Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

deactiveren van windows xp home edition

halewijn
7 antwoorden
 • Middag medegebruikers. Heb pas een andere geheel nieuwe pc samengesteld en laten bouwen door powerline.Mijn oude pc heb ik een stukjes verkocht. Blijft over Windows xp home edition genuine.Moet deze eerst gedeactiveerd worden,alvorens een ander gebruik kan maken van deze windows xp.Want ik wil hem graag verkopen!
 • 1. Klik op Start > uitvoeren en typ Regedit en klik op ok

  2. Ga naar HKey_Local_Machine\Software\Microsoft
  \Windows NT\Current Version\WPAEvents en verander in OOBETimer een waarde en klik op ok

  Bron: http://www.xptune.nl/index.php?a=howto&b=&c=56
 • Nee, deactiveren kan helemaal niet eens, wel een andere licentie invoeren. De nieuwe eigenaar zou kunnen proberen om gewoon automatisch te activeren. Als dat niet lukt, dan kun je het telefonisch proberen. Dan krijg je iemand van Microsoft aan de lijn, en daaraan kun je de situatie uitleggen. Met een beetje mazzel lukt het. Overigens mag een OEM-licentie die bij de PC is aangeschaft officiëel niet worden verkocht. Deze behoort namelijk bij de PC.
 • [quote:3e0515c743="Binary"]Nee, deactiveren kan helemaal niet eens, wel een andere licentie invoeren. De nieuwe eigenaar zou kunnen proberen om gewoon automatisch te activeren. Als dat niet lukt, dan kun je het telefonisch proberen. Dan krijg je iemand van Microsoft aan de lijn, en daaraan kun je de situatie uitleggen. Met een beetje mazzel lukt het. Overigens mag een OEM-licentie die bij de PC is aangeschaft officiëel niet worden verkocht. Deze behoort namelijk bij de PC.[/quote:3e0515c743] binary,ik begrijp uit het oogpunt van microsoft dat de windows xp cd niet door verkocht mag worden.Het is toch eigenlijk van de gekke ,dat ik bij mijn nieuwe systeem ook een nieuwe [andere] moest aanschaffen ,terwijl de vorige slechts een jaar en zes maanden oud was. Misschien weten anderen een andere weg te bewandelen.
 • [quote:640fe46ebd="halewijn"][quote:640fe46ebd="Binary"]Nee, deactiveren kan helemaal niet eens, wel een andere licentie invoeren. De nieuwe eigenaar zou kunnen proberen om gewoon automatisch te activeren. Als dat niet lukt, dan kun je het telefonisch proberen. Dan krijg je iemand van Microsoft aan de lijn, en daaraan kun je de situatie uitleggen. Met een beetje mazzel lukt het. Overigens mag een OEM-licentie die bij de PC is aangeschaft officiëel niet worden verkocht. Deze behoort namelijk bij de PC.[/quote:640fe46ebd] binary,ik begrijp uit het oogpunt van microsoft dat de windows xp cd niet door verkocht mag worden.Het is toch eigenlijk van de gekke ,dat ik bij mijn nieuwe systeem ook een nieuwe [andere] moest aanschaffen ,terwijl de vorige slechts een jaar en zes maanden oud was. Misschien weten anderen een andere weg te bewandelen.[/quote:640fe46ebd]Die weten we wel, maar dat mag niet op dit forum :P
 • [quote:75d7d16d70="JBS"][quote:75d7d16d70="halewijn"][quote:75d7d16d70="Binary"]Nee, deactiveren kan helemaal niet eens, wel een andere licentie invoeren. De nieuwe eigenaar zou kunnen proberen om gewoon automatisch te activeren. Als dat niet lukt, dan kun je het telefonisch proberen. Dan krijg je iemand van Microsoft aan de lijn, en daaraan kun je de situatie uitleggen. Met een beetje mazzel lukt het. Overigens mag een OEM-licentie die bij de PC is aangeschaft officiëel niet worden verkocht. Deze behoort namelijk bij de PC.[/quote:75d7d16d70] binary,ik begrijp uit het oogpunt van microsoft dat de windows xp cd niet door verkocht mag worden.Het is toch eigenlijk van de gekke ,dat ik bij mijn nieuwe systeem ook een nieuwe [andere] moest aanschaffen ,terwijl de vorige slechts een jaar en zes maanden oud was. Misschien weten anderen een andere weg te bewandelen.[/quote:75d7d16d70]Die weten we wel, maar dat mag niet op dit forum :P[/quote:75d7d16d70] bedankt voor je reactie.
 • [quote:0b4704f562="halewijn"]binary,ik begrijp uit het oogpunt van microsoft dat de windows xp cd niet door verkocht mag worden.[/quote:0b4704f562]Dat ligt aan de versie. Een OEM versie hoort bij de PC waarbij deze geleverd wordt. De andere versie kun je vrijelijk verkopen. Daar betaal je echter ook meer voor.

  [quote:0b4704f562="halewijn"]Het is toch eigenlijk van de gekke ,dat ik bij mijn nieuwe systeem ook een nieuwe [andere] moest aanschaffen,terwijl de vorige slechts een jaar en zes maanden oud was.[/quote:0b4704f562]Wie zegt dat dat moet. Als je in eerste instantie een 'normale' licentie had gekocht, had je die kunnen blijven gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.