Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

usb stick

Anoniem
MichielPH
21 antwoorden
 • Op mijn usb stick heb ik 552 lettertypen staan die ik er op gekopieerd heb vanuit de map fonts.
  Als ik nu op mijn tweede pc de usb stick uitlees geeft hij er maar 194 weer, ra ra hoe kan dit?
  Op iedere pc wind. 98 se
 • Waarom vraag je dit ?

  Wat is je doel met die actie ?
 • [quote:99ab9eb2c7="laheije"]Op mijn usb stick heb ik 552 lettertypen staan die ik er op gekopieerd heb vanuit de map fonts.
  Als ik nu op mijn tweede pc de usb stick uitlees geeft hij er maar 194 weer, ra ra hoe kan dit?
  Op iedere pc wind. 98 se[/quote:99ab9eb2c7]Misschien staat de rest als "verborgen"?
  Of hij geeft bestanden met een bepaalde extensie niet weer.
 • Het doel is om de lettertypen op mijn tweede pc over te brengen.
  Vunce:Hieraan had ik ook gedacht maar waarom zie ik op de pc waar ze vandaan komen dan wel 552 lettertypen
  Huub
 • Aanvulling.
  Ook heb ik vanaf de stick de lettertypen op een cd gebrand, met het resultaat dat hier ook maar 194 typen op staan.
  Huub
 • Hoi,

  [quote:5073ba1f6e="laheije"]Vunce:Hieraan had ik ook gedacht maar waarom zie ik op de pc waar ze vandaan komen dan wel 552 lettertypen
  Huub[/quote:5073ba1f6e]

  Omdat die PC wellicht zo ingesteld staat dat ie wel verborgen bestanden weergeeft in Verkenner?
 • De tweede pc zo ingesteld dat hij de verborgen bestanden weergeeft, maar dat heeft geen effect.
  Huub
 • Zet je de fonts rechtstreeks vanuit C:\Windows\fonts op de cd?
 • [quote:e3facbe3da="Vunce"]Zet je de fonts rechtstreeks vanuit C:\Windows\fonts op de cd?[/quote:e3facbe3da]

  Gaat hier om een USB Stick… :roll:
 • Nee vanuit de usb stick.
  Want op de stick staan ze allemaal, tenminste als ik hem op de eerste pc uitlees.
  Huub
 • [quote:c071ed2ffc="taco78"][quote:c071ed2ffc="Vunce"]Zet je de fonts rechtstreeks vanuit C:\Windows\fonts op de cd?[/quote:c071ed2ffc]Gaat hier om een USB Stick… :roll:[/quote:c071ed2ffc]Ik las het verkeerd, een paar posts terug staat namelijk dat hij ook een cd had gebrand, maar ik heb per ongeluk het stukje "vanaf de usbstick" gemist :)
 • Hallo allemaal.
  Waar blijven de antwoorden?
  Vragen heb ik nu genoeg beantwoord, maar ik mis bruikbare antwoorden.
  Kennelijk kan mij niemand een bevredigend antwoord op mijn vraag geven.
  Jammer. :x
 • [quote:fd98e27eb0="laheije"]Kennelijk kan mij niemand een bevredigend antwoord op mijn vraag geven.
  Jammer. :x[/quote:fd98e27eb0]Hmm, geen nette reactie. Zelf zou ik het antwoord niet weten. Ik had overigens ook geen verschil verwacht tussen de CD en de USB stick. Hebben alle bestanden dezelfde extensie? Ik heb in Windows XP dus fonts in bestanden met extensie .FON, .TTF en .TTC.
  Zijn de Windows versies hetzelfde? Oh ja, ik heb dus even gecontroleerd wat je gedaan hebt. Kopieren ging ook nog niet direct, na alle bestanden te hebben gekopieerd (dacht ik) ontbreekt bij mij ook meer dan de helft … Verder klaagde Windows dat er al 1 font in stond terwijl de bestemming een lege map was. Kennelijk zijn er minder fonts dan de inhoud van de WIndows\fonts map suggereert. Of is dat een onjuiste conclusie?
 • Ja die conclusie is onjuist.
 • Was het onder Win98 niet zo dat sommige fonts nog geinstalleerd moesten worden? Dus niet alleen maar kopieren, maar ook nog installeren.
  Zoals met dll's vroeger zeg maar
 • York.
  Dat zou inderdaad wel eens het geval kunnen zijn.
  Maar dan blijf ik toch met een vraag zitten nl. waarom zie ik op die tweede pc dan maar zo weinig fonts, terwijl er toch werkelijk meer op staan.
  ————————————————————————————–
  Op die tweed pc zie ik alle bestanden en ik zou niet weten of er dan enig verband zou kunnen zijn, maar ja volgens een ander ben ik ook niet de slimste toch, ha ha
  Huub
 • [quote:4dafac83fe="laheije"]Op mijn usb stick heb ik 552 lettertypen staan die ik er op gekopieerd heb vanuit de map fonts. Als ik nu op mijn tweede pc de usb stick uitlees geeft hij er maar 194 weer, ra ra hoe kan dit? Op iedere pc wind. 98 se[/quote:4dafac83fe] Hoe heb je deze lettertypen gekopieerd? Heb je vanaf de MS-DOS-prompt bij commando xcopy gebruik gemaakt van de H optie, om ook de verborgen bestanden te kopieren? Dus [code:1:4dafac83fe] xcopy c:\windows\fonts\*.* /h X:\fonts\ [/code:1:4dafac83fe][Enter] Waarbij X de drive letter van je USB-stick is. En heb je deze in die andere pc bekeken met het commando [code:1:4dafac83fe] dir /a [/code:1:4dafac83fe][Enter]
 • Nee ik heb ze met "total commander" naar de stick gekopieerd, en op cd heb ik ze vanuit de map fonts gebrand.
  Huub
 • [quote:d39d7160b0="laheije"]Op die tweed pc zie ik alle bestanden en ik zou niet weten of er dan enig verband zou kunnen zijn, … [/quote:d39d7160b0]Daar is geen direct verband. Ik heb de bestanden zelf ook proberen te kopieren. Dat is mij niet op een normale wijze gelukt. Met de Windows Verkenner ontdek je vanzelf wat afwijkende eigenschappen. Het antwoord is dus simpeler dan ik dacht.
  Het aantal bestanden klopt. Er zitten soms meerdere fonts in dezelfde bestanden. Het is een systeemmap waaraan Windows een bijzondere betekenis toekent. Je ziet hierin niet direct de bestanden staan, maar de fonts. Klik je op Details ipv Grote Pictogrammen dan staat het antwoord gewoon op het beeldscherm.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.