Vraag & Antwoord

OS Windows

Installatie software van cd-rom via setup.exe werkt niet

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Op een laptop met XP en 2 gebruikersaccounts probeer ik nieuwe software te installeren van een cd-rom via de setup.exe die op die cd-rom staat. Op de ene gebruikersaccount lukt dat wel, op de andere niet. Beide hebben de status beheerder.

  Vervolgens heb ik het op 2 verschillende pc's geprobeerd. Wat schetst mijn verbazing: op de ene pc lukt het wel, op de andere niet. Ook op deze pc's hebben de (enige) gebruikers de status gebruiker.

  De foutmelding: Not enough free space on temporary folder. Cannot run setup.

  Wie weet raad????
 • Schijfopruiming doen. Daarmee kun je o.a. die temporary map leeggooien. En kijk ook ff naar de systeemeisen van het programma. Veel programma's vereisen een x aantal vrije schijfruimte. Als je daar niet aan voldoet kan het programma niet helemaal goed werken.
 • ik gebruik onderstaand progje naar tevredenheid
  http://diskcleaner.robertenfemke.nl/
 • Schijfopruiming doe ik regelmatig op alle pc's. Daar ligt het niet aan. Het ligt ook niet aan de vrije schijfruimte, want een van de pc's is een oudje (W98) met slechts 12MB harde schijfruimte en daarop draait de software prima.

  [quote:34024fcb83="roy_startpag"]Schijfopruiming doen. Daarmee kun je o.a. die temporary map leeggooien. En kijk ook ff naar de systeemeisen van het programma. Veel programma's vereisen een x aantal vrije schijfruimte. Als je daar niet aan voldoet kan het programma niet helemaal goed werken.[/quote:34024fcb83]
 • Iedereen bedankt voor het meedenken. Ik heb de oplossing gevonden.

  Het is wellicht handig voor anderen die ook tegen dit probleem aanlopen. Daarom hieronder de oplossing.

  Elke gebruiker heeft in de map Documents and Settings een eigen temp map onder Local Settings. Temp files van eerder door die gebruiker geinstalleerde software komen in deze map. Blijkbaar wordt deze map niet leeggemaakt via Schijfopruiming.

  Je kunt deze map snel bereiken door bij Uitvoeren %temp% te kiezen.
  Dan alles in de map wissen en het probleem is opgelost.
 • of gewoon crapcleaner gebruiken!

  www.crapcleaner.com
  :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.