Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Van NTFS naar UNFORMATTED

nelis44
8 antwoorden
 • Goedenavond,
  Na een reboot van de pc is een van mijn schijven veranderd van ntfs naar unformatted terwijl ik er verder niets aan gedaan heb. Na aanklikken van de schijf krijg ik de melding of ik wil formatteren, maar dat is nu wat ik niet wil.
  Ik herinner mij een computertotaal waarin ook zoiets beschreven werd in de helpdesk rubriek. Dat je via een knoppix live cd de schijf weer naar bijv. ntfs terug kon zetten zonder een format van de schijf. Maar ik ben juist een stapel computertotaal kwijtgeraakt. Dus als iemand weet over welke computertotaal ik het heb, zou diegene dan graag het antwoord hier willen plaatsen.
  Alvast bedankt.
 • [quote:1a49116fa9="Mr Smith"]Na een reboot van de pc is een van mijn schijven veranderd van ntfs naar unformatted (..) Ik herinner mij een computertotaal waarin ook zoiets beschreven werd in de helpdesk rubriek. Dat je via een knoppix live cd de schijf weer naar bijv. ntfs terug kon zetten zonder een format van de schijf.[/quote:1a49116fa9] Weet je nog wel wanneer dit (ongeveer) in Computer!Totaal stond? Zou dat kunnen zijn met [b:1a49116fa9] cfdisk [/b:1a49116fa9] en/of [b:1a49116fa9] testdisk [/b:1a49116fa9]? Check deze discussie.
 • hierheen gemoved.

  t.
 • Lijkt er meer op dat de schijf kappot is.

  Kijke eens of je de schijf kunt benaderen met PC Inspector File Recovery.
  www.convar.de
  Als je even google kun je die verwijzing naar Knoppix vinden. Met die CD kun je je systeem opstarten en proberen de schijf te benaderen.

  Is wel raar dat de schijf zo maar unformatted is.
 • misschien alleen de partitietabel herstellen?
 • De partities waren gewoon te zien, 3 stuks. 1 gedeelte was veranderd in unformatted. Later werden het er 2, zomaar ineens. Inmiddels de belangrijkste partitie weer terug op NTFS kunnen krijgen zonder data verlies (was ik heel happy mee en meteen alle doc's uitgeprint op papier). En die andere per ongeluk geformat, maar daar stond gelukkig geen belangrijke data op.
  Met knoppix was de schijf niet te zien. Op een pc met BSD waren de partities en de schijf te zien, maar die kon het niet lezen, hetzelfde gold voor die hulp proggies. Toen maar aan een een Mac gehangen en die kon alles lezen en gelukkig terugzetten naar NTFS, zonder een format uit te voeren, na wat geknutsel. Pfeewww!!!!
  Ik dank iedereen voor hun suggesties en hulp.
 • Heb je nog een idee hoe dit verlies tot stand gekomen is en waarom de MAC hem wel kon lezen en de anderen hem niet.
  Er wordt (nog steeds?) een kopie van de partitietabel aangemaakt op de schijf, gebruikt de MAC die soms in het geval de origniele beschadigd is, terwijl anderen dat niet doen/kunnen?
  Heb/had je nog met Ranish parition manager gekeken, die kan ook zeer goed naar schijven kijken.
  Anyhow/-way opgelost, fijn.
 • Hoe het allemaal zo is gekomen weet ik niet. Het enige dat ik deed was opnieuw opstarten. En het start op en *pats* 2e partitie is ineens van NTFS veranderd in unformatted met bijbehorende wilt u nu formateren melding.
  Normaliter kan ik met mijn BSD pc alles bekijken en benaderen. Maar dit keer was het alleen bekijken, en niet het benaderen van de partitie. Maar zo ongeduldig als ik was heb ik eigenlijk niet verder gekeken naar het hoe en waarom het dit keer niet lukte.
  Mijn laatste hoop was de PowerMAC G5. En daarop lukte wat met BSD niet lukte: de partitie was te zien, de files waren te zien en de files waren te benaderen.
  Nu ik eraan denk, zou het kunnen dat de BSD pc ge-update moet worden met de laatste kernel, aangezien op de G5 een resentere BSD kernel draait.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.