Vraag & Antwoord

OS Windows

Bestandslocaties WORD/EXCEL >NIET< vast te leggen

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Een nieuw probleem kwam ik tegen bij de installatie van een nieuwe PC voor m'n vrouw.
  Fujitsu Siemens scaleo PC +3000 met XP Home en wilde hierop MS Office 2003 voor Student, Leraar etc installeren.
  Op haar oude PC had ik de WORD en Excel bestanden in een aparte directory gezet om backup te vergemakkelijken. In Office 2000 kun je zowel in WORD als EXCEL de bestandslokatie zelf bepalen, zo ook in Office 2003 (dacht ik !).
  Als ik in deze nieuwe versie bijvoorbeeld in WORD in Menu-Extra-Opties de bestandslokatie wil wijzigen, krijg ik de melding :Kan map C:\mijn Dokumenten\Office 2003 niet openen, In Excel krijg ik dezelfde melding en kan op elk tabblad van dit scherm drukken, maar krijg diezelfde melding.
  Met Verkenner heb ik de mappen van WORD en Excel opgezocht en via Eigenschappen het vinkje bij 'Alleen lezen' weggehaalt, hetzelfde bij de map Mijn Dokumenten (waar overigens helemaal geen directory 'Office 2003' in staat. Op het moment dat ik het vinkje heb weggehaald en afgsloten heb en wederom probeer de bestandslokaties vast te zetten, blijkt dat ik er weer niet in kom. Bij het bekijken van de mappen mijn Dokumenten en WORD en Excel, blijken de vinkjes weer op 'Allen lezen' staan.

  VRAAG: is er iets in het Register gebeurd waardoor ik steeds die melding krijg ? zo ja is hier iets aan te doen of moet ik rigoreus aanpakken en alles formateren en weer opnieuw beginnen.
  Gaarne jullie suggesties !
 • en heb je in de verkenner een map office 2003 aangemaakt in mijn documenten?
 • De map was automatisch aangemaakt, maar daarin wilde ik de bestanden niet bewaren.
 • ik vrees toch dat dat mappen niet bestaan…., of niet met het juiste pad worden benoemd om ze te laten herkennen.

  maar misschien heb je wel een gebruikers/identiteitenprobleem?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.