Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows Genuine Advantage-validatiehulpprogramma Owned ?

Anoniem
None
30 antwoorden
 • Gisteren kon je Windows enkel nog updaten na een systeemcheck die nagaat of je wel degelijk een legale versie van Windows draait. Het heeft nog geen 24 uur geduurd of het systeem is al gekraakt, 2 scripts installeren en je Windows is legaal. Microsoft heeft er 24 maanden nodig gehad om het systeem op punt te zetten.

  http://www.webwereld.nl/articles/36487

  Ik zeg ; Owned

  Ik denk dat microsoft zit te stressen nu .. 2 jaar aan een dom script gewerkt en binnen 24 uur ( i.p.v. maanden ) is het gekraakt… dat heeft veel geld gekost…

  Alhoewel Werken… nee niet echt … de crack/hack werkt zover ik weet niet
  Al claimen ze van wel

  Freek
 • dit lijkt mij een stuk makkelijker
  en nog kompleet legaal ook
  dit is niet van mij zelf maar komt van tweakers


  Voor windows update site kun je Windows Genuine Advantage afzetten via:

  -Extra
  -Internet-Opties
  -Tabblad programma's
  -Invoegtoepassingen beheren
  -Windows Genuine Advantage selecteren
  -Uitschakelen kiezen
  -OK
  ww.tweakers.net/nieuws/38239?
 • micro$oft update? of je het nou wel of niet kan gebruiken …who cares
  als dit www.autopatcher.com bestaat. heeft nog extras ook
 • LOL Idd zo kan het ook

  Freek
 • [quote:a0f00cab81="THE_GAME_MEN!"]2 scripts installeren en je Windows is legaal[/quote:a0f00cab81]

  Dit is een wel hele bizarre vertaling van mijn stukkie. Je Windows is zo dat het geval is, nog steeds illegaal hoor.

  groetjes Ed
 • [quote:0d6c5a4a09="THE_GAME_MEN!"]Ik denk dat microsoft zit te stressen nu .. [/quote:0d6c5a4a09]

  Ik denk dat Microsoft zich er niet druk om maakt. Dat is niet de doelstelling van het Genuine Advantage Programma. Dat er 'boeven' zijn is Microsoft bekend.

  Waar het hen om gaat is mensen die illegale software gebruiken, daar meer mee te confronteren. En mensen die wel netjes betalen, daar wat extra beloning voor te geven.

  Ik zou zelf een sterke zet vinden dat alle mensen die een legale XP hebben, straks een beta (letwel, alleen voor een 100 dagen trial dus, maar toch) installatiecode voor Vista kunnen downloaden samen met een ISO. Daar maak je de boeven mee jaloers, en zij die wel betaald hebben krijgen een leuke extra.

  Kortom, nee, ik ben het niet met jouw intepretatie eens.

  groetjes Edmond
 • Edmond, je denkt toch niet dat iemand die op illegale wijze xp heeft gekregen, erg in de rats zit omdat iemand die xp wel legaal heeft 100 dagen iets mag testen, terwijl hijzelf via gekende kanalen een compleet werkende versie heeft.
 • Je zou eens moeten weten wat een heerlijk gevoel het is als je eerlijk tewerk gaat. Daar is dat hele programma op gebaseerd en ik vind dat een veel betere strategie dan klopjachten organiseren.

  Uiteindelijk komt iedereen tot het inzicht dat waar hijzelf voor zijn werk betaald wil worden, anderen dat ook doen.

  groetjes Edmond
 • @ Edmond , ik heb dat stukje tekst geknipt en geplakt van een andere site omdat het toch wel een "goede" beknoptje samenvatting was

  Check je PB

  Enne ik heb zeker (enkele) legale XP Versie's ……

  Freek
 • Ja … in plaats van klopjachten te organiseren vragen ze aan de gebruikers om de zaken die dit soort spul 'verkopen' op te geven (da's de manier waarop je geheel legaal een goedkope XP-versie mag kopen van MS).

  En dan nog : het probleem waar MS mee zat/zit was toch dat mensen hun systemen niet patchen ?
  Met dit soort grenzen maak je het niet makkelijker op …
 • Legaal is voor iedereen makkelijker en prettiger werken. Alleen al het feit dat je je foutmeldingen door kan geven ten gunste van andermans ellende.

  Maar waarom moeten die licenties zo allemachtig veel kosten!?!? Puur hobbymatig heb ik hier 6 systemen draaien. 3 daarvan draaien legaal, deze worden ook echt "gebruikt". de andere klooi ik een beetje mee.

  als ik voor die pc's een xp pro kan aanschaffen voor 30 euro per stuk had ik het meteen gedaan (is toch bijna 70 gulden!!!). Maar nee het kost meer dan het dubbele (triple?)

  Omdat deze discussie vaker gevoerd is zal ik het hierbij laten maar MS heeft er veel meer baat bij om XP/Vista goedkoop te houden..
 • Nu de discussie rond het Microsoft WGA-programma toch de licentiekant op gaat wil ik daar ook nog wel iets over kwijt.

  Microsoft houdt voor zover ik weet in zijn licentiemodellen uitsluitend rekening met de standaard, zeg maar "gemiddelde", pc-gebruiker, zakelijk dan wel privé. Computer uit de doos, aansluiten dat ding en werken/hobbyen maar.

  De knutselaar die helemaal niet zoiets heeft als "één of meer pc's" maar een kast of doos met losse componenten en daarmee telkens weer iets anders in elkaar fantaseert en tevens met enige regelmaat nog eens wat nieuwe, ook weer losse, hardware aanschaft (nieuw mobo-tje, nieuwe SATA harddisk, snellere videokaart, andere proc etc.) vindt in het Microsoft model met zijn registratie/activeringsgedoe en binding aan één enkele pc geen enkele werkbare oplossing.

  Gevolg: Eén (of meerdere) licentie(s) ongebruikt op de boekenplank en een illegale (gekraakte) versie voor dagelijks gebruik. Het is lijkt mij ook niet toevalling dat bijvoorbeeld onder de regelmatige bezoekers van dit forum zo vaak sprake is van XP-Pro gebruik, sommige corporate- (en dus Pro) versies zijn nou eenmaal van huis uit al wat gewilliger.

  Ik kan natuurlijk alleen maar voor mezelf spreken maar ik vermoed dat een heleboel mensen Ome Bill desnoods een dikke knuffel zouden willen geven als er voor hen een passende [u:d994c8ec4d]legale[/u:d994c8ec4d] en uiteraard ook enigzins betaalbare oplossing werd bedacht.

  In dit verband heb ik ook nog een prangende vraag aan bijvoorbeeld onze Mod EV:

  In Computer!Totaal wordt veel en vaak nieuwe hardware getest, logischerwijs meestal onder Windows. De daarbij gebruikte test-systemen zijn voor zover mij bekend doorgaans geen pc's in de normale zin van het woord, de componenten liggen wegens het aansluit/inbouw/uitbouwgemak min of meer los op de testbank. Aangezien ik niet anders kan dan aannemen dat de C!T-harware redactie volstrekt legaal zijn/haar bezigheden uitoefent: Wat voor Windows-licentie wordt daar dan bij gebruikt? En ligt daar dan misschien de oplossing voor de bovengenoemde hobbyist?

  Of is zoiets strikt voorbehouden aan een selecte groep beroepstesters, -redacteuren en andere bevoorrechten op deze aarde?


  M.vr.gr.

  Jim
 • [quote:5998554f23="Jim van Zweeden"]In Computer!Totaal wordt veel en vaak nieuwe hardware getest, logischerwijs meestal onder Windows. De daarbij gebruikte test-systemen zijn voor zover mij bekend doorgaans geen pc's in de normale zin van het woord, de componenten liggen wegens het aansluit/inbouw/uitbouwgemak min of meer los op de testbank. Aangezien ik niet anders kan dan aannemen dat de C!T-harware redactie volstrekt legaal zijn/haar bezigheden uitoefent: Wat voor Windows-licentie wordt daar dan bij gebruikt? En ligt daar dan misschien de oplossing voor de bovengenoemde hobbyist?

  Of is zoiets strikt voorbehouden aan een selecte groep beroepstesters, -redacteuren en andere bevoorrechten op deze aarde?
  [/quote:5998554f23]

  Volgens mij mag een windows versie op 1 computer geinstalleerd zijn en het maakt niet uit welke. Dus als je windows van de ene computer afhaald dan mag ie op 1 andere worden geinstalleerd.
 • ik denk niet dat hier gedoeld wordt op het verwijderen en installeren van 1 licentie maar op het gebruik van 1 licentie voor meerdere pc's. Wellicht dat er een soort bulk-licentie bestaat voor test/hobby toepassingen.

  MS kennende bestaat dit niet maar ok
 • [quote:aa4aec0811="computerbacterie"][quote:aa4aec0811="Jim van Zweeden"]In Computer!Totaal wordt veel en vaak nieuwe hardware getest, logischerwijs meestal onder Windows. De daarbij gebruikte test-systemen zijn voor zover mij bekend doorgaans geen pc's in de normale zin van het woord, de componenten liggen wegens het aansluit/inbouw/uitbouwgemak min of meer los op de testbank. Aangezien ik niet anders kan dan aannemen dat de C!T-harware redactie volstrekt legaal zijn/haar bezigheden uitoefent: Wat voor Windows-licentie wordt daar dan bij gebruikt? En ligt daar dan misschien de oplossing voor de bovengenoemde hobbyist?

  Of is zoiets strikt voorbehouden aan een selecte groep beroepstesters, -redacteuren en andere bevoorrechten op deze aarde?
  [/quote:aa4aec0811]

  Volgens mij mag een windows versie op 1 computer geinstalleerd zijn en het maakt niet uit welke. Dus als je windows van de ene computer afhaald dan mag ie op 1 andere worden geinstalleerd.[/quote:aa4aec0811]

  Moet je daarmee dan niet wachten tot je licensie op het oude systeem verlopen is?
 • [quote:8aec6d2a19][b:8aec6d2a19]computerbacterie schreef:

  Volgens mij mag een windows versie op 1 computer geinstalleerd zijn en het maakt niet uit welke. Dus als je windows van de ene computer afhaald dan mag ie op 1 andere worden geinstalleerd.[/b:8aec6d2a19][/quote:8aec6d2a19]De expliciete koppeling aan de hardware van een XP-installatie betekent m.i. dat Microsoft hier anders over denkt. Moet je weer opbellen en uitleggen wat er aan de hand is en hopen op medewerking.
  [quote:8aec6d2a19][b:8aec6d2a19]sander16v schreef:

  ik denk niet dat hier gedoeld wordt op het verwijderen en installeren van 1 licentie maar op het gebruik van 1 licentie voor meerdere pc's.[/b:8aec6d2a19][/quote:8aec6d2a19]Dat bedoelde ik dus wel, als ik m'n machine weer eens sloop en mezelf met een andere componenten-mix weer een nieuwe bouw wil ik gewoon zonder gezeur kunnen doorwindhozen. Als ik er meerdere [u:8aec6d2a19]werkende[/u:8aec6d2a19] pc's tegelijk op na wil houden heb ik uiteraard ook meerdere licenties nodig. Of eventueel inderdaad zoals jij suggereert een soort bulklicentie, of in ieder geval één die voor twee of drie- of vul maar in machines geldig is. Het zou dan natuurlijk wel fijn zijn als je bij afname van meerdere licenties iets van korting zou kunnen krijgen.

  Kortom, een licentie zou niet aan de hardware gekoppeld moeten zijn maar aan een persoon.

  Nog mooier zou zijn als je een licentie (of meerdere natuurlijk) zou kunnen krijgen op abonnementsbasis of zo. Ik heb bijvoorbeeld een abonnement op C!T, dat loopt een jaar en wordt zonder tegenbericht automatisch verlengd. Ik zou, uiteraard voor een redelijk bedrag, ook wel zo'n abo op Windows willen hebben. Nieuwe versies zoals Vista komen in dat scenario dus ook automatisch beschikbaar voor de abonnee. Dat zou het leven een stuk overzichtelijker maken voor lieden zoals wij.

  Gr,
  Jim
 • Is die koppeling niet om te voorkomen dat het op een andere PC wordt geinstalleerd. Ik denk dat MS er vanuit is gegaan, dat het alleen op de eigen PC wordt geinstalleerd, en dat die weinig veranderd wordt.
 • [quote:0f08852927="Jim van Zweeden"]De expliciete koppeling aan de hardware van een XP-installatie betekent m.i. dat Microsoft hier anders over denkt. Moet je weer opbellen en uitleggen wat er aan de hand is en hopen op medewerking.[/quote:0f08852927]

  Ja, maar er zijn ook windows versies te koop die niet gekoppeld zijn aan hardware zoals bijv. een corporate-edition of windows xp professional of zo.
 • [quote:bc7e68596f="computerbacterie"][quote:bc7e68596f="Jim van Zweeden"]De expliciete koppeling aan de hardware van een XP-installatie betekent m.i. dat Microsoft hier anders over denkt. Moet je weer opbellen en uitleggen wat er aan de hand is en hopen op medewerking.[/quote:bc7e68596f]

  Ja, maar er zijn ook windows versies te koop die niet gekoppeld zijn aan hardware zoals bijv. een corporate-edition of windows xp professional of zo.[/quote:bc7e68596f]

  Ik ben godzijdank in het bezit gekomen van een corporate editie. In het begin van het XP tijdperk had ik een OEM versie. Na een verbouwing aan mijn PC was ik mijn windows waardeloos geworden. Bellen had geen zin omdat het een OEM betrof en ik had 8 componenten veranderd ofwel een totaal nieuwe PC met alleen een paar oude componenten. Weg Windows. Weg 128 euro :evil: Uit frustratie heb ik nu een corporate edition. Illegaal terwijl ik ooit keurig betaald had voor XP.

  Windows XP is een goed OS, maar dat activatie-gedoe is een grote verpester. Je mag toch zeker zelf wel weten wat je verbouwd aan je PC zonder dat XP begint te mauwen. En over die truuk van validatie is ook een uitweg te vinden: handmatig downloaden.

  Hoe commercieel :roll:
 • [quote:b4b3939635="JaFO"]En dan nog : het probleem waar MS mee zat/zit was toch dat mensen hun systemen niet patchen ?
  Met dit soort grenzen maak je het niet makkelijker op …[/quote:b4b3939635]

  De controle geldt niet voor securitypatches.

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord