Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Systeem crash voor de zoveelste keer

Anoniem
travelleryki
8 antwoorden
 • Ik had eerder op het forum vermeld dat ik telkens bij het opstarten van windows het bericht kreeg dat het system door middel van een logboek hersteld was. Uiteindelijk is dat bericht verdwenen en liep alles goed op de pc… tot gisterren.

  STOP: c0000218

  Via google e.d. ben ik er achter gekomen dat mijn probleem één van twee kan zijn; of een defecte harde schijf, of een probleem met mijn cache geheugen.
  Ik heb een chkds
  (maar dan die andere slash… kan die momenteel niet vinden) gedaan en na ongeveer een uur of zo was die check klaar met de meededeling dat er een of meerdere fouten gevonden waren, maar verder niets.
  Ik zou niet weten hoe ik mijn cache geheugen moet checken, iemand op het forum heeft ooit vermeld het progje memtest86 (ofzo) te dl´n en uit te voeren, probleem is dat ik geen floppy drive heb en überhaupt niet eens weet of dit het probleem is.

  Mijn pc is een Microstar (sorry :o ) P4 3.0 WinXP SP2 (tot aan de crash), 800fsb, 512 RAM, 160gb HDD, GeForce FX5700VE 256mb

  Ik heb in de laatste 2 maanden al 3 x mijn C drive geformat en WindowsXP HE opnieuw geinstalleerd, meestal doet die het dan goed voor een paar weken maar dan plots begint die dus gekke dingen te doen, progjes die daarvoor zonder geen enkel probleem draaiden doen het plots niet meer (games zoals BF1942, MOHAA en Mafia, progjes zoals SonicStage 3.0 voor mijn mp3 speler e.d.) om dan na een paar dagen plots niets meer te doen.

  Als ik een defecte HDD zou hebben dan had ik dat toch al eerder vermeld moeten krijgen, en zou een format het probleem toch niet oplossen? Hetzelfde zou je toch ook denken van een cache probleem, deze lost zichzelf toch niet op na een herinstallatie van winXP?

  Ik hoop dat iemand een ´makkelijke´ oplossing weet, ik ben geen grote pc techneut, knoei niet met registry edits, en krijg hartkloppingen als ik een kast moet openen.

  Mijn garantie op de pc is trouwens al verlopen, dus die route kan ik niet gaan.

  bvd
 • ook al je garantie verlopen is mag je verwachten dat een pc het blijft doen, nieuwe wetgeving van een aantal jaren geleden.
  Mi kun je er dus nog steeds aanspraak op maken…..
  Het gaat er nl om 'wat is een redelijke termijn dat je verwachten mag dat een pc het probleemloos blijft doen" en dat is langer dan het jaar dat de "garantie" is…..
  Garantie wordt vaak als beperking in gezet en niet als service… ook al willen ze je anders laten geloven…..
 • Zoek merk en type van je harddisk even uit, en test deze vervolgens:
  http://www.duxcw.com/faq/hd/diag.htm
 • Ik zal proberen om te achterhalen wat voor een hd het is (misschien moet ik dan toch maar het kastje openen). Vraagje, hoe test ik de HD als het systeem het niet doet? Moet ik een bootdisc maken? Kan dit ook via een SD memkaartje?

  Alvast bedankt.

  Oh, en wat die guarantie betreft: als het echt een hardware matige fout blijkt te zijn zal ik idd eens bij mediamarkt aankloppen om te zien wat ze voor me kunnen beteken.
  In de toekomst zal ik toch wat minder op de knip en wat meer op de kwaliteit van het produkt moeten letten.
 • HD test programma's werken meestal vanaf een bootflop.

  Misschien kun je in apparatenbeheer iets zien van merk en/of type.
 • En anders download je Everest Home Editie, daarmee kan je het zeker zien.
 • Ik heb hetzelfde eens meegemaakt met de pc van een kennis. Begon met foutmeldingen over van alles en nog wat en eindigde met een niet meer startende Windows. Win opnieuw geïnstalleerd en na enige weken tot maanden hetzelfde probleem. Schijf getest, geen fouten. Toen ik het ding voor de derde keer op m'n bureau kreeg in een helder moment memtest er eens op losgelaten en ja hoor, daar had ik de boosdoener bij de nek. Windows buffert namelijk soms gegevens tijdelijk in het interne geheugen en schrijft dat dan pas later weg naar schijf. Het resultaat is inmiddels duidelijk, er komen als gevolg daarvan vervalste gegevens op de schijf terecht. Geheugenreepje vervangen en sindsdien (inmiddels een maand of acht) geen problemen meer gehad.

  Misschien heb je hier iets aan.

  Gr.
  Jim
 • Heren,

  Ik heb gisterren de pc teruggezet naar fabrieks settings, heb niet veel tijd gehad om memtest te runnen, or te checken of ik een defecte HDD heb, maar ik heb goede moed dat ik vandaag een oplossing heb! Bedankt alvast voor de hulp.

  Toen ik de kast laatst openmaakte viel het me al op dat alles zo compact op mekaar zit, misschien is de pc een keer iets te warm geworden en dat het probleem veroorzaakt.

  Als ik de oplossing heb gevonden dan vermeld ik die met spoed–en vreugde :D 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.