Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

afsluiten is meteen weer herstarten

Hans.Vosman
3 antwoorden
 • Na installeren van diverse programmatuur sloot Windows XP keurig af, maar in plaats van de stroom uit te schakelen voerde de computer een herstart uit. Op deze site heb ik het probleem meerdere malen teruggevonden, maar zonder passende oplossing. Ik heb de oplossing zelf gevonden en die is als volgt:

  via systeemherstel - al dan niet in de veilige modus - de computer zichzelf opnieuw laten configuren aan de hand van een recent herstelpunt. Per herstelpuntdatum wordt aangeven wat er toen aan de configuratie is veranderd, zodat je misschien de actie - die tot het probleem heeft geleid - kunt onderkennen.

  Systeemherstel is te activeren via de veilige modus (tijdens opstarten F8 ingedrukt houden) of via Start –> alle programma's –> bureau-accessoires –> systeemwerkset –> systeemherstel.

  Laat eens weten of je wat aan deze informatie hebt gehad.
 • [quote:4b19532266]Laat eens weten of je wat aan deze informatie hebt gehad[/quote:4b19532266]
  56-plus, je bedoelt het natuurlijk goed om ook anderen te helpen met hetgeen jij gevonden had. Maar eerlijk gezegd het is hier algemeen bekend hoe systeemherstel werkt. (tik dat woord maar eens in bij de zoekfunctie).

  Overigens is de oorzaak van het opnieuw opstarten hiermee natuurlijk niet opgelost!
  Je bent terug gegaan naar een eerder punt op je pc toen alles nog "goed" werkte, maar je weet waarschijnlijk nog niet wat nu de boosdoener is geweest. Om daar achter te komen moet je de programma's die je hebt geïnstalleerd na het punt dat je nu hersteld hebt stuk voor stuk opnieuw installeren en na elke aparte installatie de pc afsluiten en zien of alles nog goed werkt. Je vindt dan vanzelf de boosdoener en als je dat dan meldt dan zijn er altijd medegebruikers die daar dan een oplossing voor weten.

  Succes, een mede-plusser.
 • heeft u toevallig Norton producten op uw computer staan?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.