Vraag & Antwoord

OS Windows

toetsenbord reageert niet

Anoniem
zzz_david
9 antwoorden
 • Hoi,

  ik heb een logitech wireless toetsenbord die het plotseling niet meer doet. De situatie is:
  windows 2000 pro
  logitech YRK56 cordless desktop toetsenbord
  bijbehorende cordless mouse
  zender is aangesloten via twee snoeren waarvan 1 op de USB poort en 1 op de mouse PS/2 poort

  in windows begaf de toesenbord het ineens. geen duidelijke aanleiding hiervoor. pc opnieuw opgestart. in DOS reageerde de toetsenbord niet meer. in windows login scherm ook niet. muis blijft wel goed werken.

  pc uitgezet (hard shutdown). zender verwijderd van usb en ps/2 poort. andere cordless mouse via de usb aangesloten. wired toetsenbord op de toetsenbord PS/2 poort aangesloten. pc opgestart. toetsenbord reageert wel in DOS maar niet bij de windows login scherm. toetsenbord reageert niet wanneer windows in veilige modus wordt opgestart. de vervangende cordless muis werkt wel.

  het zal waarschijnlijk niet aan de moederbord liggen (wired toetsenbord werkt wel in DOS).
  het zal niet aan de zender liggen (cordless muis werkt wel)
  het zal niet aan de cordless toetsenbord liggen (batterijen vervangen en wired toetsenbord werkt in windows niet)

  ik ga dit weekend windows opnieuw installeren……maar weet iemand een andere oorzaak c.q. mogelijke oplossing?

  Groet,
  David
 • eerst maar even in windows (configuratiescherm-apparaatbeheer) muis en toetsenbord verwijderen, pc helemaal afsluiten, inpluggen en de pc weer aanzetten, waarna bij opstart opnieuw wordt geïnstalleerd.
  grote kans dat dan de boel opnieuw werkt.
 • hoi Derk,

  bedankt voor je reactie.

  maar ik kan niet in windows komen om daar de toetsenbord/muis via de configuratiescherm te verwijderen. ik kom de windows login-scherm tegen om in windows te komen maar bij de login-scherm kan ik m'n wachtwoord niet intoetsen omdat…..de toetsenbord het niet doet.

  enige idee misschien hoe ik de login kan omzeilen om toch in de configuratiescherm de spul softwarematig te verwijderen? het ghaat om windows 2000 pro.

  of misschien een heel andere idee?

  Gr.,
  David
 • even een gewoon (niet-usb) toetsenbord inpluggen, dat heb je misschien nog wel ergens liggen, of anders is er vast wel een goede buur waar je dat mag lenen.
 • dat heb ik al gedaan

  [quote:b7e35a3ae0="zzz_david"]wired toetsenbord op de toetsenbord PS/2 poort aangesloten. pc opgestart. toetsenbord reageert wel in DOS maar niet bij de windows login scherm[/quote:b7e35a3ae0]
 • sorry, over het hoofd gezien…
  maarre, heb je al de instellingen van de bios erop nagezien?
 • ik zou niet weten waar en waarop ik in the bios moet zoeken. aangezien het probleem voornamelijk met windows te maken heeft (in windows begonnen, werkt in msdos, niet in windows) hoop ik in windows de oplossing te vinden.
 • [quote:f9de76fd77="zzz_david"] maar ik kan niet in windows komen om daar de toetsenbord/muis via de configuratiescherm te verwijderen. ik kom de windows login-scherm tegen om in windows te komen maar bij de login-scherm kan ik m'n wachtwoord niet intoetsen omdat…..de toetsenbord het niet doet. [/quote:f9de76fd77] In dat geval zou je met Linux utility chntpw je Windows 2000 Professional wachtwoord kunnen verwijderen.
 • hierheen gemoved…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.