60 GB die ik van de linuxpartitie heb weggenomen is echt weg, wordt niet meer weergegeven in schijfbeheer van windows, en ook nimeer in partition magic. Mijn 200 GB schijf is volgens PM plotseling nog maar 130 GB groot. Waar is die 60 GB????? ook met fdisk vind ik die nergens terug.

  Hansje
 • Ook niet als niet-dos partitie?? Ik weet toevallig dat Linux een andere manier heeft van schijven benaderen, dus ik verwacht dat je ergens een niet-dos partitie moet verwijderen waardoor je meer ruimte toe kunt voegen. Ik heb ook vaker problemen gehad met Linux en Windows tegelijk en ik moet zeggen dat ik met FDISK ook problemen kende. Op dat moment heb ik een cd-rom van Windows 2000 gebruikt om mee op te starten en in het installatieprogramma die ruimte verwijderd. Nogal omslachtig ja, maar het werkte wel… Als je de ruimte daar formatteert, dan zeg je ineens gewoon exit en probeer je opnieuw op te starten. Kijk je dan ff of er meer bij is, of althans, dat je meer toe kunt wijzen;)
 • ??? Is het gelukt ???

  Even laten weten is op zich ook wel netjes… :-? :-?

  Ook voor mensen die dezelfde problemen krijgen.. Laat dan weten wat de oplossing is, bespaart anderen werk… ;)
 • Sorrie, was een tijdje afwezig, zit nog altijd met hetzelfde probleem, ik zal het proberen met die win 2000 cd. Zal laten weten of het lukt, eerst uitzoeken waar ik zo een cdeetje kan lenen

  Bedankt

  Hansje
 • Illegaal… :roll:
 • We begrijpen elkaar :wink:

  Hansje
 • Nee, dat wil ook niet werken, die setup ziet eveneens maar 130 GIG op die schijf…

  Iemand nog een andere oplossing?

  Hansje
 • Waarschijnlijk dit probleem: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;303013

  Oplossing: http://www.maxtor.com/en/support/downloads/big_drive_enabler.htm

  Daarna zou de rest van de schijf in Schijfbeheer zichtbaar moeten zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.