Vraag & Antwoord

OS Windows

[win xp] verstandig om drive letter f: naar c: te wijzigen?

Anoniem
Double-X
5 antwoorden
 • ik werd gevraagd een nieuw windows xp prof systeem verder in orde te maken. op een bepaald moment zag ik dat er geen c: hdd drive letter is maar alleen een f: hdd driver letter.

  nu vraag ik me af hoeveel kwaad dit kan? kan ik het gewoon zo laten of is het beter om de drive letter naar c: te wijzingen. of zal dat juist meer problemen opleveren dan het potentieel oplost?
 • Waarschijnlijk was dit systeem eerst een Dual Boot systeem, waar ze een singleboot systeem van hebben gemaakt.
  Het is niet verstandig om bij een opstartschijf de driverletter te wijzigen.
  Gezien het register vol staat met de verwijzing naar dit station F:.
  Ook zijn er nog .ini bestanden en andere bestanden die naar F: verwijzen.

  Als het echt C: moet worden, raad ik een herinstallatie aan…
 • Alles op F: doen i.p.v. op C: levert geen problemen op, behalve met een enkel programma dat zich op niets anders dan op C: laat installeren. Maar dat komt niet veel voor.

  Mocht je ooit wel alles naar C: willen/moeten zetten dan is het niet absoluut noodzakelijk alles te herinstalleren. Met Partition Magic wordt een module meegeleverd die -na wijziging van partitienamen- alle verwijzingen omzet naar die nieuwe partitieletter.

  Verder sluit ik me aan bij voorgaande poster: simpelweg de partitieletter wijzigen kan gewoon niet. Alle programmas zullen dan niet eens opstarten.
 • Ook met Partition Magic kun je in dit geval de systeempartitie niet wijzigen. Dat kan alleen met partities die niet worden gebruikt om op te starten. Je hebt dus simpelweg geen keuze. Hoewel het in het normale gebruik inderdaad geen problemen oplevert, er zijn programma's die beslist op C: willen staan en dan kan het wel eens vervelend zijn. Maar als je echt naar C: zou willen, dan kan dan alleen door een schone herinstallatie.
 • bedankt voor de reacties, het zijn zo'n beetje de gedachten die ik zelf ook heb. ik hoop er maar op dat ik geen programma tegenkom die echt alleen op c: wil.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.