Vraag & Antwoord

OS Windows

windows xp en daarna windows 98 installeren

5 antwoorden
  • de schijf waar windwos xp staat op geinstalleerd is NTFs systeem. dus k een een partition aangemaakt met fat32. zal als in de faQ staat op deze site. maar hoe krijg k daar nou windows 98 op? :oops: :roll:
  • Wat wil je bereiken? Dualbooten met win98 en xp, of alleen win98 op het systeem? Welke partities heb je nu precies op je systeem?
  • Je moet op één of andere manier die FAT32 partitie [b:727d5acae4]actief[/b:727d5acae4] maken. Dat kan met bv Partition Magic of een ander programma dat je gebruikt hebt om die partitie aan te maken. Zodra je dat gedaan hebt kun je booten vanaf de CDROM en gewoon installeren. Dit staat ook zo in vraag 14 van de FAQ.
  • Let op Windows 98 moet op een primaire partitie komen! Je kunt overigens beter eerst Windows 98 installeren en dan XP. Anders overschrijft 98 de MBR.
  • Jawel, maar in zo'n situatie zul je dus ook moeten werken met een bootmanager. En dan maakt het niet uit dat je MBR wordt overschreven, dat wordt met die bootmanager wel weer geregeld. Ook dat staat in diezelfde vraag allemaal aangegeven.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.