Vraag & Antwoord

OS Windows

Opstart scherm XP en BIOS maar voor de helft in beeld ?

Anoniem
lennarth
12 antwoorden
 • Hallo,

  Vorige week XP opnieuw geinstalleerd. Alleen bij het opstarten staat het opstartscherm maar voor de helft in beeld. Voor een of andere reden verschuift het opstartscherm naar links en zie ik dus maar de helft. Dat vind ik opzich niet zo erg, maar ook de bios is naar links verschoven en dat werkt wat moeilijk. Als windows eenmaal is opgestart staat alles gewoon netjes zoals het hoor. Iemand een idee hoe ik ook de bios en het opstartscherm netjes op mijn beeldscherm krijg ?

  bvd
  Lennart
 • Als je in de BIOS zit je beeld verschuiven met knopjes op je monitor, dan doen wat je wil saven, booten naar Windows, als het goed is staat het dan op beide plekken goed, mocht dat neit zo zijn om wat voor reden dan ook dan stel je je monitor gewoon opnieuw in.
 • Lennart,

  Gewoon even meedenken: heeft je BIOS de mogelijkheid van 2 beeldschermen? Mogelijk wordt hierbij de presentatie over de schermen verdeelt. Windows met name beschouwt de 2 schermen als een groot scherm, en komt dan met het login scherm in het 'midden', dus gedeeld over beide schermen. Hoe je BIOS hiermee omgaat weet ik niet.

  Groet, Maarten.
 • Veel schermen (voornamelijk tft's) houden een bepalde setting in het geheugen per resolutie. Aangezien de resolutie van het bios en het opstartscherm een lagere resolutie zijn dan windows kan het beeld dus verschoven zijn. Indien je een autosetting ehbt, moet je deze indrukken op het moment dat je je bios ziet en anders moet je je bios ingaan en dan de settings goed zetten via je monitor.
 • opstarten in dos .
  dan je scherm goed zetten .
  en ik heb er nog nooit van gehoord dat er een instelling in het bios zit .
  waar mee je een beeldscherm in tweeen kan delen .
  dat kan alleen maar met je video drivers .
  en die worden na het opstart scherm van windows geladen .
 • [quote:79af87c1a3="plextor"]opstarten in dos .
  dan je scherm goed zetten .
  en ik heb er nog nooit van gehoord dat er een instelling in het bios zit .
  waar mee je een beeldscherm in tweeen kan delen .
  dat kan alleen maar met je video drivers .
  en die worden na het opstart scherm van windows geladen .[/quote:79af87c1a3]
  TS bedoelt (neem ik aan) ook niet dat het beeld echt in 2en is gedeeld, maar dat het beeld verschoven is waardoor een groot deel uit zicht valt, je bios is 640x480 en als de settings van die resolutie weg of vernaggeld zijn in de TFT, dien je die opnieuw in te stellen (op de TFT) op het moment dat het scherm in die resolutie draait.
 • Die instelling wordt dus per resolutie/vert + hor snelheid onthouden. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je zomaar een juiste instelling op de monitor kwijtraakt. Het BIOS scherm moet nagenoeg altijd via de monitor ingesteld worden omdat je die resolutie op een computer normaliter niet zou (of kan) gebruiken.

  Vaak als het beeld verschoven is, dan is om 1 of andere reden de beeldscherm resolutie en/of de snelheid gewijzigd. Scherm opnieuw instellen of alsnog de juiste beeldscherm resolutie/snelheid instellen op de computer.
 • Heren,

  Allereerst bedankt voor jullie antwoorden het is me echter nog niet gelukt om het probleem op te lossen. Overigens ben ik vergeten te vermelden dat het probleem is ontstaan nadat ik 2 verschillende 17 inch monitoren op de computer heb aangesloten, niet tegelijk. 1 CRT en 1 TFT.
  Nadat ik de CRT had afgekoppeld en weer met de TFT ging werken is het probleem ontstaan.
  Via F8 de bios ingaan en vervolgens proberen de instellingen via de knopjes op de monitor te wijzigen lukt niet. Hij springt dan bijv. van 9 procent horizontaal naar 60 procent.

  Iemand ?
 • Monitor settings resetten / auto adjusten?
 • en dat doe ik waar ? Beeldscherm eigenschappen ?
 • [b:bd1e70883f]Op[/b:bd1e70883f] je monitor zitten knopjes, menu, en dan staat het wel ergens.
 • [quote:f94d957a23="lennarth"]Heren,


  Via F8 de bios ingaan en vervolgens proberen de instellingen via de knopjes op de monitor te wijzigen lukt niet. Hij springt dan bijv. van 9 procent horizontaal naar 60 procent.

  Iemand ?[/quote:f94d957a23]

  Dat lukt dus niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord