Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Stationsletter wijzigen

Klaasje
7 antwoorden
 • Na een nieuwe Windows installatie op één van mijn twee schijven, is Windows niet geïnstalleerd op de C: schijf, maar op de F: schijf.
  De C: schijf bestaat niet meer. De situatie is nu als volgt:
  - Diskettestation is A:
  - HD1 (met Windows) is F:
  - HD2 (met muziek, geen OS) is G:
  - DVDrom is D:
  - CDRW is E:

  Met schijfbeheer kan ik de F:-schijf geen andere letter geven. Hoe kan ik ervoor zorgen dat F: weer C: wordt?
 • De F-schijf kun je niet wijzigen omdat het de actieve partitie is. Met Partition Magic is het mogelijk de schijfletters te veranderen.
  Misschien kan het ook in de veilige modus, maar dat weet ik niet zeker.
 • Dan heb je een serieus probleem. Met een met Partition Magic bijgeleverde module kun je inderdaad een partitie/schijf een andere letter toekennen. Dit gaat echter NIET op voor de partitie waar het besturingssysteem opstaat.

  Dus wordt het OF leven met F: als werkpartitie OF een herinstallatie van Windows.
 • Plug je IDE kabel eens in de andere IDE slot dan waar hij nu in zit.
  En, mocht je een windows error krijgen, install dan windows op je primaire hdd, en niet je secundairyHelpt je zeker.
 • Als je Partition Magic opstart vanaf de rescue disks kun je hem toch wel wijzigen? De F-partitie is dan geen actieve partitie omdat je vanuit DOS werkt. En deze staat op de rescue disks.
 • [quote:f58bd8593c="MReLecTro"]Plug je IDE kabel eens in de andere IDE slot dan waar hij nu in zit.
  En, mocht je een windows error krijgen, install dan windows op je primaire hdd, en niet je secundairyHelpt je zeker.[/quote:f58bd8593c] Dit werkte, bedankt. :)
 • [quote:30e48a1255="Klaasje"][quote:30e48a1255="MReLecTro"]Plug je IDE kabel eens in de andere IDE slot dan waar hij nu in zit.
  En, mocht je een windows error krijgen, install dan windows op je primaire hdd, en niet je secundairyHelpt je zeker.[/quote:30e48a1255] Dit werkte, bedankt. :)[/quote:30e48a1255]had je ze dan eerst omgedraaid?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.