Vraag & Antwoord

OS Windows

herstelprogramma

Anoniem
None
7 antwoorden
 • ik heb verschillende herstelprogramma's uitgeprobeerd,maar als het er dan op aan kwam,dan kon daar de computer niet mee repareren.

  vaak komt het er dan op neer, dat het programma het bestand, wat het nodig heeft om het reparatieprogramma te doen werken niet kan vinden,of er is weer iets anders,er zal toch wel een programma zijn die de opstartbestanden van windows naloopt,het mbr naloopt,en daarna kan repareren?

  ik heb wel eens een opstartcd gedownload van internet met een heleboel programma's erop,maar dat zijn vaak lastige programma's bijv. dosprogramma's,dus daar werd ik ook niet wijzer van.

  misschien heeft er iemand suggestie's??? :o
 • tja, zo is het er een voor de glazen bol….

  vertel eerst eens:
  wat heb je voor systeem, wat heb je voor os, wat gaat er fout en waarom denk je dat herstel nodig is?
 • tja,dan zal ik de glazen bol proberen te verhelderen,

  mijn systeem:windows xp,standaard xp dubbelboot;dwz:2x windows xp,ieder op een aparte schijf.

  medion p4,2.66 mhz.,1256mb ddr,geforce 6600gt videokaart agp,1 x harde schijf 120gb,1 x harde schijf 160 gb.

  wat ik zoek is een goed programma wat op een gebruiksvriendelijke manier een niet opstartende pc aan de praat kan krijgen.

  het is niet zo dat ik op dit moment met een pc zit die niet op wil starten,maar ik heb in het verleden toch wel vaak meegemaakt dat het toch niet lukte om de pc weer aan de praat te krijgen,aangezien ik heel veel programma's op de computer heb duurt het altijd weer een hele tijd voor ik dan alles er weer op heb gezet,dus dat wil zoveel mogelijk voorkomen.

  misschien heb ik dan wel meer programma's nodig, maar dat hoor ik dan wel?

  ik hoop dat het alweer wat duidelijker is?
 • daar heb je allereerst de herstelpuntprocedures van xp voor.
  en je zou ook kunnen denken aan een image (ghost is daar goed voor) van een goed werkend systeem op dvd of de andere hd.
 • kun je met ghost dan ook bijv.alleen windows op cd zetten,en van daaruit de computer herstellen?

  wanneer ik alles op dvd of cd zou willen zetten, dan is dat veel te veel ook is mij meerdere keren overkomen,dat de computer opstart, en direkt na het eerste scherm niet meer opstart;

  de laatste keer dat dit gebeurde, stond er: het bestand ntldr ontbreekt;de computer komt dan ook niet bij het opstartscherm waarbij je kunt kiezen welk os je wilt opstarten.

  werkt het dan ook?ik bedoelt ghost?
 • Ghost maakt een volledige backup van een schijf of partitie. Als je eerst alleen windows en de belangrijkste programma's installeert, zal zo'n image niet zo groot zijn. Moet makkelijk op een DVD passen. Bij herstellen met ghost wordt de volledige partitie overschreven, en komt de pc terug in de toestand ten tijde van het maken van de backup.

  En naar een herstelprogramma kun je lang zoeken, dat bestaat namelijk niet.
 • jammer dat een herstelprogramma niet bestaat,dat moeten ze nog eens uit vinden!

  tja,dan weet ik genoeg,bedankt voor de reactie,stukje bij bij beetje word ik zo wijzer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.