Vraag & Antwoord

OS Windows

nieuwe win xp op HD plaatsen!

Anoniem
KeesA
5 antwoorden
 • Heb een aldi laptop met win XP oem. Nu is daar een virus oid ingekomen en kan ik die niet wegkrijgen. Wil nu windows Xp ( met sp1 en sp2 en zo) verwijderen en Win XP Pro ( zonder nog sp1 en sp2 en zo) die ik ingepakt op een CD-rom heb staan erop zetten. Plaats ik de CD-rom in de laptop en start ik op dan geeft ie aan dat er een nieuwere versie van windows op de computer staat en dat een en ander dus niet door kan gaan. Hoe los ik dit op. Heb alleen een CD-rom drive en geen floppy. En waar kan ik aan evt. benodigde software komen.
  bedankt alvast
  Jan
 • Sommige virale software kun je wegkrijgen door schijfopruiming te doen. Probeer dat eerst eens. En laat je virusscanner daarna ff opnieuw scannen. Als het virus dan nog niet weg is. Dan kun je beste idd nieuwe Windows install doen. Maar maak eerst backups van je belangrijke bestanden. Doe dan de CD in je speler en start de computer opnieuw op. Laat de laptop van de CD booten doordat in te stellen in het BIOS. Bij het menuutje waar je de partities kan toevoegen en verwijderen, kun je beste alle partities weggooien. En dan nieuwe partities aanmaken.
 • Aldi zeg je? heb je er niet zo'n recoverydisk bij gekregen?
 • Een verse installatie is nogal een drastische oplossing i.v.m. een virus. Heb je al forumhulp gezocht m.b.t. de gegevens die je van dat virus hebt?

  Anders: opstarten met de Windows CD en eerst kiezen voor formatteren, voordat je de installatie overdoet.
 • opstarten met de wincd lukt me niet omdat ie aangeeft dat de windowsversie die geinstalleerd is recenter is…dus hoe??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.