Vraag & Antwoord

OS Windows

Laptop met Duits keyboard , omzetten naar NL Intern in Win.?

Anoniem
None
21 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb een nieuwe laptop besteld.
  Het keyboard hiervan is echter Duits..
  Is er een mogelijkheid , dat ik in windows kan omzetten dat hij moet denken dat het een Nederlands / US Keyboard is en geen Duits..
  Dus als ik op de Z duw op dat duits keyboard dat hij me toch een Y aangeeft op het scherm ? Zoals bij US keyboarden ?

  BVD

  Freek
 • als er een gewoon >qwerty toetsen bord op zit .
  dan kan je gewoon usa of nl kiezen .
 • Nee , een duits toetsenboard heeft QWERTZ en ik wil het zo omschakelen dat windows DENKT dat het een QWERTY toetsenboard is… dus als ik op de Z ( QWERTZ ) duw dat ik dan de Y krijg ( Zoals gewoonlijk QWERTY )

  Freek
 • Nou, dan kun je hem toch gewoon instellen op VS Internationaal. Windows weet echt niet welk teken er op een toets staat, dus die gaat er dan gewoon vanuit dat er een qwerty toetsenbord op zit. Alleen kan het wat onhandig zijn bij de extra tekens, want die zitten dan niet op de goede plaats. Als alternatief kun je vaak wel een ander toetsenbord laten inbouwen (en dan natuurlijk een VS toetsenbord) maar dat kost natuurlijk geld.
 • Hmm ja daar heb je gelijk in… een VS toetsboard kost iets van 45 eurie…. dan typ ik maar liever in het "duits"

  Bedankt voor de moeite ;)

  Freek
 • Je kan natuurlijk ook gewoon de toetsen even van plaats verwisselen (en je keyboard layout @Windows goed zetten) en klaar is Mies of Kees of wie dan ook
 • of je sluit een QERTY (bijv usb of ps2) toetsenbord aan en eventueel een muisje…. voor comfortabel werken, wil je even wat doen gebruik dan het Duitse. Omschakelen via de systeemtray (komt een icoontje als je meerdere opties installeert). Hoeft geen 45 euros te kosten…
 • Nee met los keyboard word me te ingewikkeld.. toetsomwisselen kan , maar dat zit je nog steeds met die speciale karakters of niet ?

  Freek
 • Wij werken op het werk ook vaak zo, laptop zit dat vast geprikt op een extender (de echte naam schiot me even niet te binnen), waaraan de netwerkkabel, de monitor, de muis en het toetsenbord aan zitten. Ga je naar huis, klik je dev altop ervan af en wegwezen. de volgende dag prik je hem er zoweer op en …. aan de slag. Op die manier heb jev het gemak van een laptop en de luxe (toetsenbord, muis; monitor hoeft niet perse) van een desktop. Ergonomisch veel verantwoorder dan veel laptops, zeker als ze ook nog een andere toetsenbord in deling hebben.. ;)
 • Wat zijn die speciale karakters waar iedereen het over heeft dan, die ringel-S enzo? Als je US keyboard layout hebt en QWERTY dan heb je daar toch niets mee te maken, dat er zo'n tekentje op je toetsendoos staat maakt niets uit, desnoods spuit je hem helemaal zwart en schrijf je het er zelf met wit op :wink: , maar seriously je typt blind (grotendeels, mag ik toch aannemen..?) dus of er nou een B met haakje eronder staat of een normale letter .. who cares ^^?

  PS: Ruil dat Duitse apparaat in en koop in NL een laptop voor dezelfde al dan niet voor een lagere prijs lol?
 • Nee, het gaat om de tekens die boven de cijfers staan (~!@# enz), en ook ,./? tekens. Kijk maar hier: http://www.microsoft.com/globaldev/reference/keyboards.aspx en zoek het Duitse keyboard op. Die leestekend komen totaal niet overeen met een VS toetsenbord. Dan zou je dus inderdaad alle toetsen met leestekens moeten overspuiten, want verwisselen kan niet i.v.m. de cijfers die op hun plaats moeten blijven.
 • 100% gelijk voor Binary

  Leuke fantasy Lodyx ;) Nee ik vind dit laptopje nou juist mooi… shit happens als ik dan een duitse layout heb.. ik woon zo kort aan de duitse grens , spreek dialect met duits erin… dan kan dat er ook nog wel bij

  Edit ; en dit dan… http://www.microsoft.com/globaldev/tools/msklc.mspx ?

  Freek
 • Nog niet eerder gezien, en dus ook nog nooit uitgeprobeerd. Maar het lijkt me precies te beloven wat jij wilt, dus ik zou zeggen: [i:28405d95bb] go for it[/i:28405d95bb]. En ik ben benieuwd of het inderdaad goed werkt, dus laat nog wat van je horen bitte.
 • Jup zal ik doen , zodra ik de laptop binnen heb , ben er net voor geweest … duurt nog 1 week.. 4-8

  Freek
 • Wat nog veel handiger is: zet je toetsenbord gewoon op USA in windows en plak dit soort stickers over de toetsen heen. Zijn vast ook wel ergens in Nederland te krijgen, ben je voor een paar euro klaar! :)
 • Hmmm interessant ! Ik ga eens zoeken

  Freek
 • Ik zou blind typen als ik jou was, want die stickers ga je er minstens 3 van scheef plakken of ze gaan loszitten etc. :wink:
 • Hier ben ik weer.
  Net naar mn laptop gaan ophalen :)
  Vet ding ! Maar goed.
  Het duitse toetsenboard gedraagt zicht als een NL toetsboard… dus de Z is de Y en de Y is de Z ( QWERTZ is toch gewoon QWERTY… ) Ik type dus blind en hoef die stickertjes dus niet :)

  Freek
 • En .. hoe staat het met de Dateien…. schon verworfen…?
  PS: scheelde het zoveel met NL qua prijs?
 • Yup , ich habe die dateien verworfen und mn nederlandse legale xp home geinstalleerd met de duiste xp key , werkte :)

  Yup scheelde super veel met NL… wij zijn bedrijf dus ingekocht voor 588 eurie ex btw

  Freek

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.