Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

krijg prullenbak niet leeg!

marcelliuskuperius
13 antwoorden
 • Sinds enige tijd krijg ik bij het legen van de prullenbak de volgende melding:
  [quote:62b4b37007]Fout bij verwijderen van bestand of map

  Kan de map Dd6 niet verwijderen. De toegang is geweigerd.
  Controleer of de schijf vol of tegen schrijven is beveiligd of dat het
  momenteel in gebruik is.[/quote:62b4b37007]De prullenbak verwijdert alle andere bestanden, maar komt steeds met deze melding. Deze map is echter niet te zien in de prullenbak; ik weet dan ook niet wat dit is.
  - Heb geprobeerd in de veilige modus te verwijderen
  - Heb gezocht in het register
  - Heb getracht dit met 'undelete' tevoorschijn te halen
  maar steeds zonder succes!!! Wie weet een oplossing?? - Ik werk met Windows XP Pro
 • ga naar verkenner > extra > mapopties > aanklikken: verborgen bestanden en mappen weergeven. > toepassen > ok.
  haal ook een vinkje weg verberg systeem bestanden.
  ga naar c:\ en verwijder de recycler map, opnieuw opstarten en wordt er een nieuwe aan gemaakt
 • Had ik ook al geprobeerd…
 • De mogelijkheid bestaat dat je een beschadigde sector op je HD hebt en dat daarom verwijderen van een bestand/map niet mogelijk is. Start schijfcontrole eens en laat het oppervlak van je harde schijf eens controleren en eventuele fouten repareren. Mogelijk dat het probleem dan voorbij is.

  vr.gr.smeenk :wink:
 • Toevallig nog een van je partities behandeld met PM8?

  Graag de zaak even op slechte sectoren scannen en Ccleaner even zijn werk laten doen. Het kan ook zijn dat een "dom" programma een verwijziging heeft naar je recycled bin.
  Probeer anders een repairinstallatie.
 • [quote:9b09635d89="Jimmy"]Het kan ook zijn dat een "dom" programma een verwijziging heeft naar je recycled bin.[/quote:9b09635d89]
  of spyware, adware, virus, etc.
 • Wat ik bij dat soort dingen ook wel eens doe: probeer het op een diskette te knippen plakken en vernietig daarna gewoon simpel weg de diskette (dit werkt als het altijd wordt aangeroepen door een spyware/virus).
 • [quote:45eb27320c]Kan de map Dd6 niet verwijderen[/quote:45eb27320c]
  In de recycle bin worden de files opgeslagen in de vorm van DxYY.zzz waarbij
  - "x" staat voor de drive
  - "YY" het volgnummer van de file in de recycle bin
  - "zzz" de extensie van de originele file
  Files van de D drive worden opgeslagen als Dd5.html,Dd6.???,Dd7.???,enz…
  Dd6 wijst dus op een file van de D drive.
  [quote:45eb27320c][i:45eb27320c]Quote van Taco78:[/i:45eb27320c]ga naar verkenner > extra > mapopties > aanklikken: verborgen bestanden en mappen weergeven. > toepassen > ok.
  haal ook een vinkje weg verberg systeem bestanden.
  ga naar c:\ en verwijder de recycler map, opnieuw opstarten en wordt er een nieuwe aan gemaakt[/quote:45eb27320c]
  Afgaande op de Dd6-theorie hierboven zou ik het advies van Taco78 volledig doen, maar vervang C:\ door [b:45eb27320c]D:\[/b:45eb27320c]
  Verwijder de recycler map op de D drive. (Verwijder desnoods de recycler map voor elke drive om zeker te zijn dat je alles hebt).
  Ben benieuwd.
 • [quote:6af641f065="Captein"]Wat ik bij dat soort dingen ook wel eens doe: probeer het op een diskette te knippen plakken en vernietig daarna gewoon simpel weg de diskette (dit werkt als het altijd wordt aangeroepen door een spyware/virus).[/quote:6af641f065]
  wtf :-?
  Je kan toch ook gewoon je harde schijf vernietigen? Dat scheelt weer eerst kopieren naar een trage diskette.
 • [quote:d1cc0ab0cf="h4xX0r"][quote:d1cc0ab0cf="Captein"]Wat ik bij dat soort dingen ook wel eens doe: probeer het op een diskette te knippen plakken en vernietig daarna gewoon simpel weg de diskette (dit werkt als het altijd wordt aangeroepen door een spyware/virus).[/quote:d1cc0ab0cf]
  wtf :-?
  Je kan toch ook gewoon je harde schijf vernietigen? Dat scheelt weer eerst kopieren naar een trage diskette.[/quote:d1cc0ab0cf]Inderdaad lol dan kan je het ook gewoon direct naar de prullenbak kopieren, en Captein koop een nieuwe pc, is niet gezond als dat vaak bij je voorkomt :roll:
 • met een dos diskette opstarten naar die prulllenbak gaan, let even op welke dos naam het heeft en dan deleten wil vaak lukken.
  Dosdiskettes zijn links en rechts wel te downloaden, als je hem niet (meer) hebt.
 • www.bootdisk.com en als je NTFS hebt dan moet je maar een winxp bootdisk maken (of op je usb stick scheelt je langzaam kopieer werk en diskettes :P)
 • [quote:e0f532fa37="Lodyx"][quote:e0f532fa37="h4xX0r"][quote:e0f532fa37="Captein"]Wat ik bij dat soort dingen ook wel eens doe: probeer het op een diskette te knippen plakken en vernietig daarna gewoon simpel weg de diskette (dit werkt als het altijd wordt aangeroepen door een spyware/virus).[/quote:e0f532fa37]
  wtf :-?
  Je kan toch ook gewoon je harde schijf vernietigen? Dat scheelt weer eerst kopieren naar een trage diskette.[/quote:e0f532fa37]Inderdaad lol dan kan je het ook gewoon direct naar de prullenbak kopieren, en Captein koop een nieuwe pc, is niet gezond als dat vaak bij je voorkomt :roll:[/quote:e0f532fa37]Daarom heb ik ook nu een nieuwe met firewall :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.