Vraag & Antwoord

OS Windows

SP2 forceert XP te crashen...

32 antwoorden
 • Sinds ik heb besloten om weer eens SP2 te installeren; crasht het systeem voortdurend. Of het bij office of xp of aan beide te verwijten valt' weet ik niet. :roll:
 • Vervelend :) Kusje erop? [size=6:9f98f89d12]Stel eenvraag en/of deinstalleer SP2 :-?[/size:9f98f89d12]
 • is het wel een officeele office :lol: :roll: want ik gebruik Windows Xp PRO + Office 2003 NL geen problemen 8)
 • Jep mét SP2 ;)
 • smijt je office eraf, installeer SP2 . Geen crashes meer, installer office. terug crashes , ligt dus aan office. geen crashes meer : probleem opgelost, sp2 is eigenlijk best om te installeren als er zo weinig mogelijk op je pc zit, zeker dingetjes zoals office kunnen nogal eens lastig doen
 • Spybot-S&D meldt:'This application has been changed since it was created. Since Spybot-S&D does not change itself, we recommend you check your system for malware and viruses instantly!' Wat is malware en waarmee kan het worden opgespoord en geneutraliseerd?
 • Wat versta je onder crashen? al bij het opstarten of als de pc al helemaal opgestart is? Als het bij het opstarten al gebeurd en je hebt een ati videokaart, dan komt het door de standaard driver die in xp zit.
 • Nee, het crashen staat voor het herstarten van het systeem nadat het al 'lang' in de lucht is. Het probleem zal wel het 'malware' zijn. Ik heb al mijn 'host-file' verschoond en het 'read only' geactiveerd. Mijn browser scheen 'gekidnapped' te zijn. Ik heb telkens de nijging om aan voorstellen/verzoeken toe te geven om maar af te zijn van al het gezeur terwijl je op zo'n moment met iets anders aan de slag bent. Ook ben ik vaak 'bevreesd' om mijzelf iets 'leuks' te ontzeggen. :roll:
 • Heb je wel een goed geupdate firewall en virusscanner? Haal Hitman Pro eens over je PC www.hitmanpro.nl
 • [quote:b5feed7ee5="diquydiq"]Spybot-S&D meldt:'This application has been changed since it was created. Since Spybot-S&D does not change itself, we recommend you check your system for malware and viruses instantly!' Wat is malware en waarmee kan het worden opgespoord en geneutraliseerd?[/quote:b5feed7ee5]Dit soort meldingen zijn vaak ongelooflijk verwarrend. Vaak is er helemaal niks aan de hand. Soms en misschien ook wel vaak, helaas, dan moet je er wel wat mee doen. Deze foutmeldingen dwingen je na te denken over de melding. Welke bestandsnaam wordt genoemd, welk programma of pakket gebruikt het? Heb ik recentelijk een software update geinstalleerd? Heeft het met elkaar te maken. Allemaal zaken waar je niks van af wilt weten ...
 • Hitmanpro was ooit op mijn systeem actief, maar ik was er nooit echt gelukkig mee: vaak bleef het 'hangen' bij een der applicaties. De enige oplossing was dan het kappen van het proces. Mijn virusscanner - AVG - meldt dat alles in orde is. Van Microsoft krijg ik ook geen melding dat er iets niet in orde zou zijn. Niet leuk is dat het syteem - plotseling - onderuit wordt gehaald; terwijl het, bijvoorbeeld, gedurende de nacht lekker aan het 'sudderen' was. Ik ben slechts maar een idioot: ook al weet ik dat het een 'bombrief' is dan nog kan ik het niet laten om het te openen/installeren. Vaak begin ik mij ongerust te voelen wanneer het systeem goed draait; dan komt de drang weer bij me op om op zoek te gaan naar 'iets nieuws'. Is dit niet het principe van de economie:' Men dient nooit tevreden te zijn met wat men heeft, maar dient telkens op zoek te gaan naar meer...'. Waar zou de economie zonder 'slaven' zijn? Indien een ieder reeds tevreden en 'rijk' genoeg zou zijn; dan kwam het hele systeem tot stilstand... De economie zou zonder hebzucht weldra vergaan... :roll:
 • Server=watson.microsoft.com UI LCID=1033 Flags=1696080 Brand=WINDOWS TitleName=Microsoft Windows DigPidRegPath=HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\DigitalProductId ErrorText=A log of this error has been created. HeaderText=The system has recovered from a serious error. Wat voor programma's zijn nodig om een crash dump te bekijken: .DMP en sysdataXML document
 • [quote:aa36a53718="diquydiq"]Hitmanpro was ooit op mijn systeem actief, maar ik was er nooit echt gelukkig mee: vaak bleef het 'hangen' bij een der applicaties. De enige oplossing was dan het kappen van het proces. Mijn virusscanner - AVG - meldt dat alles in orde is. Van Microsoft krijg ik ook geen melding dat er iets niet in orde zou zijn. Niet leuk is dat het syteem - plotseling - onderuit wordt gehaald; terwijl het, bijvoorbeeld, gedurende de nacht lekker aan het 'sudderen' was. Ik ben slechts maar een idioot: ook al weet ik dat het een 'bombrief' is dan nog kan ik het niet laten om het te openen/installeren. Vaak begin ik mij ongerust te voelen wanneer het systeem goed draait; dan komt de drang weer bij me op om op zoek te gaan naar 'iets nieuws'. Is dit niet het principe van de economie:' Men dient nooit tevreden te zijn met wat men heeft, maar dient telkens op zoek te gaan naar meer...'. Waar zou de economie zonder 'slaven' zijn? Indien een ieder reeds tevreden en 'rijk' genoeg zou zijn; dan kwam het hele systeem tot stilstand... De economie zou zonder hebzucht weldra vergaan... :roll:[/quote:aa36a53718] Ja ooit........ maar Hitman Pro heeft daarna vele nieuwe versies gekend. Die overigens veel beter werken. Zou het toch ff gaan doen. En wat betreft AVG. Zeer slechte virusscanner. Herkend haast geen virus. Ik zou het ff met een andere virusscanner proberen. Zoals Norton b.v. Het kost wat maar dan heb je ook iets.
 • Probeer inderdaad eens een nieuwe virusscanner. Je kan diverse trialversies uitproberen. Mischien dat die iets vinden. Goede virusscanners zijn [url=http://www.nod32.nl/home/home.htm] NOD32[/url] , [url=http://www.kasperskylab.nl/index_nl.html]KAV[/url] , [url=http://www.bitdefender.com/]Bitdefender[/url] Norton is ook goed maar vind ik een vrij zwaar programma.
 • Wat het ook is; nu ik maar heb besloten om mijn leven zonder sp2 voort te zetten, blijkt het crashen uit te blijven. En inderdaad, wat is de functie van sp2 indien men al een goede virusprotectie en firewall weet te hanteren op het systeem?
 • [quote:e858022fba="diquydiq"]Wat het ook is; nu ik maar heb besloten om mijn leven zonder sp2 voort te zetten, blijkt het crashen uit te blijven. En inderdaad, wat is de functie van sp2 indien men al een goede virusprotectie en firewall weet te hanteren op het systeem?[/quote:e858022fba] Het lekt vele gaten. En ook gaten die buiten de firewall omgaan. Dus SP2 heb je zeker te weten nodig om beveiligd te kunnen internetten. Welke taal van XP heb je? Download van SP2 wel de goede taalversie, heb je daar goed nagekeken?
 • [quote:d2df0e5c56]Wat het ook is; nu ik maar heb besloten om mijn leven zonder sp2 voort te zetten[/quote:d2df0e5c56] Zonder SP2 kunnen inmiddels helaas voor jouw ook de meeste nieuwe veiligheids-updates van Microsoft niet meer geinstalleerd worden. Jim
 • Ik heb het Engels als lingua franca op mijn systeem en het updaten laat ik automatisch door 'windows update' geschieden. Wel in mijn geval draait mijn machine naar tevredenheid zonder SP2. :D
 • Dat van die tevredenheid is mooi natuurlijk, maar het doet niets af aan m'n vorige opmerking. Automatisch of handmatig, veel van de tegenwoordig uitgebrachte updates/patches kunnen gewoon niet geinstalleerd worden zonder aanwezig SP2 en dan gaat je beveiliging op den duur toch behoorlijk achterlopen lijkt me. Jim
 • Met Windows Update kun je ook SP2 installeren. Als je alle updates binnen haalt heb je namelijk ook SP2. Het is alleen wat onhandiger en duurt langer. Hoe je het ook binnenhaalt, ik raad je gewoon aan om het te doen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.